Lihapullat voi kypsentää myös savustuspussissa.
Savustetut lihapyörykät
Ainekset
Työvaiheet
- Ota ainekset huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Lämmitä uuni 250–300 asteiseksi.
- Kuori ja hienonna sipuli pieniksi kuutioiksi. Hienonna persilja. Yhdistä kaikki pyörykkätaikinan ainekset kulhossa ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
- Pyöritä taikinasta öljytyin käsin pyöryköitä. Laita pyörykät savustuspussiin ja savusta uunin alaosassa 15 minuuttia. Tarjoa kaali-linssisalaatin kanssa (ks. ohje alla).
Kaali-linssisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Ripottele suola ja sokeri päälle. Puristele kaalia käsin niin, että se pehmenee ja mehustuu.
- Huutele linssit. Keitä linssejä 10–15 minuuttia niin, että ne ovat kypsiä mutta niissä on vielä pieni purutuntuma. Siivilöi linssit, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta ylimääräinen neste pois.
- Valmista puolukka-omenakastike (ks. ohje alla).
- Yhdistä kaali, linssit ja puolukat. Hienonna persilja joukkoon. Mausta mustapippurilla. Sekoita kastike salaattiin. Nosta pyörykät salaatin päälle juuri ennen tarjoamista.
(4 annosta, 20 min)
Puolukka-omenakastike salaatille
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori valkosipuli.
- Yhdistä aineet sauvasoittimen kulhossa. Soseuta tasaiseksi kastikkeeksi.
(2 dl, 2 min)