Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kana
Keitot
14:11 | 25.2.2015

Tom kha gai – thaimaalainen kanakeitto

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
Ohje: Jouni Toivanen Kuva: Sami Repo

Täydellisen tom kha gain salaisuus? Viiden perusmaun taitava yhdistäminen.

Tämä keitto, kuten thairuuat yleensäkin, sisältää kaikkia perusmakuja. Se on yhtä aikaa makea, suolainen, karvas ja hapan. Lisäksi tom kha gaissa maistaa sienen antamaa umamia, chilin poltetta ja lukuisia mausteista tulevia aromiyhdisteitä.

Mielenkiintoinen ja hyvältä maistuva ruoka sisältää yleensä kaikkia perusmakuja sopivassa suhteessa. Kun opit tunnistamaan ja erottamaan perusmaut, osaat tehdä parempaa ruokaa ja yhdistämään siihen helpommin viinejä ja muita ruokajuomia. Kokeilemalla ja maistelemalla löydät omat mieltymyksesi ja herkullisen tasapainon.

Näin onnistuu täydellinen tom kha gai

  1. Rakenna keittoon suolaisuuden, makean, happaman, umamin, karvauden ja tulisuuden tasapaino.
  2. Hae makubalanssi maistelemalla. Lisää puuttuvaa makua ja maista uudelleen.
  3. Kypsennä broilerin rintafilee vain juuri ja juuri kypsäksi, 60 asteeseen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
25 min
Helppo

Tom kha gai – thaimaalainen kanakeitto

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
tlk
kookosmaitoa (á 400 g)
1
rkl
(kookos)öljyä
1-5
pientä punaista chiliä (linnunsilmächili)
2
tl
palmu- tai ruokosokeria
2
sitruunaruohoa
2
ruukkua
korianteria
4
cm:n pala
galangal-juurta tai inkivääriä
4
kaffir-limetinlehteä (kuivattuna tai pakastettuna)
200
g
siitakesieniä
400
g
broilerinfileetä
2
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
Lisäksi
jasmiiniriisiä

Vaiheet

  1. Kaada kookosmaito kattilaan. Säädä liesi keskilämmölle ja jätä maito lämpenemään.
  2. Kuumenna öljy pannussa. Paista kokonaisia chilejä öljyssä 1 minuutti. Kaada chilit mortteliin. Lisää sokeri joukkoon.
  3. Leikkaa sitruunaruohojen paksummasta päästä 1/3 irti ja hienonna ne. Lisää puolet hakkeluksesta mortteliin ja puolet kookosmaidon sekaan. Jätä jäljelle jääneet puumaiset ruohonosat käyttämättä.
  4. Nypi korianterista lehdet ja laita varret mortteliin. Hienonna morttelissa olevat ainekset tasaiseksi seokseksi ja lisää se kattilaan kookosmaidon joukkoon.
  5. Kuori galangal ja leikkaa se ohuiksi tikuiksi. Murskaa tai hienonna kaffir-limetinlehdet ja lisää ne galangalin kanssa kookosmaitoon. Leikkaa siitakesienet suikaleiksi ja lisää kattilaan. Keitä 5 minuuttia.
  6. Paloittele broilerinfileet sormenpään kokoisiksi paloiksi. Lisää ne keittoon ja siirrä kattila pois liedeltä. Anna keiton hautua 5 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Voit tarkistaa kypsyyden leikkaamalla yhden palan halki. Jos liha ei ole enää läpikuultavaa, se on kypsä. Mittarilla mitattaessa lämpötilan tulisi olla 60 astetta.
  7. Hienonna korianterinlehdet ja purista limeteistä mehu sillä aikaa, kun keitto hautuu. Ripottele korianteri keittoon. Viimeistele keitto limetinmehulla ja kalakastikkeella. Maistele ja lisää mausteita makusi mukaan.

Vinkki: Saat sopasta täyttävämmän, kun tarjoat sen keitetyn jasmiiniriisin kanssa.

Tilaa Glorian ruoka & viini
kanakeitto
kana
tom kha gai
thaimaalainen kanakeitto
30 min
Kot kot
etno
30 minuuttia

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Joulukinkku ruiskuoressa

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini