Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Keitot
11:40 | 30.3.2015

Lempeä valkosipulikeitto

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Jouni Toivanen KUVA Elvi Rista

Paahda valkosipulit ensin uunissa, soseuta sitten keittoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
45 min
Helppo

Lempeä valkosipulikeitto

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

4
kokonaista tai 8 solovalkosipulia
3
isoa jauhoista perunaa (esim. Rosamunda)
2
salottisipulia
1
purjo
2
rkl
oliiviöljyä
2
dl
valkoviiniä
1
l
kasvislientä
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
2
annosta (ns. lyhyttä) espressoa
2
dl
kuohukermaa

Vaiheet

  • Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kääri valkosipulit kokonaisina folioon ja paahda uunissa 30 minuuttia.
  • Tee keittopohja sillä aikaa. Kuori ja paloittele perunat ja salottisipulit. Huuhdo ja paloittele purjo.
  • Kuullota salottisipulia ja purjoa oliiviöljyssä kattilassa miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää perunat ja valkoviini ja keitä 5 minuuttia. Lisää kasvisliemi ja hauduta 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Soseuta keitto.
  • Ota valkosipulit uunista ja avaa folio. Anna valkosipulien jäähtyä hieman ja purista niistä paahtunut sisus keiton joukkoon. Soseuta keitto tasaiseksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Valmista espressot ja anna jäähtyä.
  • Vaahdota kerma kevyesti. Sekoita kahvi kermavaahtoon. Viimeistele keitto kahvikermavaahdolla ja kurkku-omenapikkelsillä (ohje alhaalla).

Vinkki! Paahda valkosipuleita enemmän kerralla, ja käytä sitä esimerkiksi majoneesin, liharuokien ja risoton maustamiseen.

 

 

Kurkku-omenapikkelsi

Ainesosat

1/2
kurkkua
2
vihreää omenaa
1
rkl
lehtipersiljaa
2
rkl
omenaviinietikkaa
1/4
tl
suolaa
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria

Vaiheet

  • Pese ja kuutioi kurkku ja omenat. Hienonna persilja. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Tarjoa seos keiton kanssa.

 

Tilaa Glorian ruoka & viini
Valkosipuli
valkosipulikeitto
Vegebaari

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Taatelikakku

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini