Mausteiseen kalapataan uppoaa paketillinen seitiä herkullisemmin kuin koskaan. Thaityylisen padan pariksi sopii kulhollinen höyryävää riisiä.
Thaimaalainen kalapata
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja lohko sipuli. Hienonna pala inkivääriä. Kuumenna öljy paistinpannulla. Kuullota sipuleita ja inkivääriä muutama minuutti. Lisää joukkoon currytahna, kardemumma ja kookosmaito sekä puolet vedestä.
- Kuutioi kohmeinen pakastekala reiluiksi paloiksi. Lisää kalapalat, limetin mehu ja sokeri. Hauduta kastiketta noin 10 minuuttia. Lisää lehtipinaatti. Jatka haudutusta, kunnes pinaatti on sulanut. Lisää tarvittaessa vettä.
- Paahda pähkinät kuivalla pannulla. Lisää ne annoksiin ennen tarjoilua.
Vinkki! Jos aikaa on vain vartti, korkkaa kastikkeeksi valmis purkki korma-kastiketta.