Punajuuren mehevöittämä hirssipiirakka sopii myös keliaakikoille.
Suklainen hirssipiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele (irtopohjainen) kakkuvuoka tai iso piirakkavuoka kevyesti öljyllä ja ripottele pinnalle esimerkiksi kookoshiutaleita.
- Sekoita kuivat ainekset keskenään. Mittaa kermaviili, jäähtyneet hirssisuurimot, öljy, punajuuriraaste ja ruokosokeri tehosekoittimeen, anna käydä kuohkeaksi. Voit myös soseuttaa sauvasekoittimella. Kääntele seos kuiva-aineiden joukkoon.
- Paloittele suklaa lopuksi joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin ala- tai keskitasolla noin 40 minuuttia, tarkista kypsyys tikulla. Irrota kakku vuoasta. Anna jäähtyä.
- Vatkaa kerma vaahdoksi, makeuta. Levitä vaahtoa kakun päälle. Koristele suklaalla.