
Paahdetuilla kikherneillä, hummuskastikkeella ja kasviksilla täytetty rieska on herkullinen ja ruokaisa paketti. Iso rullarieska taipuu helposti wrapiksi, mutta myös pitaleivät tai pienet rieskat käyvät.
Kikherneillä täytetyt herkkurieskat
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
-
Huuhdo ja valuta kikherneet ja kuivaa kevyesti. Sekoita mausteöljyn ainekset ja kääntele kikherneisiin kulhossa. Kippaa kikherneet leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda 25 minuuttia.
-
Tee sillä aikaa kastike. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja lisää sen verran vettä, että saat sopivan juoksevaa kastiketta.
-
Täytä rullarieskat kikherneillä, tomaatilla, punasipulilla, salaatilla, yrteillä ja sitruunaisella hummuskastikkeella (ja halutessasi srirachalla).
Tosi hyvää vaikka hummus olikin tällä kertaa ilman tahinia erään syöjän allergian vuoksi. Laitoin siihen vähän ronskimmasti juustokuminaa saamani seesamittoman hummuksen ohjeen mukaan.