klo 11:02 | 27.1.2014

Punajuuren mehevöittämä hirssipiirakka sopii myös keliaakikoille.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 annosta
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen
Suklainen hirssipiirakka
Ainekset
1
dl
kaakaojauhetta
1
rkl
leivinjauhetta
1/2
dl
perunajauhoja
1
rkl
vaniljasokeria
150
g
(kevyt)kermaviiliä
2
dl
kypsäksi keitettyjä kuorettomia hirssijyviä (n. 1 dl raakana)
1/2
dl
rypsiöljyä
1
dl
raastettua kypsää punajuurta
1,5
dl
ruokosokeria
75
g
taloussuklaata
Päälle
2
dl
kevytvispiä
1
tl
ruokosokeria
taloussuklaahippusia
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele (irtopohjainen) kakkuvuoka tai iso piirakkavuoka kevyesti öljyllä ja ripottele pinnalle esimerkiksi kookoshiutaleita.
- Sekoita kuivat ainekset keskenään. Mittaa kermaviili, jäähtyneet hirssisuurimot, öljy, punajuuriraaste ja ruokosokeri tehosekoittimeen, anna käydä kuohkeaksi. Voit myös soseuttaa sauvasekoittimella. Kääntele seos kuiva-aineiden joukkoon.
- Paloittele suklaa lopuksi joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin ala- tai keskitasolla noin 40 minuuttia, tarkista kypsyys tikulla. Irrota kakku vuoasta. Anna jäähtyä.
- Vatkaa kerma vaahdoksi, makeuta. Levitä vaahtoa kakun päälle. Koristele suklaalla.