
Tavallista paremmat perunarieskat tehdään kuorineen paahdetuista perunoista ja ruskistetusta voista.
Perinteisesti perunarieskojen pohjana toimii perunamuusi, mutta tällä kertaa rieskataikinassa pääroolia näyttelee uunissa paahdetut perunat. Perunat pestään ja paahdetaan uunissa noin tunti, jonka jälkeen ne murskataan kuorineen tasaiseksi massaksi ja annetaan jäähtyä.
Paahdettujen perunoiden lisäksi tämän reseptin salainen ainesosa on ruskistettu voi. Voi kuumennetaan kattilassa välillä sekoittaen, kunnes se ruskistuu, vaahtoaa kevyesti ja tuoksuu herkullisen paahteiselta.
Valmis taikina pyöritellään palloiksi ja taputellaan leivinpaperille. Oleellista on kuumentaa uunipelti ennen rieskojen paistamista. Rieskat vedetään leivinpaperin kanssa kuumalle pellille ja paistetaan 275-asteessa noin 8 minuuttia. Lopuksi voisula viimeistelee valmiit rieskat.
Uuniperunarieskat
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pese perunat hyvin. Laita ne leivinpaperille uunivuokaan. Paahda perunoita uunissa tunti.
- Murskaa perunat kuorineen tasaiseksi seokseksi. Jätä jäähtymään.
- Kuumenna voita kattilassa keskilämmöllä välillä sekoittaen, kunnes se vaahtoaa ja ruskistuu.
- Laita tyhjä pelti uuniin ja laita uuni kuumenemaan 275-asteiseksi.
- Yhdistä perunasurvos ja voi, mausta suolalla. Sekoita kananmunat joukkoon. Lisää jauhot ja etikka ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina noin 20 tasakokoiseksi palloksi ja taputtele ne rieskoiksi leivinpaperille.
- Pistele rieskat haarukalla. Vedä rieskat leivinpaperin kanssa uunissa kuumentuneelle pellille ja paista noin 8 minuuttia.
- Sulata voi ja voitele valmiit rieskat voilla. Sipaise rieskoille lisää voita juuri ennen herkuttelua.
Hyvältä vaikuttaa, mun vain täytyy kokeilla ohjetta gluteenittomilla jauhoilla.
Paistetaanko rieskat tosiaan 275C ?
sais olla jopa korkeampikin lämpö ite paistan kesäisin rieskat grillillä suoraan pannu brikettienpäälle pitää muistaa vaan että on valurautapannu ilman pinnoitusta yks tefloni kärvähti tuleen sellaista se ruuan laitto on
Kärähtääköhän leivinpaperi tuossa lämmössä? Max lämpötila pakkauksen mukaan 250 astetta
Mun uuni ei edes lämpene 275.
Eilisen kaurapuuron jäänteet, sämpyläjauhoa, speltti-alkuvehnäjauhoa, hieman pizzajauhoa, suolaa. Kauramaitoon sekoitus. Pizzakivelle littanaksi ja uuniin. Aika hyviä rieskoja tulee.