Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Arjen nopeat
Keitot
15:00 | 18.3.2022

Valkosipulikeitto eli sopa de ajo

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Ina Niiniketo KUVA Panu Pälviä TEKSTI Katja Nordlund

Espanjalainen valkosipulikeitto sopii täydellisesti hämärtyvään viikonloppuiltaan. Paahdetut hapanjuurileipäpalat ovat mukavan rapeita ja kananmunan keltuaiset sakeuttavat keittolientä.

Jos hyvää vaaleaa leipää on tullut ostettua tai leivottua itse liikaa, voi leivän pakastamisen sijaan käyttää tähän huumaavan herkulliseen espanjalaiseen leipä-valkosipulikeittoon.

Tässä reseptissä leipä saa olla jo hieman kuivahtanutta, sillä se murretaan palasiksi, jotka kieritellään öljyssä ja paahdetaan uunissa rouskuvan rapeiksi. Leipäpalojen paahtaminen hidastaa niiden vettymistä valmiissa keitossa. Keiton liemenä kannattaa käyttää hyvää kanalientä, joka maustetaan yksinkertaisesti vain salotti- ja valkosipulilla, savupaprikalla sekä valkoviinillä.

Juuri ennen tarjoilua liemeen lisätään paahdetut leipäkuutiot sekä kananmunan keltuaisia, jotka sekoitettaessa sakeuttavat ja hieman suurustavat lientä. Hienonnettu lehtipersilja antaa keitolle viimeisen silauksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo

Valkosipulikeitto eli sopa de ajo

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

250
g
(kuivahtanutta) hapanjuurileipää
1+1
rkl
oliiviöljyä
6
salottisipulia
6
valkosipulinkynttä
1
rkl
savupaprikajauhetta
1
ruukku lehtipersiljaa
2
dl
valkoviiniä
7
dl
kanalientä
1–2
tl
suolaa
4
kananmunankeltuaista

Vaiheet

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Leikkaa leipä noin 3 x 3 cm:n kuutioiksi. Laita ruokalusikallinen oliiviöljyä isoon kulhoon, lisää leipäkuutiot ja pyörittele, kunnes öljy tarttuu leipäpaloihin. Levitä leipäkuutiot leivinpaperin päälle pellille. Paahda uunissa noin 10 minuuttia, kunnes leipäpalat ovat kullanruskeita. Ota leipäkrutongit uunista ja anna jäähtyä.

  2. Kuori ja viipaloi salottisipulit ja valkosipulinkynnet ohuesti. Hienonna lehtipersiljan lehdet. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä isossa paistokasarissa, lisää sipulit ja valkosipulit ja kuullota niitä noin 5 minuuttia. Lisää paprikajauhe ja jatka kuullottamista pari minuuttia.

  3. Lisää valkoviini kasariin ja anna sen kiehahtaa. Lisää kanaliemi ja anna keiton kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Mausta keitto suolalla.

  4. Lisää keltuaiset ja leipäkrutongit keittoon ja sekoita. Keltuaiset sakeuttavat keittoa.

  5. Ripottele persilja keiton pinnalle. Tarjoa ruoka suoraan paistokasarista.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
Vegebaari
Valkosipuli
valkosipulikeitto
keitot

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini