Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2140 reseptiä.
Linkitetty 204 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Tavallista paremmat perunarieskat tehdään kuorineen paahdetuista perunoista ja ruskistetusta voista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 20 kpl
Valmistusaika
40 min + perunoiden kypsennys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Uuniperunarieskat

Ainekset

1
kg
jauhoisia perunoita
200
g
voita
2
tl
suolaa
3
kananmunaa
5
dl
ohrajauhoja
1
dl
perunajauhoja
2
rkl
omenaviinietikkaa
Lisäksi
50
g
voita

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pese perunat hyvin. Laita ne leivinpaperille uunivuokaan. Paahda perunoita uunissa tunti.
  2. Murskaa perunat kuorineen tasaiseksi seokseksi. Jätä jäähtymään.
  3. Kuumenna voita kattilassa keskilämmöllä välillä sekoittaen, kunnes se vaahtoaa ja ruskistuu.
  4. Laita tyhjä pelti uuniin ja laita uuni kuumenemaan 275-asteiseksi.
  5. Yhdistä perunasurvos ja voi, mausta suolalla. Sekoita kananmunat joukkoon. Lisää jauhot ja etikka ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina noin 20 tasakokoiseksi palloksi ja taputtele ne rieskoiksi leivinpaperille.
  6. Pistele rieskat haarukalla. Vedä rieskat leivinpaperin kanssa uunissa kuumentuneelle pellille ja paista noin 8 minuuttia.
  7. Sulata voi ja voitele valmiit rieskat voilla. Sipaise rieskoille lisää voita juuri ennen herkuttelua.

Kommentit (4)

Vierailija

Hyvältä vaikuttaa, mun vain täytyy kokeilla ohjetta gluteenittomilla jauhoilla.

vmv

Paistetaanko rieskat tosiaan 275C ?

Vierailija

sais olla jopa korkeampikin lämpö ite paistan kesäisin rieskat grillillä suoraan pannu brikettienpäälle pitää muistaa vaan että on valurautapannu ilman pinnoitusta yks tefloni kärvähti tuleen sellaista se ruuan laitto on

Vierailija

Kärähtääköhän leivinpaperi tuossa lämmössä? Max lämpötila pakkauksen mukaan 250 astetta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1078 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Fetalla ja avokadolla päällystetyt leivät sopivat keiton pariksi tai sellaisenaan iltapalaksi. Pehmeän herkulliset leivät saavat ryhtiä ripauksesta chiliä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10
Vaikeustaso
Helppo

Avokadoleivät

Ainekset

50
g
fetaa
2
kypsää avokadoa
4
leipäpalaa
2
tl
(neitsyt)oliiviöljyä
2
tl
seesaminsiemeniä
1
tl
chilihiutaleita
½
tl
rouhittua mustapippuria
½
tl
valkosipulijauhetta
vihreitä versoja

Työvaiheet

  1. Murenna feta. Kuori avokadot ja irrota hedelmäliha.
  2. Paina avokadoa leiville haarukan avulla. Ripottele fetaa päälle. Lorauta oliiviöljyä pinnalle.
  3. Sekoita seesaminsiemenet ja mausteet keskenään ja ripottele leipien päälle. Koristele halutessasi versoilla. Puolita leivät ja nauti heti.

Kommentit (0)

Bilberry Hill on lisännyt 39 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Vegaaninen pesto maistuu herkulliselta perinteiseen tapaan leivän päällä
Vegaaninen pesto maistuu herkulliselta perinteiseen tapaan leivän päällä

Vihreä pesto ilman juustoa yllättää maukkaudellaan. Vegaaninen pesto toimii samalla tavoin kuin perinteinen pesto: Voit syödä pestoa tuttuun tapaan pastan, lihan, kalan ja salaatin kera. Voit sipaista sitä myös leivän päälle.

Löydät alkuperäisen reseptin...

Resepti on todella helppo ja nopea, koska siinä käytetään valmista mantelijauhoa. Pestoon lisättävä sitruunamehu tuo pestoon juuri sopivasti pientä raikasta lisämakua.

Jos olet allerginen manteleille, kokeile mantelijauheen tilalla pähkinöitä tai pinjan siemeniä jauhettuna.

Voiko...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
15 min.
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen vihreä pesto

Ainekset

100
g
mantelijauhoa (n. 2,3 dl)
1
ruukku
basilikaa
1
ruukku
persiljaa
1
kpl
valkosipulin kynsi muskattuna (ei pakollinen)
2
dl
hyvää oliiviöljyä
0,5-1
tl
suolaa
1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

1. Hienonna basilika ja persilja hienoksi silpuksi.

2. Sekoita kaikki ainekset keskenään sauvasekoittimella tasaiseksi seokseksi.

Nauti pastan tai tuoreen leivän kera!

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 14 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.

Tämä laskiaispullaresepti on perinteinen ja nämä pullat ovat aivan uskomattoman herkullisia. Tänään on laskiaissunnuntai ja laskiaistiistai on tiistaina 25.2 ;mahtava syy leipoa pullaa! Ainut hankaluus tässä reseptissä on se, että laittaako pullan sisään vadelmahilloa, mantelimassaa vai kenties...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 muhkeaa pullaa
Valmistusaika
30 min + kohotus 75 min + paistaminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Parhaat laskiaispullat

Ainekset

Taikina:
2,5
dl
täysmaitoa
25
g
hiivaa
1
tl
suolaa
2
rkl
kardemummaa
2
tl
vaniljasokeria
1
dl
sokeria
8
dl
vehnäjauhoja
100
g
pehmeää voita
Voiteluun:
1
kpl
keltuainen
1
rkl
vettä
Pinnalle
50
g
mantelilastuja
Täytteet
3
dl
vispikermaa
2
tl
vaniljasokeria
2
rkl
tomusokeria
200
g
vadelmahilloa
200
g
mantelimassaa

Työvaiheet

Taikina:
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Kaada isoon leivontakulhoon.
Liota joukkoon hiiva vispilää apuna käyttäen.
Sekoita joukkoon suola, kardemumma ja sokerit.

Alusta taikinaan vehnäjauhot 1dl kerrallaan.
Jauhojen alustamisen puolivälissä lisää joukkoon pehmeä voi.
Alusta loput jauhot taikinaan ja vaivaa muutama minuutti käsin tai yleiskoneessa.
Anna kohota leivinliinalla peitettynä kaksinkertaiseksi. (n. 1 h)

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle tasolle tai leivonta-alustalle.
Jaa teräväreunaisen nuolijan avulla n. 12 yhtä suureen osaan.
Pyöritä pullat pöytää vasten pyörittäen tasaiseksi.
Nosta pullat leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Kohota leivinliinalla peitettynä vielä 15 - 20 minuuttia.

Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.
Vatkaa keltuaisen rakenne rikki pienessä kulhossa ja sekoita joukkoon vesi.
Voitele kohonneet pullat pullasutia apuna käyttäen.
Ripottele pintaan mantelilastuja.
Paista 15 minuuttia.

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita joukkoon sokerit vatkaamisen puolivälissä.
Laita kermavaahto pursotinpussiin, johon olet valinnut mieleisesi tyllan.

Anna pullien jäähtyä vähintään 20 minuuttia ennen täyttämistä.
Leikkaa "lakit" pois.
Pursota pullan väliin kermaa ja asettele keskelle nokare hilloa ja / tai viipale mantelimassaa.
Halutessasi sihtaa pinnalle tomusokeria. Nauti!

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 67 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Elvi Rista

Laskiaisen pulla maistuu herkulliselta myös gluteenittomana. Luontaisesti gluteenittomat pullat kohotetaan leivinjauheen avulla ilman hiivaa. Taikina valmistuu yksinkertaisesti sekoittamalla ainekset keskenään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteenittomat laskiaispullat

Ainekset

75
g
voita
4
kananmunaa (M-koko)
2
dl
maitoa
200
g
kermaviiliä
dl
sokeria
3
dl
riisijauhoja
1
dl
perunajauhoja
3
rkl
psylliumia
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
soodaa
1
tl
ksantaania
rkl
kardemummaa
1
tl
suolaa
Täytteeksi
hilloa
mantelimassaa
kermavaahtoa (3 dl vispikermaa ja 2 rkl sokeria)

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Sekoita kananmunat, maito ja kermaviili keskenään siten, että kananmunien rakenne rikkoutuu.
  2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
  3. Lisää kuiviin aineisiin ensin muna-maito-kermaviiliseos ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi voi ja sekoita taikina tasaiseksi. Taikinan kuuluu olla löysää.
  4. Voitele pinnoitettu muffinivuoka tai paistorenkaat kevyesti. Jaa taikina vuokiin.
  5. Paista pullia uunin keskitasossa 220 asteessa noin 18–20 minuuttia, kunnes pullat ovat kullanruskeita.
  6. Jäähdytä pullat ja irrota ne varovasti vuoista. Renkaissa irrotusapuna voi käyttää terävää veistä.
  7. Leikkaa pullista lakki pois ja täytä ne makusi mukaan hillolla tai mantelimassalla ja kermavaahdolla.

Vinkki: Suklaanystävä voi täyttää laskiaispullan Nutellalla sekä kermavaahdolla, johon on sekoitettu sulatettua suklaata.

Kommentit (0)