Kodin Kuvalehti on lisännyt 529 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Panu Pälviä

Tällä ohjeella suolaiset ja makeat piirakat onnistuvat varmasti! Taikinasta riittää piiraan pohjaksi sekä kanneksi.

Annoksia
1 kannellinen piirakka
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Täydellinen voitaikinapohja

Ainekset

150
g
voita
4 ½
 dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
½
 dl
kylmää vettä

Työvaiheet

  1. Kuutioi kylmä voi kulhoon. Lisää jauhot ja suola. Nypi aineet murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita aineet nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Älä vaivaa, jotta taikina pysyy mureana. Voit valmistaa taikinan myös monitoimikoneen leikkuuterällä sekoittamalla.
  2. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin jähmettymään vähintään puoleksi tunniksi.
  3. Leivo joko makeaksi tai suolaiseksi piirakaksi haluamallasi täytteellä. Katso esimerkiksi kirsikka-suklaapiirakan ohje täältä. Mausteisen nyhtökaura-texmexpiirakan ohje löytyy täältä.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1558 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Taikinan kohottaminen yön yli jääkaapissa tuo pizzaan reilusti lisää makua ja rakennetta.

Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
1 t + nostatus 12 t
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä pizza

Ainekset

Pohja
9
dl
vehnäjauhoja (esim. Hungry Chef 00-pizzajauho)
tl
hienoa merisuolaa
1
tl
kuivahiivaa
dl
kylmää vettä
1
rkl
oliiviöljyä
Täyte
1
g
kesäkurpitsa
200
g
broccolinia
1
dl
vehnäjauhoja leivontaan
4
rkl
oliiviöljyä
Pesto
1
dl
ruukku rucolaa
Pesto
dl
cashewpähkinöitä
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
sitruunanmehua
3
dl
babypinaattia
½
dl
ruukkua basilikaa
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot, suola ja hiiva kulhossa. Lisää kylmä vesi ja vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia. Lisää oliiviöljy ja jatka vaivaamista vielä 5 minuuttia. Peitä kulho tiiviisti kannella tai tuorekelmulla ja laita se jääkaappiin vähintään 12 tunniksi, mieluiten vuorokaudeksi.
  2. Laita peston cashewpähkinät kylmään veteen likoamaan 2–3 tunniksi.
  3. Tee pesto. Siivilöi liotetut pähkinät ja laita ne sauvasekoittimen kulhoon. Kuori valkosipulinkynsi ja purista sitruunanmehu pähkinöiden joukkoon. Mittaa loput peston aineet kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
  4. Laita uunipellit uuniin ja säädä uuni 250 asteeseen.
  5. Vuole kesäkurpitsasta juusto-höylällä pitkiä lastuja. Leikkaa broccoliinit pitkittäin kahtia.
  6. Jaa taikina neljäksi palloksi ja kauli ne ohuiksi pizzoiksi leivinpaperin päälle. Levitä pesto pohjille ja jaa kesäkurpitsalastut ja broccoliinit päälle. Vedä pizza papereineen uunissa kuumenneelle pellille ja paista uunissa10–12 minuuttia.
  7. Viimeistele pizzat oliiviöljyllä ja rucolalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1558 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine ja Titti Uotila KUVA Sami Repo

Kanavartaissa on myös broilerinmaksaa. Maun juju piilee intensiivisessä tare-kastikkeessa.

Annoksia
4 (8-12 varrasta)
Valmistusaika
30 min + 40 min kypsennys
Vaikeustaso
Kohtalainen

Yakitori eli kanavartaat

Ainekset

1
pkt (300 g)
broilerinmaksaa
300
g
broilerin paistileikettä
½
purjosipulia
Tarekastike
1
valkosipulinkynsi
1
salottisipuli
1
cm:n pala
inkivääriä
dl
kanalientä
½
dl
miriniä (esim. Blue Dragon)
½
dl
vähäsuolaista soijaa
2
rkl
sakea
2
rkl
fariinisokeria
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
8-12
puista varrastikkua

Työvaiheet

  1. Sulata broilerinmaksat pakkauksen ohjeen mukaan. Laita varrastikut kylmään veteen likoamaan.

  2. Valmista tarekastike. Kuori ja hienonna valkosipuli, salottisipuli ja inkivääri. Mittaa kaikki kastikkeen aineet kattilaan ja keitä hiljalleen
    poreillen 40 minuuttia tai kunnes kastike on tiivistynyt noin puoleen.

  3. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa purjo 2 cm:n pätkiksi.

  4. Kuivaa sulaneet broilerinmaksat ja poista niistä mahdolliset kalvot. Leikkaa maksat puoliksi ja pujota palat neljään varrastikkuun.

  5. Puhdista broilerin paistileikkeet ja leikkaa ne isoiksi kuutioiksi. Pujota broilerinpalat ja purjopalat vuorotellen jäljellä oleviin tikkuihin.

  6. Kypsennä vartaat grillissä tai parilapannussa. Valele vartaita kypsennyksen aikana tarekastikkeella. Maksa kypsyy noin 2–3 minuutissa
    ja paistipalat 10 minuutissa. Tarjoa loppu kastike vartaiden kanssa.

     

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 819 reseptiä.
Linkitetty 46 keittokirjaan.

Lihaa haudutetaan yön yli uunissa, jolloin se on juuri sopivasti valmiina brunssipöytään. Tämä resepti toimii niin naudanlihalle kuin karitsallekin.

Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Yön yli muhinut liha

Ainekset

n. 1
kg
luullista naudanlihaa, esim. lapa, rinta, kylki, etuselkä
2
tl
suolaa
1
rkl
kokonaisia mustapippureita
4
tähtianista
3
laakerinlehteä
2
kanelitankoa
4
rosmariinioksaa
1
plo (0,75 l)
valkoviiniä
vettä

Työvaiheet

  1. Nosta liha pataan. Lisää mausteet ja kaada viini joukkoon. Jos liha ei peity nesteeseen, lisää vettä. Laita kansi päälle. Hauduta yön yli uunissa 100 asteessa.
  2. Nosta kypsä liha lautaselle, poista luu. Siivilöi liemestä mausteet pois. Keitä lientä kattilassa, kunnes sitä on jäljellä noin 2 dl. Revi liha kahdella haarukalla hienoksi. Sekoita valmis liemi joukkoon. Lisää suolaa tarvittaessa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1558 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Annoksia
2-4
Valmistusaika
40 min + 30 min kypsennys
Vaikeustaso
Helppo

Kanaa ja pähkinöitä eli gong bao ji ding

Ainekset

2
broilerin rintapalaa
Marinadi
1
kananmunanvalkuainen
2
rkl
kuivaa sherryä
Kastike
1
dl
ruusunmarjasosetta
4
rkl
kiinalaista etikkaa
2
rkl
ketsuppia
2
rkl
tummaa soijakastiketta
2
rkl
vettä
1
rkl
kiinalaista chilikastiketta
4
tl
ruokosokeria
2
tl
kanaliemijauhetta
Lisäksi
2
porkkanaa
200
g
retikkaa tai retiisejä
1
pieni vihreä paprika
2
dl
maa- tai suolapähkinöitä
Uppopaistamiseen
4
dl
rypsiöljyä
Lisäksi
2
tl
maissitärkkelystä
½
ruukku
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1.  Paloittele broileri noppakuution kokoisiksi paloiksi. Sekoita marinadia varten kananmunanvalkuainen ja sherry. Kaada marinadi broileripaloille. Siirrä broileri jääkaappiin maustumaan 30 minuutiksi.

  2. Valmista kastike. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä sekoittaen 3 minuuttia. Nosta kastike liedeltä odottamaan.

  3. Kuori ja kuutioi porkkanat ja retikka. Leikkaa paprika kuutioiksi. Paahda maapähkinöitä kuivassa pannussa, kunnes ne saavat väriä. Suolapähkinöitä ei tarvitse paahtaa.

  4. Kuumenna öljy kattilassa ja uppopaista kasviksia öljyssä muutama minuutti. Nosta kasvikset reikäkauhalla ritilälle, jotta ylimääräinen öljy valuu pois.

  5. Nosta broileripalat marinadista. Ripottele maissitärkkelys broileripaloille. Uppopaista broilerit samassa öljyssä kuin kasvikset, noin 4 minuuttia.

  6. Kuumenna kastike. Lisää sen joukkoon kasvikset, broilerit ja pähkinät. Kumoa annos tarjoiluvadille. Hienonna korianteri koristeeksi.

Kommentit (0)