Paimenen paistos eli shepherd's pie syntyy valmiista perunasoseaineksista käden käänteessä.
Helppo paimenen paistos
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja silppua sipulit. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.
- Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää joukkoon jauheliha ruskistumaan viideksi minuutiksi.
- Valuta ja huuhtele pavut. Lisää ne porkkanaraasteen, tomaattipyreen ja mausteiden kanssa pannulle viideksi minuutiksi kypsymään.
- Lisää vesi, liemikuutio ja suola. Anna kastikkeen porista 20 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Valmista perunamuusi kattilassa pussin ohjeen mukaan. Sekoita muusiin muna ja puolet juustoraasteesta.
- Kaada litran suuruisen uunivuoan pohjalle jauhelihakastike. Levitä muusi pinnalle. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Voit myös täyttää samalla tavalla kuusi annosvuokaa.
- Paista vuokaa 200 asteessa noin 25 minuuttia.