
Tämä ei ole pikakakku: ensin juustokakku paistetaan uunissa ja sitten se saa vetäytyä vielä yön yli jääkaapissa. Odotus kuitenkin palkitaan, sillä lopputulos on ihanan mehevä ja tuhti!
New York -juustokakku
Ainekset
Työvaiheet
- Suojaa irtopohjavuoan pohja (halkaisija 22–23 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele reunat.
- Hienonna keksit muruiksi monitoimikoneella tai kaulimella. Sekoita joukkoon voisula. Taputtele keksi-voiseos vuoan pohjalle.
- Lämmitä uuni 175 asteeseen.
- Sekoita tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunankuori sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan, sekoita. Lisää ranskankerma ja maissitärkkelysjauho, sekoita tasaiseksi.
- Kaada täyte pohjan päälle ja paista uunissa noin tunnin ajan. (Jos käytät paistamiseen laakeampaa vuokaa, paistoaika on lyhyempi.)
- Ota kakku pois uunista, anna jäähtyä huoneenlämmössä.
- Peitä kelmulla ja anna vetäytyä jääkaapissa ainakin yön yli.
- Tarjoa kakun kera mansikka- tai vadelmakastiketta.
Voikohan maissitärkkelyksen korvata esim perunajauholla? Maissi on tietysti amerikkalaista 😀, mutta onko käytännön eroa?
Minä oon ainakin käyttäny perunajauhoja ja on toiminut 😊
Seuraavaksi ihanan kevyen japanilaisen juustokakun resepti, kiitos...
Tärkkelyksen voinee jättää pois.
Tyhmä kysymys: otetaanko kakku pois vuolasta ennenjääkaappiin laittoa?
En ole koskaan käyttänyt tärkkelystä. Se ehkä tekee kakusta hieman tiiviimmän mutta toisaalta ilman sitä kakku on ihanan kostea. Olen tehnyt tätä kakkua yli 30 vuotta. Sitä vieraani aina toivovat ja sillä on aina kunniapaikka juhlapöydässä. Kokeilkaapa sekoittaa taikinaan levyn verran Fazerin sinistä sulatettuna, kakku vie kielen mennessään.
Pienempi paistolämpö(120-150) ja pidempi paistoaika takaa mehevämmän lopputuloksen ja vaaleamman, kauniimman pinnan. Ei myöskään repeydy.
@tyhmäkysymys
Ei, se vuoka pois vasta sen jääkaapituksen jälkeen.
Tein juuri kantarellipekonikastiketta ja on hyvää. Silppua aamiaispekonit ja freesaa pannulla, lisää sipuli silppuna ja sitten kantarellisilput ja freesaa edelleen. Laita vähän voita tarvittaessa pannulle. Lisää sitten ruokalusikallinen vehnäjauhoja tai kastikejauhoja ja lisää kylmää vettä puoli litraa sekä mausta sitten tarvittaessa suolalla, kurkumalla ja pippurilla. Maistele, jos tarvitsee laittaa kermaa tai kookoskermaa. Ihanaa!
Kiitos kommenteista! Tärkkelyksestä: maissitärkkelyksen voi hyvin korvata perunajauhoilla.
Sairaan hyvä ohje!!! :)
Hei
Mikä on paistoaika?
Kiitos kysymyksestä, juustokakkua paistetaan uunissa tunnin ajan.
Hyvä ohje😍Olen laittanut syvään uunupeltiin vettä ja sen kakku ritilän alemmalle tasolle, kakku kypsyy ns. höyryssä eikä repeile🤗
En tiedä mikä juustokakku tuossa kuvassa on, mutta se ei ole mitään kaukaistakaan sukua New York juustokakulle. Classic New York cheesecake on täydellisen tasapintainen ja valkoinen, paistetaan max 160 asteessa vesihauteessa. Jos juustokakku lässähtää keskeltä syvälle kraatterille ja se on kauttaaltaan ulkopinnalta ruskea (kuten kuvassa), kokki ei todellakaan osaa leipoa New York Cheesecakea.