Lauri Ylösen päivänä Satulinnassa syödään thaityylistä lasinuudelisalaattia, jota mehevöittää herkullinen kookoskastike.
Lauri Ylösen lasinuudelisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin kastike. Mittaa ainekset kattilaan. Kiehauta sekoittaen ja anna jäähtyä. Siivilöi kastike.
- Kypsennä lasinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
- Suikaloi kuoritut sipulit, kesäkurpitsa, mango ja paprika. Wokkaa kasvikset nopeasti kuumassa pannussa seesamiöljyssä. Anna kasvisten jäähtyä.
- Kuori limetit terävällä veitsellä hedelmälihaa myötäillen. Lohko hedelmät kuorettomiksi paloiksi. Sekoita nuudelit, kasvikset, kastike, siemenet ja pistaasit. Lisää päälle silputtu korianteri ja persilja sekä limetin hedelmäliha.