Lihapullat voi kypsentää myös savustuspussissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
18 pientä pyörykkää
25 min
Helppo
Kaali-linssisalaatti
Ainesosat
300
g
punakaalia (1/2 l suikaloituna)
1
tl
suolaa
1/2
tl
sokeria
1
dl
beluga- tai puy-linssejä
1
dl
puolukoita
7
dl
vettä linssien keittämiseen
1
dl
lehtipersiljaa (hienonnettuna)
1/4
tl
mustapippuria
Vaiheet
- Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Ripottele suola ja sokeri päälle. Puristele kaalia käsin niin, että se pehmenee ja mehustuu.
- Huutele linssit. Keitä linssejä 10–15 minuuttia niin, että ne ovat kypsiä mutta niissä on vielä pieni purutuntuma. Siivilöi linssit, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta ylimääräinen neste pois.
- Valmista puolukka-omenakastike (ks. ohje alla).
- Yhdistä kaali, linssit ja puolukat. Hienonna persilja joukkoon. Mausta mustapippurilla. Sekoita kastike salaattiin. Nosta pyörykät salaatin päälle juuri ennen tarjoamista.
(4 annosta, 20 min)