Me Naiset on lisännyt 1203 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Paahdetut veneet maistuvat ihanasti parmesaanille. Rapean haukun jäken esiin tulee kurpitsan makea aromi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Rapeaksi paahdetut kurpitsaveneet

Ainekset

1
kg
kurpitsaa (esim. hokkaido-, halloween-, jätti- tai myskikurpitsaa)
1
munanvalkuainen
1
valkosipulinkynsi
1 1/2
dl
raastettua parmesaania
1
dl
panko- tai korppujauhoja
1/2
sitruunan kuori
2
tl
timjamia
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
2
rkl
öljyä
Lisäksi
2
rkl
(kurpitsansiemen)öljyä
2
rkl
sitruunamehua
1
tl
hunajaa
1/2
tl
sormisuolaa
1
ruukku
friseesalaattia
1
pieni kerä punasikuria
1
ruukku
lehtipersiljaa
2
dl
paahdettuja ja maustettuja kurpitsan siemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  2. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Säästä ne paahtamista varten. Leikkaa kurpitsa kuorineen veneiksi. Erottele munanvalkuainen kulhoon ja sivele lohkot valkuaisella.
  3. Valmista kuorrute. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Raasta parmesaanijuusto. Yhdistä kulhossa juustoraaste, valkosipuli ja korppujauhot. Raasta joukkoon sitruunan kuori ja lisää mausteet. Pyörittele kurpitsalohkot kuorrutteessa. Levitä leivitetyt lohkot uunipellille ja ripottele päälle öljyä.
  4. Paahda kurpitsalohkoja uunissa 30 minuuttia.
  5. Tee sillä aikaa paahdetut siemenet.
  6. Yhdistä ison kulhon pohjalla salaattia varten öljy, sitruunamehu ja hunaja. Sekoita ja mausta suolalla. Lisää joukkoon salaatinlehdet ja lehtipersilja. Kumoa tarjoiluastiaan. Nosta päälle rapeiksi paahtuneet kurpitsaveneet ja maustetut siemenet.

Paahdetut kurpitsansiemenet

Ainekset

1
kurpitsan siemenet (esim. halloweenkurpitsasta saa noin 5 dl siemeniä)
5
dl
vettä
1
tl
suolaa
4
rkl
öljyä
2
rkl
fenkolinsiemeniä
1
tl
jauhettua korianteria
1/2
tl
paprikajauhetta
1/2
tl
jauhettua chiliä
ripaus sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Huuhtele siemeniä siivilässä juoksevan veden alla ja hiero niitä samalla puhtaiksi.
  2. Kiehauta vesi ja mausta se suolalla. Keitä siemeniä 10 minuuttia, huuhtele ja kuivaa ne. Keittämisen sijaan voit liottaa siemeniä kylmässä vedessä vartin verran.
  3. Levitä siemenet uunipellille, sekoita joukkoon öljy ja mausteet.
  4. Paahda uunissa noin 10 minuuttia. Sekoita välillä.

Kommentit (1)

Luana

Miksi kurpitsansiemenet kehotetaan keittämään/liottamaan? Pitäisikö nitä ylipäätään käsitellä jotenkin ennen paahtamista? Itse olen aina paahtanut vähän puhdistetut siemenet samaan aikaan kurpitsan kanssa, ja vain suolannut niitä hiukan.  Aina niistä on tullut todella herkullisia!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 144 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Tuomas Kolehmainen

Tavallista kevyempi, värikkäämpi ja terveellisempi piiraspohja valmistuu juuresraasteesta! Mehevä täyte tekee piirakasta herkullisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Kasvispiirakka juurespohjalla

Ainekset

Pohja
2
(200 g)
porkkanaa
2
pientä tai 1 iso punajuuri (150 g)
150
g
palsternakkaa
2
kananmunaa
4
rkl
mantelijauhoa, soija- tai riisijauhoa tai (gluteenitonta) kaurajauhoa
1
tl
suolaa
½
tl
timjamia
½
tl
mustapippuria
nokare voita vuoan voiteluun
Täyte
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
parsakaali
2
rkl
rypsiöljyä
2
dl
(ruoka)kermaa tai kermamaitoa
2
kananmunaa
2
dl
juustoraastetta
1
tl
suolaa
½
tl
timjamia
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Tee ensin pohja. Kuori juurekset ja raasta ne karkealla terällä.

  2. Laita juuresraasteet kulhoon. Lisää kananmunat, jauhot, suola ja mausteet. Sekoita taikinaa pari minuuttia.

  3. Voitele piirakkavuoka ja peitä vuoan pohjat ja reunat juurestaikinalla. Paista piirakkapohjaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

  4. Tee sillä välin täyte. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Erottele parsakaali pieniksi nupuiksi.

  5. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota sipulia 5–7 minuuttia. Lisää valkosipuli ja parsakaali, kääntele vielä pari minuuttia.

  6. Siirrä kasvisseos kulhoon. Lisää kerma, kananmunat, juustoraaste ja mausteet. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle ja jatka piirakan paistamista vielä noin 30 minuuttia, kunnes se on kypsä ja kauniin värinen. Tarjoa piirakka lämpimänä tai jäähtyneenä.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 708 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Pari minuuttia pannulla, ja härkäpapusuikaleet ovat mehevän rapeita. Tarjoa keitetyn basmatiriisin tai nuudeleiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2–4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Seesamihärkäpapu

Ainekset

1
pkt (250 g)
maustamattomia härkäpapusuikaleita (Beanit)
2
porkkanaa
1
rkl
rypsiöljyä
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
seesaminsiemeniä
tuoretta korianteria
Kastike
1
rkl
soijakastiketta (vähäsuolaista)
2
rkl
makeaa chilikastiketta

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kastikkeen aineet.
  2. Kuumenna rypsiöljy pannulla. Lisää kuumalle pannulle härkäpapusuikaleet minuutiksi. Lisää porkkanat ja kastike. Jatka paistamista pari minuuttia.
  3. Viimeistele seesamiöljyllä ja siemenillä. Silppua pinnalle tuoretta korianteria.

Vinkki! Samalla kun paistat suikaleet, keitä niiden seuraksi basmatiriisiä tai nuudeleita.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2293 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Klassinen roomalainen juustopasta cacio e pepe kohtaa nyt japanilaisen mison! Lopputulos on koukuttavan hyvä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Miso cacio e pepe

Ainekset

400
g
spagettia tai nauhapastaa
2
rkl
suolaa
200
g
pecorinoa
2
rkl
misotahnaa
25
g
voita
1
tl
chilihiutaleita

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan runsaalla suolalla maustettuun veteen (2 rkl suolaa/ 3 l vettä). Raasta juusto hienoksi pastan kiehuessa.

  2. Laita misotahna pieneen kulhoon. Kun pasta on lähes kypsää, ota 2 dl keitinvettä mison joukkoon ja sekoita.

  3. Sulata voi paistinpannussa. Nosta kypsä pasta spagettikauhalla paistinpannuun. Lisää noin puolet misoliemestä ja juustosta. Sekoita spagettikauhalla voimakkaasti, jotta vesi ja juusto alkavat muodostaa kastiketta. Lisää vettä ja juustoa ja sekoita, kunnes pastan pinnassa on kermainen kerros kastiketta eikä pannun pohjalle jää nestettä.

  4. Jaa pasta lautasille, ripottele chilihiutaleita päälle ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2293 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Timo Wright ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Korealainen lohturuoka doenjang-jjigae on soijapapu-kasvispata, jota voi muunnella helposti kasviksia vaihtamalla. Padan ydin on fermentoitu soijatahna, joka antaa ruokaan syvyyttä ja umamisen maun. 

Vinkki! Fermentoitua soijapaputahnaa löydät isoista ruokakaupoista ja aasialaisiin elintarvikkeisiin erikoistuneista kaupoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Fermentoitu soijapapupata

Ainekset

2–3
(200 g)
keskikokoista perunaa
1
iso sipuli
150
g
kesäkurpitsaa
5
valkosipulinkynttä
1
vihreä chili
5–7
dl
vettä
5
rkl
doenjangia (fermentoitua soijapaputahnaa)
1
rkl
kalakastiketta
150
g
pehmeää tofua (silken tofu)
1
kevätsipuli
LISÄKSI
keitettyä riisiä
gochujang-tahnaa

Työvaiheet

  1. Pese, kuori ja kuutioi perunat. Kuutioi sipuli ja kesäkurpitsa. Hienonna valkosipulinkynnet ja chili (poista siemenet halutessasi).

  2. Laita kasvikset kattilaan ja lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää fermentoitu soijapaputahna ja kalakastike. Keitä 10–15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat juuri ja juuri kypsiä.

  3. Kuutioi tofu ja lisää varovasti kattilaan. Jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia.

  4. Annostele pata kulhoihin ja viipaloi kevätsipuli päälle. Tarjoa riisin ja gochujang-tahnan kanssa.

 

Kommentit (0)