klo 11:09 | 10.9.2015

Uuniperuna on helppo ja täytettä voi vaihdella mielen mukaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo
Uuniperunat ja kantarelli-omenatäyte
Ainekset
4
Rosamunda-perunaa
Kantarelli-omenatäyte
1/2
nippu
kevätsipulia
2
dl
(tai enemmän) kantarelleja
1/2
(kotimaista) omenaa
1
rkl
rypsiöljyä
1/2
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1
dl
kaurakermaa
Lisäksi
1/2
ruukkua
vesikrassia
Työvaiheet
- Pese perunat ja laita ne ritilälle 200-asteiseen uuniin 1 tunniksi.
- Valmista täyte perunoiden kypsyessä. Viipaloi sipulinvarsien vaalea osa ja säästä vihreät osat myöhemmäksi. Paloittele tai revi isot kantarellit tarvittaessa pienemmiksi. Kuori omena tarvittaessa ja kuutioi se (0,5 x 0,5 cm). Lämmitä öljy kattilassa ja kuullota ensin sipuli ja sienet. Lisää sitten omena, mausta suolalla ja pippurilla ja lisää kerma. Hauduta noin 3 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä noin 10 minuuttia.
- Hienonna sipulinvarsien vihreä osa ja lisää ne jäähtyneeseen täytteeseen.
- Kun perunat tulevat uunista, anna niiden jäähtyä hetki ja koverra ne sitten haluamallasi tavalla. Paloittele koverrettu osa perunasta ja sekoita se täytteeseen. Maista täytettä ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
- Täytä perunat ja tarjoa ne kuumana, huoneenlämpöisenä tai kylmänä vesikrassin kanssa.