Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1793 reseptiä.
Linkitetty 488 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Tässä on uusi bravuuripastasi: sipulicarbonara!

 

Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Sipulicarbonara

Ainekset

400
g
spagettia
3-4
l
vettä
2
rkl
suolaa
Kastike
6
keltasipulia
2
valkosipulinkynttä
3
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
4
rkl
öljyä
1/4
tl
sokeria
1
tl
suolaa
150
g
parmesaani- tai pecorinojuustoa
4
huoneenlämpöistä kananmunaa
1/2-1
dl
pastan keitinvettä
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita spagetti kypsymään suolalla maustettuun kiehuvaan veteen.
  2. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna rosmariini.
  3. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa. Laita sipuliviipaleet ja valkosipulit pannuun. Lisää sokeri ja ruskista 5 minuuttia. Lisää joukkoon rosmariini ja suola.
  4. Raasta juusto. Säästä 1 dl juustoraastetta ripoteltavaksi annosten päälle.
  5. Riko kananmunat kulhoon ja lisää loppu juusto joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
  6. Ota kupillinen pastavettä talteen. Kaada pasta siivilään, valuta hetki ja kaada pasta takaisin kattilaan.
  7. Sekoita kananmuna-juustoseos heti pastan joukkoon ja sekoita voimakkaasti, kunnes juusto sulaa ja pastaan muodostuu vaalea "kastike". Jos pasta vaikuttaa kuivalta, lisää keitinvettä vähän kerrallaan. Sekoita paistetut sipulit kastikkeeseen.
  8. Jaa carbonara lautasille ja viimeistele annokset juustoraasteella.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1793 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Salaattia pannulla? Kyllä! Tämän salaatin maun salaisuutena ovat paistetut chorizot ja niiden rasvassa pyöräytetyt sydänsalaatit. Pehmeä piimäkastike sitoo maut yhteen.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Maissi-makkarasalaatti

Ainekset

300
g
vihreitä papuja
4
maissintähkää
200
g
chorizo-tuoremakkaraa
2
valkosipulinkynttä
3
sydänsalaattia
3
dl
rucolaa
1/2
dl
suolapähkinöitä
Piimäkastike
1
dl
piimää
1/2
dl
majoneesia
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1
tl
sipulijauhetta
1
tl
chilijauhetta
ripaus
sokeria ja suolaa

Työvaiheet

  1.  Aloita sekoittamalla kastikkeen aineet tasaiseksi pienessä kulhossa. Anna kastikkeen maustua kylmässä salaatin valmistamisen ajan.
  2. Taita pavuista kannat pois. Keitä papuja ja maissintähkiä vedessä 3–4 minuuttia. Jäähdytä ne kylmällä vedellä. 
  3. Viipaloi makkarat. Kuori ja hienonna valkosipulit. Halkaise sydänsalaatit. Leikkaa maissinjyvät veitsellä irti tähkästä.
  4. Paista makkarat pannussa kypsäksi. Lisää valkosipuli, pavut ja maissit, ja jatka paistamista muutama minuutti. Siirrä makkara-kasvisseos salaattivadille, laita pannu puhdistamatta takaisin kuumalle levylle ja paista sydänsalaatin leikkuupintoja chorizon rasvassa noin minuutti. Lisää sydänsalaatit ja rucola vadille. Rouhi pinnalle suolapähkinöitä ja lusikoi kastiketta päälle.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 245 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Mehevät, kaalikääryleiltä maistuvat pihvit ovat pelastuksesi silloin, kun et jaksa rullata perinteisiä kääryleitä. Ja mikä parasta: ne valmistuvat alle puolessa tunnissa!

Annoksia
8
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaalikäärylepihvit

Ainekset

1
sipuli
1
rkl
voita
2
ruukkua (100 g)
mustakaalia
1
ruukku
meiramia
1
dl
kypsiä ohrasuurimoita
3/4
dl
kermaa
2
rkl
siirappia
2
rkl
voisulaa
1
tl
suolaa
1/2
tl
rouhittua valkopippuria
400
g
jauhelihaa
Päälle
8
nokaretta kylmää voita
2
tl
siirappia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota voissa ja siirrä jäähtymään.
  2. Hienonna mustakaalin lehdet ja meirami.
  3. Sekoita joukkoon jäähtynyt sipuli, (jäähtyneet) ohrasuurimot, kerma, siirappi, voisula ja mausteet. Lisää jauheliha. Sekoita ja anna tekeytyä noin 5 minuuttia.
  4. Muotoile massa pihveiksi leivinpaperin päälle uunipellille. Höylää päälle ohuet nokareet voita ja valuta päälle siirappia.
  5. Paista uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pihvit ovat kypsät. Tarjoa puolukkahillon ja perunoiden kanssa.

Kommentit (2)

Vierailija

Mihin jauheliha tulee?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomiosta, jauheliha tulee muiden keskenään sekoitettujen ainesten joukkoon. Nyt tieto löytyy ohjeestakin!

Kaisu P. on lisännyt 181 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Pinaattijuustocurry

Ainekset

1
Kpl
Sipuli
1
Kpl
Valkosipulinkynsi
1
Rkl
Öljyä
1
Tl
garam masala
1/2
Tl
Juustokumina
1/2
Tl
Inkivääri raaste
400
G
Pinaatti (pakaste)
1
dl
Ruokakerma
1
dl
Turkkilainenjugurtti
200
G
Kotijuustoa
n. 1/2
Tl
Suola

Työvaiheet

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota ne öljyssä. Mausta garam masalalla, juustokuminalla ja inkivääriraasteella. Sekoittele muutama minuutti, jotta maut irtoavat. Lisää jäinen pinaatti ja kuumenna, kunnes pinaatti sulaa.
Kaada pannulle ruokakerma ja kiehauta. Lisää turkkilainenjugurtti. Lisää lopuksi kuutioitu juusto. Mausta suolalla. Tarjoa riisin ja naanleivän kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1793 reseptiä.
Linkitetty 101 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Koko ateria yhdellä pellillä! Paahda ensin puolikkaat perunat ja lisää rinnalle lohet. Rapean murupinnan alla kala kypsyy herkullisen meheväksi. Perunoiden maun salaisuutena taas on ihana sitruunavoi.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunaperunat ja murukuorrutettu lohi

Ainekset

600
g
kirjolohifileetä
1
tl
suolaa
Murukuorrute
2
viipaletta
maalaisleipää (kuivahtanutta)
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
timjamia hienonnettuna
1
sitruunan taastettu kuori
2
rkl
öljyä
Sitruunaperunat
4
isoa perunaa
50
g
voita
2
rkl
sitruunamehua
ripaus suolaa

Työvaiheet

  1. Aloita perunoista. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pese perunat, halkaise ne ja laita pellille leikkuupinta ylöspäin. Kypsennä perunoita uunissa noin 30 minuuttia, kunnes perunat tuntuvat haarukalla kokeiltaessa lähes kypsiltä.
  2. Leikkaa lohifilee perunoiden kypsyessä 4 annospalaksi. Ripota niille ½ tl suolaa.
  3. Tee murukuorrute. Rouhi leipä veitsellä muruksi ja laita kulhoon. Hienonna valkosipuli ja timjami ja lisää leivän joukkoon. Pese ja raasta sitruunankuori. Lisää se leipämuruihin. Lisää öljy ja loppu suola ja sekoita. Jaa leipäseos lohipaloille.
  4. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen. Ota perunapelti uunista ja lisää kalapalat pellille perunoiden viereen. Jatka kypsentämistä 10 minuuttia tai kunnes kala on kypsää.
  5. Sulata voi. Purista sitruunamehu voihin. Lisää pieni ripaus suolaa. Riko kypsien perunanpuolikkaiden pinta ruokalusikalla ja jaa sitruunavoisula perunoille.

Kommentit (4)

Nipa

Ei noi perunat kyllä tossa ajassa kypsy.

Lepu

No ei todellakaan 25 min perunat kypsy, ei minun uunissani ainakaan.

Pottu kuin pottu

On halkaistu peruna. Luulen silti, että tarvitsisi n0in 10 min lisäaikaa..

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista. Vaihdan ohjeen lämpötilan nyt korkeammaksi, sillä perunat tosiaan kypsyvät varmemmin 200-asteisessa uunissa. Kun pellille lisätään kalat, uuninlämmön voi laskea 175 asteeseen. Lisään myös varmuuden vuoksi perunoille hieman paistoaikaa.