Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Padat ja laatikot
7:05 | 5.3.2019

Helppo paimenen paistos

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1480 reseptiä
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Paimenen paistos eli shepherd's pie syntyy valmiista perunasoseaineksista käden käänteessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
40 min + 25 min
Helppo

Helppo paimenen paistos

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
2
rkl
öljyä
400
g
naudan jauhelihaa
1
prk (300 g)
kypsiä valkoisia papuja
3
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
kuivattua rosmariinia
1
tl
mustapippuria myllystä
3–4
dl
vettä
1
lihaliemikuutio
1
tl
suolaa
1
ps (600 g)
perunamuusiaineksia (esim. Oolannin)
3
dl
vettä
3
dl
maitoa
1
muna
1
ps (150 g)
cheddarjuustoraastetta

Vaiheet

  1. Kuori ja silppua sipulit. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.
  2. Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää joukkoon jauheliha ruskistumaan viideksi minuutiksi.
  3. Valuta ja huuhtele pavut. Lisää ne porkkanaraasteen, tomaattipyreen ja mausteiden kanssa pannulle viideksi minuutiksi kypsymään.
  4. Lisää vesi, liemikuutio ja suola. Anna kastikkeen porista 20 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  5. Valmista perunamuusi kattilassa pussin ohjeen mukaan. Sekoita muusiin muna ja puolet juustoraasteesta.
  6. Kaada litran suuruisen uunivuoan pohjalle jauhelihakastike. Levitä muusi pinnalle. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Voit myös täyttää samalla  tavalla kuusi annosvuokaa.
  7. Paista vuokaa 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Tilaa Glorian ruoka & viini
jauhelihakierre
lasten suosikit
paimenenpaistos
lihaperunasoselaatikko
Shepherd's pie

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Joulukinkku ruiskuoressa

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini