Venla Soppa365 on lisännyt 19 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Venla Rossi

Pitkään hautunut punajuuri, etikka ja pieni ripaus valkopippuria ovat yksi maailman parhaita makuyhdistelmiä.

Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän pidän happamista mauista. Viinietikkasipsien himo on jo kauan sitten korvannut kaipuuni kaupan karkkihyllyn suuntaan. En enää irvistele puolukalle enkä tyrnille. Kaikki, missä on etikkaa, on muuttunut melkein juovuttavan ihanaksi.

Tähän kehitykseen liitty se, että borssista on tullut yksi lempikeitoistani. Tärkeää on löytää juuri oikea etikan, hunajan ja muiden mausteiden tasapaino. Ja tietysti antaa punajuurien hautua tarpeeksi pitkään! Mutta sillä aikaa voi tehdä kaikkea sitä, mikä syksyllä on parasta: lukea kirjaa, juoda viiniä, unohtaa siivouksen ja sytyttää sen sijaan pari kynttilää. Hämärässä kukaan ei näe pölypalloja.

Borssi, kuten monet keitot, vain paranee uudelleenlämmityksestä. Säästä osa siis seuraavaan päivään. Vegaaniversiossa hunajan voi korvata sokerilla ja smentanan vegaanisella ranskankermalla (esim. Oatly).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1,5 h

Vegeborssi

Ainekset

5
raakaa punajuurta
2
porkkanaa
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
3
perunaa
2
kasvisliemikuutiota
3
laakerinlehteä
0,5
dl
väkiviinietikkaa
0,5
tl
valkopippuria
2
rkl
hunajaa
2
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
puolikas keräkaali
1
rkl
sitruunamehua
rypsiöljyä paistamiseen
1
prk
smetanaa tarjoiluun

Työvaiheet

  1. Kuori punajuuret ja raasta ne joko karkeaksi raasteeksi tai pilko aivan pieniksi kuutioiksi. Halutessasi voit käyttää muovihanskoja, niin kädet eivät värjäydy.
  2. Laita suuren kattilan pohjalle hieman öjyä ja hauduta punajuurisilppua miedolla lämmöllä. Käsittele sillä aikaa muita vihanneksia: kuori ja pilko porkkanat, sipulit sekä perunat. Lisää kattilaan 2 litraa vettä sekä (kun vesi kiehuu) kasvisliemikuutiot. Ota viereiselle levylle paistinpannu ja lisää siihen hieman öljyä. Kuullosta kasvikset pienissä erissä pehmeiksi ja lisää kattilaan. Lisää myös laakerinlehdet ja muut mausteet sekä etikka ja hunaja. Anna kiehua vähintään 45 minuuttia.
  3. Suikaloi kaali ja lisää se keittoon. Hauduta 15 minuuttia lisää ja tarkista maku. Lisää sitruunamehua, jos keitto tarvitsee lisää happamuutta – älä enää etikkaa, sillä sen täyty saada kiehua. Tarjoile smetanan kanssa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 972 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Anu Brask Kuva: Sami Repo

Rohkeasti kokeilemaan uusia makuja grillissä! Grillattu avokado on grillaajan pelastus pohtiessaan herkullista vegaani vaihtoehtoa ruokapöytään.

Herkullinen lämmin tomaattisalaatti lusikoidaan grillattujen avokadojen päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu avokado ja tomaattisalaatti

Ainekset

4
avokadoa
2
rkl
öljyä
LÄMMIN SALAATTI
1
rs (200g)
kirsikkatomaatteja
1
prk (380/230g)
mustapapuja
2
valkosipulinkynttä
1
kevätsipulinvarsi
1
limetin kuori ja mehu
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
1/2
tl
jeeraa

Työvaiheet

  1.  Halkaise avokadot ja poista kivi. Sivele pintaan öljyä ja grillaa leikkauspinta alaspäin noin 10 minuuttia. Kun avokadon pinnassa on grilliraidat, on sisuskin lämmin.
  2. Pistele kirsikkatomaatit hammastikulla ja laita tomaatit grilliin noin 5 minuutiksi. Valuta pavut. Hienonna valkosipulit ja sipulinvarret. Raasta limetin kuori kulhoon ja purista mehu joukkon. Lisää pavut, sipulit, öljy ja mausteet. Leikkaa tomaatit pienemmiksi ja lisää ne muiden ainesten joukkoon.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 972 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje: Anu Brask Kuva: Sami Repo

Oletko koskaan kokeillut avomaankurkkua tai vesimelonia grillissä? Jos et, niin nyt on jo aika! Grilli muuttaa nämä mahtavaksi makuelämykseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Halloumivartaat

Ainekset

2
pkt (200g)
halloumia
4
avomaankurkkua
1/4
vesimeloni
4
rkl
BBQ-kastiketta

Työvaiheet

  1. Leikkaa juustot 2 cm:n viipaleiksi. Halkaisen kurkut pitkittäin. Leikkaa vesimeloni hieman halloumipaloja isommiksi viipaleiksi.
  2. Laita juustopala kurkun väliin ja paina läpi kaksi grillitikkua. Tee melonivartaat samalla tavalla.
  3. Sivele pintaan grillauskastiketta ja grillaa ensin suoralla lämmöllä, kunnes kasvikset saavat väriä. Kääntele vartaita usein, etteivät ne pala. Jatka kypsennystä epäsuoralla lämmöllä 10–15 minuuttia.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 50 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen


Mehevä klassikkopasta Sisiliasta jättää sopivan kevyen olon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pasta Norma

Ainekset

1
munakoiso
1
punainen chilipalko
1
salottisipuli
2
tl
öljyä
1
prk
kuorittuja tomaatteja
1
rkl
kapriksia
1
tl
punaviinietikkaa
ripaus
sokeria
1
tl
suolaa
2
rkl
lehtipersiljaa
Lisäksi
100
g
täysjyväpastaa
30
g
parmesaanijuustoa

Työvaiheet

  1. Kuutioi munakoiso. Hienonna chili ja salottisipuli. Paista kasviksia öljyssä pannulla noin 5 minuuttia.
  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä kypsäksi.
  3. Leikkaa purkkitomaatit neljään osaan ja lisää pannulle yhdessä kapristen, etikan, sokerin ja suolan kanssa. Hauduta 5 minuuttia.
  4. Sekoita keskenään kuuma pasta ja munakoiso-tomaattiseos. Sekoita joukkoon lehtipersilja ja ripottele pinnalle parmesaanijuustoa joko raasteena tai lastuina.

VÄLTÄ SUMMAMUTIKKAA. Pastaa ei tarvitse keittää rekkamiehen määrää. Paketin kyljessä neuvotaan yleensä varaamaan kuivaa pastaa
100 g per syöjä, mutta vähempikin riittää. Kannattaa satsata kasviksiin, joita voi olla annoksessa vähintään sama määrä kuin pastaa – enemmänkin.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 972 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Rakastu munakoisoon yrttisen pastan muodossa! Tämä herkkupasta valmistuu alle puolessa tunnissa ja sopii siksi kiireisellekkin kokkaajalle.

Ilman juustoa munakoisopasta on ihana vegaaninen herkku! Juuston ystävät voivat halutessaan raastaa pinnalle parmesaania tai esimerkiksi murustella fetaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25
Vaikeustaso
Helppo

Yrttinen munakoisopasta

Ainekset

800
g
munakoisoa
tilkka
öljyä
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
1/2
tl
suolaa
MARINADI
2
valkosipulinkynttä
1
mieto chili
2
rkl
hienonnettua lehtipersiljaa
2
rkl
hienonnettua basilikaa
2
rkl
hienonnettua minttua
1/4
dl
oliiviöljyä
1/2
sitruunan mehu
1
tl
suolaa
1/2
tl
sokeria
LISÄKSI
300
g
pastaa
Päälle halutessasi
juustoa/ravintohiivahiutaleita

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuutioi munakoiso pieniksi kuutioiksi leivinpaperin päälle uunipellille. Lorauta päälle vähän öljyä ja ripottele suolaa ja pippuria. Paahda noin 15 minuuttia, kunnes munakoiso on pehmeää.
  2. Valmista sillä aikaa marinadi: kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna chili ja yrtit. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada kasvisten joukkoon.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja kääntele marinoituihin munakoisoihin.

Kommentit (0)