Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2190 reseptiä.
Linkitetty 323 keittokirjaan.
Ohje: Jouni Toivanen Kuva: Sami Repo

Täydellisen tom kha gain salaisuus? Viiden perusmaun taitava yhdistäminen.

Tämä keitto, kuten thairuuat yleensäkin, sisältää kaikkia perusmakuja. Se on yhtä aikaa makea, suolainen, karvas ja hapan. Lisäksi tom kha gaissa maistaa sienen antamaa umamia, chilin poltetta ja lukuisia mausteista tulevia aromiyhdisteitä.

Mielenkiintoinen ja hyvältä maistuva ruoka sisältää yleensä kaikkia perusmakuja sopivassa suhteessa. Kun opit tunnistamaan ja erottamaan perusmaut, osaat tehdä parempaa ruokaa ja yhdistämään siihen helpommin viinejä ja muita ruokajuomia. Kokeilemalla ja maistelemalla löydät omat mieltymyksesi ja herkullisen tasapainon.

Näin onnistuu täydellinen tom kha gai

  1. Rakenna keittoon suolaisuuden, makean, happaman, umamin, karvauden ja tulisuuden tasapaino.
  2. Hae makubalanssi maistelemalla. Lisää puuttuvaa makua ja maista uudelleen.
  3. Kypsennä broilerin rintafilee vain juuri ja juuri kypsäksi, 60 asteeseen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tom kha gai – thaimaalainen kanakeitto

Ainekset

2
tlk
kookosmaitoa (á 400 g)
1
rkl
(kookos)öljyä
1-5
pientä punaista chiliä (linnunsilmächili)
2
tl
palmu- tai ruokosokeria
2
sitruunaruohoa
2
ruukkua
korianteria
4
cm:n pala
galangal-juurta tai inkivääriä
4
kaffir-limetinlehteä (kuivattuna tai pakastettuna)
200
g
siitakesieniä
400
g
broilerinfileetä
2
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
Lisäksi
jasmiiniriisiä

Työvaiheet

  1. Kaada kookosmaito kattilaan. Säädä liesi keskilämmölle ja jätä maito lämpenemään.
  2. Kuumenna öljy pannussa. Paista kokonaisia chilejä öljyssä 1 minuutti. Kaada chilit mortteliin. Lisää sokeri joukkoon.
  3. Leikkaa sitruunaruohojen paksummasta päästä 1/3 irti ja hienonna ne. Lisää puolet hakkeluksesta mortteliin ja puolet kookosmaidon sekaan. Jätä jäljelle jääneet puumaiset ruohonosat käyttämättä.
  4. Nypi korianterista lehdet ja laita varret mortteliin. Hienonna morttelissa olevat ainekset tasaiseksi seokseksi ja lisää se kattilaan kookosmaidon joukkoon.
  5. Kuori galangal ja leikkaa se ohuiksi tikuiksi. Murskaa tai hienonna kaffir-limetinlehdet ja lisää ne galangalin kanssa kookosmaitoon. Leikkaa siitakesienet suikaleiksi ja lisää kattilaan. Keitä 5 minuuttia.
  6. Paloittele broilerinfileet sormenpään kokoisiksi paloiksi. Lisää ne keittoon ja siirrä kattila pois liedeltä. Anna keiton hautua 5 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Voit tarkistaa kypsyyden leikkaamalla yhden palan halki. Jos liha ei ole enää läpikuultavaa, se on kypsä. Mittarilla mitattaessa lämpötilan tulisi olla 60 astetta.
  7. Hienonna korianterinlehdet ja purista limeteistä mehu sillä aikaa, kun keitto hautuu. Ripottele korianteri keittoon. Viimeistele keitto limetinmehulla ja kalakastikkeella. Maistele ja lisää mausteita makusi mukaan.

Vinkki: Saat sopasta täyttävämmän, kun tarjoat sen keitetyn jasmiiniriisin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jennyfer1980 on lisännyt 19 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Hedelmäbroileri
Hedelmäbroileri

Tämä ruoka on aika erikoinen, sillä en muista, että olisin ainakaan itse valmistanut koskaan mitään vastaavaa. Olen perinyt tämän reseptin äidiltäni. En osaa laskea tätä arkiruuaksi, vaan hienon makunsa vuoksi sopii ennemmin viikonloppuun, kuten sunnuntaiksi.

Hedelmäbroilerin maku on hedelmäinen ja sehän sopii broilerin kaveriksi erinomaisesti. Kastike maistuu niin riisin kuin keitetyn perunankin kanssa. Minulle tässä ruuassa on jotain hienoa, vähän niin kuin juhlan tuntua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h broilerien kypsennys + 15 muu valmistus
Vaikeustaso
Helppo

Hedelmäbroileri

Ainekset

3
kpl
broilerin koipia
1
prk
persikoita
15
kpl
kivettömiä luumuja
2
dl
kermaa
currya
maun mukaan

Työvaiheet

1. Kypsennä ja putsaa broilerin koivet
2. Laita kattilaan 2 dl vettä, persikat, luumut ja curry. Keitä kypsiksi.
3. Ota kattila sivuun ja soseuta hedelmät sauvasekottimella
4. Lisää kerma ja broilerit
5. Kuumenna

Tarjoa riisi tai keitettyjen perunoiden kera.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2190 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Paahda varsiselleri, purjo ja valkosipulit uunissa ja soseuta ne perunoiden kanssa suloiseksi sopaksi. Mascarpone tekee keitosta ihanan täyteläisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu selleri-mascarponekeitto

Ainekset

1
nippu (400 g)
varsiselleriä
½
purjo
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
4
perunaa (jauhoinen lajike)
8
dl
vettä
1 ½
rkl
kasvisfondia
¾
prk (à 250 g)
mascarponea
1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Leikkaa sellerit, purjo ja valkosipulinkynnet ronskeiksi paloiksi uunipellille. Kääntele öljy, suola ja pippuri käsin kasviksiin. Paahda uunissa 12–15 minuuttia.

  2. Kuori perunat ja kuutioi ne kattilaan. Lisää vesi ja fondi, ja anna kiehua hiljalleen kannen alla. Kun uunikasvikset ovat paahtuneet, lisää ne kattilaan ja jatka keittämistä, kunnes perunat ovat kypsiä, yhteensä noin 15 minuuttia.

  3. Lisää mascarpone ja sitruunamehu ja soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Kuumenna vielä ennen tarjoamista.

Vinkki! Lopun mascarponen voit lusikoida keittoannosten pinnalle tai herkutella vaikka leivän päällä.

Kommentit (0)

Jennyfer1980 on lisännyt 19 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Broilerivuoka
Broilerivuoka

Erittäin helppo valmistaa ja kypsyy uunissa tunnissa itsekseen. Kaikenlisäksi myös edullinen ja erittäin hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
15 min valmistus 1 h uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Broilerivuoka

Ainekset

2
pss
hernemaissipaprikaa
1
kpl
purjoa
2
prk
kermaa
1
pkt
broilerinsuikaleita
curryä
suolaa
valkosipulijauhetta

Työvaiheet

Lämmitä uuni 175 asteeseen

1. Laita hernemaissipaprikat, silputtu purjo ja broilerit voideltuun uunivuokaan
2. Sekoita curry, suola ja valkosipulijauhe kermaan ja kaada vuokaan muiden aineiden joukkoon

Paiseta 175 asteessa tunti ja tarjoa riisin kanssa.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 81 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Retroklassikko, lämmin voileipä, taipuu intialaiseen tunnelmaan, kun naanleivän päälle pyöräyttää nopean broilericurryn.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
Valmistusaika 15 min + uunissa 8 min
Vaikeustaso
Helppo

Naanleivät intialaisittain

Ainekset

1
pieni sipuli
1
keltainen paprika
200
g
broilerin fileesuikaleita
1
tl
öljyä
2
tl
punaista currytahnaa
1
tl
tomaattipyreetä
2
tl
raastettua inkivääriä
1
dl
turkkilaista jogurttia
1
dl
vettä
ripaus
suolaa ja mustapippuria
5
dl
babypinaattia
100
g
leipäjuustoa (rasvaa 17 %)
2
pientä naanleipää (Santa Maria)
2
rkl
turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Hienonna sipuli ja kuutioi paprika. Paista broilerisuikaleita öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää sipuli, paprika, currytahna ja tomaattipyree pannulle. Jatka paistamista vielä pari minuuttia. Raasta inkivääri ja lisää pannulle yhdessä jogurtin ja veden kanssa. Mausta broilerimuhennos suolalla ja pippurilla. Lisää pinaatti joukkoon. Nosta pannu syrjään liedeltä.

  2. Halkaise naanleivät pellille. Jaa muhennos puolikkaille. Suikaloi leipäjuusto ja lado päälle. Kypsennä leipiä uunissa 225 asteessa noin 8 minuutin ajan. Lusikoi päälle turkkilaista jogurttia.

Kommentit (0)