Hitaasti haudutettu sipuli ja nopeasti paistettu maksa ovat taivaallinen yhdistelmä.
Maksapihvi
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori sipuli ja leikkaa se renkaiksi. Sulata voi pannulla. Hauduta sipulirenkaita miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Kun sipulit ovat pehmenneet, nosta pannu sivuun.
-
Sekoita puolukat, sokeri ja timjaminoksat keskenään.
-
Poista maksasta sitkeät kalvot käsin ja suonikannat pienellä veitsellä. Leikkaa maksa noin 1,5 senttiä paksuiksi viipaleiksi. Huuhtele viipaleita kylmällä vedellä, kunnes vesi on kirkasta. Kuivaa hyvin talouspaperilla.
-
Kuori valkosipulinkynsi ja murskaa se käsin tai veitsenlappeella.
-
Kuumenna iso paistinpannu keskilämmöllä. Lisää voi ja kuumenna, kunnes se vaahtoaa kevyesti. Laita valkosipulinkynsi ja timjaminoksat pannulle. Paista maksaviipaleita kaksi minuuttia kummaltakin puolelta. Anna vetäytyä 5 minuuttia.
VINKKI: Paistettu naudanmaksa on parhaimmillaan mediumina, eli se saa olla sisältä punertavaa. Silloin maksa on pehmeää ja suussa sulavaa. Usein ikävät makumuistot liittyvät liian pitkään kypsennykseen. Se tekee maksasta kuivaa, sitkeää ja tunkkaisen makuista.