
Tomaattikastike surautetaan pähkinöistä ja kirsikkatomaateista. Maku on raikas, mutta täyteläinen. Munakoiso siivut ruskistetaan pannulla mehevän ruokaisiksi ja ne viimeistelevät ihanan pastan.
Tomaatti-pähkinäpasta
Ainekset
Työvaiheet
1 Leikkaa munakoiso pituussuunnassa puoliksi ja edelleen siivuiksi. Kuumenna grilli tai paistinpannu. Grillaa tai paista munakoisot molemmin puolin ruskeiksi kuivalla pannulla, nostele kulhoon ja ripotele päälle suola sekä öljy. Laita pasta kiehumaan suolattuun veteen.
2 Kokoa sauvasekoittimen kulhoon tomaatit, pähkinät, balsamico, suola, hunaja ja pippuri. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
3 Valuta pasta ja kaada takaisin kattilaan. Kaada kastike pastan joukkoon ja sekoita hellalla niin, että kastike lämpenee myös. Pyörittele joukkoon munakoisot. Koristele parmesaanilla ja basilikalla.
Reseptin ainesosiin oli voinut kirjoittaa myös sen pastan...
Aivan kamala maku. Tomaatteja ei reseptin mukaan kypsennetä mitenkään. Minulle osui ehkä kitkerät tomaatit, koska maku oli jotain todella kamalaa.
Tein tämän klastikkeen,j jätin pois munakoison , lisäsin valkosipulin. Seuraavana päivänä oli aika täyteläisen makuista. Minusta fusilli on sopiva pastaksi.