Munakoiso-kikhernesalaatti sisältää paljon kasviproteiinia ja hitaita hiilihydraatteja.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
35 minuuttia
Helppo
Munakoiso-kikhernesalaatti
Ainesosat
1
kpl
iso munakoiso
2
kpl
paprikaa
3
kpl
kiinteää tomaattia
1
tl
kuminansiemeniä
1
tl
murskattuja korianterinsiemeniä
1/2
tl
suolaa
ripaus vastarouhittua mustapippuria
2
rkl
kylmäpuristettua rypsiöljyä
Lisäksi
1
prk
säilöttyjä isoja valkoisia papuja (esim. Go Green, 380g/230g)
1
prk
säilöttyjä kikherneitä (380g/230g)
2
rkl
silputtua tuoretta timjamia
2-3
rkl
tuoretta basilikaa
150
g
fetajuustoa
Vaiheet
- Huuhtele munakoiso ja leikkaa se noin 1 cm paksuiksi viipaleiksi. Huuhtele ja halkaise paprikat, poista siemenet ja paloittele pienemmiksi lohkoiksi. Huuhtele ja halkaise tomaatit.
- Nosta paloitellut kasvikset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Mausta kuminan- ja korianterinsiemenillä, suolalla, sekä pippurilla. Valuta lopuksi päälle öljy.
- Grillaa kasviksia 225-asteisen uunin ylätasolla grillivastuksen alla, noin 20 minuuttia tai kunnes ne pehmenevät ja saavat kauniin värin. Halutessasi voit kääntää kasvikset kerran grillaamisen aikana.
- Huuhtele säilötyt pavut ja kikherneet siivilässä runsaan juoksevan veden alla. Valuta hyvin.
- Yhdistä kulhossa vastagrillatut kasvikset ja pavut. Mausta tuoreyrteillä. Jaa lautasille ja murenna päälle fetajuusto.