Paistetuissa ja tulisesti maustetuissa nuudeleissa on selittämätöntä viehätystä. Näitä voisi syödä vaikka joka päivä. Kastike yhdistelee itäisen Aasian tyyppillisimpiä maustekastikkeita.
Gochujang-nuudelit
Ainekset
Työvaiheet
-
Sekoita ensin kastikeainekset keskenään kulhossa.
-
Leikkaa tofu puoliksi, kääri palat talouspaperiin ja laita hetkeksi painon, esimerkiksi leikkuulaudan alle. Kuivaa tofut ja leikkaa ne kuutioiksi.
-
Suikaloi paksoit, paprika ja kesäkurpitsa.
-
Laita nuudelit tarvittaessa hetkeksi kuumaan veteen, jotta ne irtoavat hieman toisistaan.
-
Lämmitä wokkipannu kuumaksi. Paahda tofukuutioita hetki ilman rasvaa, lisää sitten hieman seesamiöljyä.
-
Lisää paksoit, paprika ja kesäkurpitsa pannulle. Paista 1 minuutti. Lisää kastike ja nuudelit, kuumenna 1–2 minuuttia. Ota pannu levyltä ja lisää idut.
-
Tarjoa nuudelit paahdettujen seesaminsiementen, hienonnetun kevätsipulin, korianterin, limettilohkojen ja chiliöljyn kanssa.
Worcestershire-kastike ei ole vegaani anjoviksen vuoksi. Sitä saa kuitenkin myös vegaanisena tai sen voi valmistaa itse.