Mausteiseen kalapataan uppoaa paketillinen seitiä herkullisemmin kuin koskaan. Thaityylisen padan pariksi sopii kulhollinen höyryävää riisiä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
25 min
Helppo
Thaimaalainen kalapata
Ainesosat
2
sipulia
5 sentin
pala
inkivääriä
3
rkl
öljyä
2–3
rkl
punaista currytahnaa
2
tl
kardemummaa
1
tlk
kookoskermaa
2
dl
vettä
1
pkt (400 g)
pakasteseitiä
1
limetin mehu
1
rkl
muscovadosokeria
1
ps (200 g)
pakastettua lehtipinaattia
1
dl
cashewpähkinöitä
Vaiheet
- Kuori ja lohko sipuli. Hienonna pala inkivääriä. Kuumenna öljy paistinpannulla. Kuullota sipuleita ja inkivääriä muutama minuutti. Lisää joukkoon currytahna, kardemumma ja kookosmaito sekä puolet vedestä.
- Kuutioi kohmeinen pakastekala reiluiksi paloiksi. Lisää kalapalat, limetin mehu ja sokeri. Hauduta kastiketta noin 10 minuuttia. Lisää lehtipinaatti. Jatka haudutusta, kunnes pinaatti on sulanut. Lisää tarvittaessa vettä.
- Paahda pähkinät kuivalla pannulla. Lisää ne annoksiin ennen tarjoilua.
Vinkki! Jos aikaa on vain vartti, korkkaa kastikkeeksi valmis purkki korma-kastiketta.