Vain elämää on lisännyt 67 reseptiä.
Linkitetty 55 keittokirjaan.
Ohje Roope Rask Kuva Petri Aho

Mieluummin överit kuin vajarit! Ellinooran päivänä Satulinnassa herkutellaan vaaleanpunaisella ruualla. Hehkuvan pinkki punajuuririsotto on herkullista paahdettujen punajuurten ja vuohenjuuston kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
30 min + 30 min kypsentäminen

Ellinooran punajuuririsotto

Ainekset

2
banaanisalottisipulia
3
valkosipulinkynttä
1
dl
oliiviöljyä
5
dl
risottoriisiä (Arborio)
noin 1
tl
suolaa
5
oksaa
tuoretta timjamia
2
oksaa
tuoretta rosmariinia
2
laakerinlehteä
2
dl
punaviiniä
4
dl
punajuurimehua
noin 5
dl
vettä
2
rkl
voita
1/2
dl
sitruunamehua
pala
(100 g)
parmesaania raastettuna
Paahdetut punajuuret
300
g
punajuuria
1
rkl
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
Pinnalle
vuohenjuustoa (esim. Riblaire)
1
ruukku
viinisuolaheinää

Työvaiheet

  1. Aloita punajuurten valmistuksesta. Kuori ja paloittele punajuuret reiluiksi lohkoiksi. Pyöräytä ne kevyesti suolalla ja pippurilla maustetussa öljyssä. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes punajuuret ovat kypsiä.
  2. Valmista risotto punajuurten kypsyessä. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
  3. Kuullota sipulit oliiviöljyssä laakeassa kasarissa. Lisää risottoriisi ja jatka kuullottamista, kunnes riisit ovat muuttuneet läpikuultaviksi. Mausta suolalla ja lisää yrtit ja laakerinlehdet.
  4. Lisää riisin joukkoon punaviini ja anna kiehahtaa. Lisää punajuurimehua ja vettä pienissä erissä aina, kun edellinen nestelisäys on imeytynyt riisiin. Anna riisin kiehua lähes kypsäksi (riisiin saa jäädä selkeä purutuntuma).
  5. Lisää voi, sitruunamehu ja raastettu parmesaani. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
  6. Kumoa risotto laakeaan, reunalliseen tarjoiluastiaan. Lisää pinnalle paahdettuja punajuurilohkoja, vuohenjuustoa ja viinisuolaheinänlehtiä. Tarjoa heti.

Kommentit (3)

Vierailija

Kysyn: Punajuurimehusta...mistä tehdään ?...tai?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi! Punajuurimehua myydään hyvinvarustetuissa marketeissa, lasipulloissa mehuhyllyillä. Hyvä maamerkki on porkkanamehu - tätä on siellä vieressä, jos kuuluu kaupan valikoimiin. Toivottavasti löydät :)

Vierailija

Toimii ilman vuohenjuustoakin, nam :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1939 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1-2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Laukkakokkeli

Ainekset

1
dl
karhunlaukkaa hienonnettuna
1
avokado
1/2
dl
parmesaania raastettuna
3
kananmunaa
3
rkl
maitoa
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
1
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
2
rkl
voita

Työvaiheet

  1. Hienonna laukka. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi sisus leikkuulaudalle. Leikkaa avokado pieniksi kuutioiksi. Raasta juusto.
  2. Riko kananmunien rakenne rikki haarukalla. Lisää juusto, maito ja mausteet. Hienonna timjami ja lisää se kananmunien joukkoon. Lisää laukka ja sekoita.
  3. Sulata voi pannussa. Kun voin kiehuminen loppuu, kaada munaseos pannuun. Odota 5 sekuntia niin, että kananmuna alkaa hyytyä. Siirrä pannu liedeltä ja työntele munaseosta puulastalla tai nuolijalla edestakaisin 15–20 sekuntia, kunnes seos on kokkeloitunut.
  4. Lisää avokadot ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1939 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Christiina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Myös Japanissa parsa tuo kevään pöytään. Tässä ohjeessa parsat saavat pintaansa tofua ja misokastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2-4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsaa ja tofua

Ainekset

2
nippua (à 500 g)
vihreää parsaa
300
g
pehmeää tofua
1
dl
seesaminsiemeniä
dl
bbq-misokastiketta (esim. Yutaka)
1
sitruuna lohkoina
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Leikkaa parsojen kovat kannat pois. Kuori parsat puolesta välistä alaspäin.
  2. Soseuta tofu sauvasekoittimella. Paahda seesaminsiemeniä kuivassa pannussa noin 3 minuuttia. Laita siemenet sivuun.
  3. Lisää pannuun sen verran vettä, että parsat peittyvät. Keitä parsoja erissä noin 3 minuuttia tai kunnes ne ovat napakan kypsiä. Nosta kypsät parsat tarjoiluvadille.
  4. Lisää tofu, misokastike ja seesaminsiemenet kypsien parsojen päälle. Leikkaa sitruuna lohkoiksi. Anna ruokailijoiden maustaa annoksensa sitruunamehulla ja tarvittaessa suolalla. Tarjoa parsat esimerkiksi sobanuudelien kanssa.

Vinkki Voit käyttää bbq-misokastikkeen sijaan tavallista misoa, jonka maustat sitruunamehulla ja seesamiöljyllä.

Kommentit (0)

Jussi Aumo on lisännyt 12 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.

Sopivasti mausteinen vegelasagne, linsseistä, tomaattimurskasta ja ranskankermasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5-6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Linssilasagne

Ainekset

1
rl
oliiviöljyä
2
kpl
karkeasti raastettua porkkanaa
1
kpl
hienonnettu keltasipuli
2
kpl
valkosipulinkynsiä murskattuna
pieni
kourallinen
rosmariiniiä silputtuna
2
rkl
tomaattipyreeta
2
prk
keitettyjä punaisia linssejä (n. 400 g ilman nestettä)
800
g
tomaattimurskaa
1
kpl
kasvisliemikuutio
suolaa
mustapippuria
1/2-1
tsk
cayennepippuri
300
g
tuorelasagnelevyjä
5
dl
ranskankermaa
5
dl
juustoraaste (esim. punaleima emmental)

Työvaiheet

1. Lämmitä öljy pannussa ja paista porkkanaa, sipuleita ja rosmariiniä niin, että ne pehmenevät, mutta eivät saa väriä. Lisää sitten tomaattipyree ja paista vielä muutama minuutti sekoittaen.

2. Lisää linssit, tomaattimurska ja kasvisliemikuutio ja anna kypsyä hiljalleen 10 minuuttia. Lisää suola , pippuri ja cayennepippuri. Laita uuni 200 asteeseen.

3. Sekoita sillä välin ranskankerma ja juustoraaste kulhossa.

4. Voitele uunivuoka. Täytä se järjestyksessä tomaatti-linssikastike ->lasagnelevyt->ranskankerma-juustosekoitus niin monta kerrosta kuin aineksia riittää. Päällimäiseksi ranskankerma-juustosekoitusta ja haluttaessa extrakerros juustoaraastetta. Gratinoi uunissa 25 minuuttia.

5. Tarjoile salaatin ja paahdettujen kurpitsansiemenien kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1939 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tässä piirakassa ei säästellä maussa: täytteessä kolmea juustoa ja kevään suosikkia eli parsaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 t 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-vuohenjuustopiirakka

Ainekset

1
pkt (400 g)
piirakkataikinaa (pakaste)
3
kananmunaa
1
prk (250 g)
mascarponea
3
rkl
kuohukermaa
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
1
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
200
g
kypsytettyä kovaa juustoa (esim. Gruyère)
500
g
vihreää parsaa
200
g
vuohenjuustoa
lisäksi
kuivattuja herneitä painoksi

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli sulatettu taikina ohuemmaksi. Siirrä se piirakkavuokaan ja laita päälle pala leivinpaperia ja painoksi esimerkiksi kuivattuja herneitä. Paista uunissa 15 minuuttia.
  2. Tee sillä aikaa täyte. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää mascarpone, kuohukerma, sitruunamehu ja sitruunankuori. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Ota pohja pois uunista ja alenna uunin lämpötila 175 asteeseen. Poista herneet ja leivinpaperi esipaistetulta pohjalta. Lusikoi täyte piiraspohjalle. Kypsennä piirasta uunissa 20 minuuttia.
  4. Katkaise parsoista kovat tyvet pois. Viipaloi tai murustele juusto. Laita parsat ja juusto täytteen päälle. Jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Peitä foliolla, jos pinta tummuu liikaa. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Vinkki Jos haluat piirakkaan vielä lisää rapeutta, ripottele päälle rapeita kurpitsansiemeniä tai paahdettuja pinjansiemeniä.

Kommentit (0)