Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1745 reseptiä.
Linkitetty 462 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Tässä on uusi bravuuripastasi: sipulicarbonara!

 

Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Sipulicarbonara

Ainekset

400
g
spagettia
3-4
l
vettä
2
rkl
suolaa
Kastike
6
keltasipulia
2
valkosipulinkynttä
3
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
4
rkl
öljyä
1/4
tl
sokeria
1
tl
suolaa
150
g
parmesaani- tai pecorinojuustoa
4
huoneenlämpöistä kananmunaa
1/2-1
dl
pastan keitinvettä
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita spagetti kypsymään suolalla maustettuun kiehuvaan veteen.
  2. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna rosmariini.
  3. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa. Laita sipuliviipaleet ja valkosipulit pannuun. Lisää sokeri ja ruskista 5 minuuttia. Lisää joukkoon rosmariini ja suola.
  4. Raasta juusto. Säästä 1 dl juustoraastetta ripoteltavaksi annosten päälle.
  5. Riko kananmunat kulhoon ja lisää loppu juusto joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
  6. Ota kupillinen pastavettä talteen. Kaada pasta siivilään, valuta hetki ja kaada pasta takaisin kattilaan.
  7. Sekoita kananmuna-juustoseos heti pastan joukkoon ja sekoita voimakkaasti, kunnes juusto sulaa ja pastaan muodostuu vaalea "kastike". Jos pasta vaikuttaa kuivalta, lisää keitinvettä vähän kerrallaan. Sekoita paistetut sipulit kastikkeeseen.
  8. Jaa carbonara lautasille ja viimeistele annokset juustoraasteella.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1745 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Lindström KUVA Panu Pälviä

Kuka kaipaa tacoja, kun kaiken voi kääriä rieskaan? Tee kuhalle kuohkea leivitys ja hurmaa ruokailijat upealla jalapeno-kurkkukastikkeella. Tähän tulee himo!

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kuharieskat ja jalapeño-kurkkukastike

Ainekset

1/4
punakaalia
4
retiisiä
2-3
kuhafileetä (400 g)
1/2
tl
suolaa
3
rkl
vehnäjauhoja
2
rkl
maissitärkkelystä
1
rkl
leivinjauhetta
4
rkl
vettä
n. 3
rkl
rypsiöljyä paistamiseen
4
pehmeää rieskaa
1
ruukku
korianteria
Jalapeño-kurkkukastike
korianterin varret
1
maustekurkku
2-3
cm
tuoretta jalapeñoa
1
prk (120 g)
smetanaa
1
valkosipulinkynsi
1/2
limetin mehu
1/4
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin jalapeño-kurkkukastike. Leikkaa korianterista lehdet ja laita ne sivuun odottamaan. Pilko varret muutamaan osaan. Pilko maustekurkku muutamaan osaan. Poista jalapeñoista kanta. Laita kaikki kastikkeen aineet tehosekoittimeen ja soseuta.
  2. Suikaloi punakaali ja retiisit ohuenohueksi ja laita kylmään veteen rapeutumaan.
  3. Leikkaa kuhafileet ruodottomaksi v-viillolla: aseta fileet leikkuulaudalle nahaton puoli ylöspäin. Leikkaa viilto ruotorivin molemmille puolille ja poista ruotorivi.
  4. Yhdistä vehnäjauhot, maissitärkkelys ja leivinjauhe kulhossa ja sekoita hyvin. Lisää vesi ja sekoita kuohkeaksi taikinaksi.
  5. Kuumenna rypsiöljy pannussa aivan kuumaksi. Pyörittele kalapaloja taikinassa ja nosta pihdeillä kuumaan pannuun. Paista minuutti kummaltakin puolelta tai kunnes taikina paistuu kullanruskeaksi. Siirrä kalat talouspaperille valumaan.
  6. Valuta kaali ja retiisit siivilässä ja laita kulhoon.
  7. Lämmitä rieskat uunissa tai mikrossa. Tarjoa ne kalojen, kaalin ja retiisien sekä jalapeño-kurkkukastikkeen ja korianterinlehtien kera.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1745 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Valkoviini, voi ja perunan tärkkelys suurustuvat tässä pyttipannussa kuin itsekseen kastikkeeksi. Ja tuorekelmussa uppomunat onnistuvat aina!

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaali-lohipyttis

Ainekset

400
g
uusia perunoita
1
kukkakaali
400
g
kylmäsavulohta
2
kevätsipulia
1
rkl
rypsiöljyä
4
kananmunaa
50
g
voita
1
dl
valkoviiniä
suolaa
mustapippuria myllystä
Lisäksi
tuorekelmua

Työvaiheet

  1. Laita perunat kiehumaan runsaaseen veteen. Irrota kukkakaalista kukinnot, pilko savulohi kuutioiksi ja leikkaa kevätsipuli renkaiksi.
  2. Vuoraa neljä kahvikuppia tuorekelmulla. Sipaise kelmun pintaan öljyä. Riko kananmunat kuppeihin ja solmi kelmut tiukasti kiinni niin, että paketteihin ei jää ilmaa.
  3. Sulata voi pannussa. Nosta juuri ja juuri kypsät perunat pannuun, lisää kukkakaalit ja ruskista muutama minuutti. Lisää viini ja anna ruuan kiehua miedolla lämmöllä, kunnes se tiivistyy hieman.
  4. Nosta kananmunapaketit perunoiden keitinveteen ja kypsennä 4 minuuttia. Avaa kelmupaketit.
  5. Lisää lohikuutiot ja kevätsipuli pannuun, sekoita. Nosta päälle kananmunat. Ripottele munien päälle hiukan suolaa ja pippuria.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1745 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Pipsa Hurmerinta KUVA Panu Pälviä

Pipsa Hurmerinta tykkää pastoista, joissa ei ole erillistä kastiketta. Hänen peruspastansa sisältö vaihtelee, mutta persiljaa siihen tulee aina. Kesällä mukaan pääsee myös sitruunaa ja kapriksia.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäpasta

Ainekset

1 1/2
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1 + 1/2
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
2
sitruunaa
400
g
pastaa
3
valkosipulinkynttä
1/2
punainen chili
2
dl
vihreitä oliiveja
2
rkl
kapriksia
100
g
parmesaania
(mustapippuria myllystä)

Työvaiheet

  1. Hienonna persilja ja laita se kulhoon. Sekoita 1 dl oliiviöljyä ja suola joukkoon. Pese sitruunat. Raasta toisen sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi, purista molemmista sitruunoista mehu. Lisää kuori ja mehu persiljaöljyyn.
  2. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna chili. Valuta oliivit ja kaprikset. Paina oliiveja veitsen lappeella ja poista kivet. Kuumenna ½ dl oliiviöljyä paistinpannussa. Lisää oliivit, valkosipuli, chili ja kaprikset pannuun ja paista kunnes valkosipuli hieman ruskistuu. Älä anna valkosipulin palaa!
  4. Nosta paistinpannu pois levyltä. Kun pasta on kypsää, ota kattilasta 1 dl keitinvettä talteen. Valuta pasta ja kaada se paistinpannuun oliivien ja valkosipuleiden joukkoon ja sekoita. Lisää keitinvettä tilkka kerrallaan. Lisää lopuksi oliiviöljyseos. Jaa pasta lautasille ja raasta parmesaania (ja rouhi mustapippuria) pinnalle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1745 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Sushin makumaailma perunasalaatissa? Kyllä vain. Tämä aasialainen herkku koukuttaa ja pahasti.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + perunoiden jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Nori-graavilohiperunasalaatti

Ainekset

1
kg
uusia perunoita
1
noriarkki
1
(luomu)sitruunan kuori
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
seesamiöljyä
1
tl
sormisuolaa
100
g
graavilohta
3
kevätsipulin vartta
2
rkl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Harjaa perunat huolellisesti. Keitä ne napakan kypsiksi suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä), noin 15 minuuttia. Valuta ja jäähdytä.
  2. Hienonna noriarkki hienoksi rouheeksi tehosekoittimessa. Pese sitruuna ja raasta sen ohut keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Sekoita levärouhe, kuoriraaste, öljyt ja suola keskenään. Kääntele seos perunoihin.
  3. Suikaloi graavilohi. Hienonna kevätsipuli. Paahda seesaminsiemeniä kuivassa kuumassa pannussa, kunnes ne saavat hieman väriä. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarjoa salaatti kylmänä tai huoneenlämpöisenä.

Vinkki Saat salaattiin lisää merellistä makua, kun käytät siihen kaksi noriarkkia.

 

Kommentit (0)