
Ramenburger – näin teet hittihampurilaisen itse
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä nuudelit muuten pakkauksen ohjeen mukaan, mutta lisää liemikuutio keitinveteen. Valuta nuudelit ja anna niiden hiukan jäähtyä. Riko munat nuudeleiden joukkoon ja sekoita.
- Jaa nuudelit kuuteen annoskulhoon, esimerkiksi murokulhoon. Paina nuudelit tiukasti kulhojen pohjalle. Peitä nuudelit leivinpaperilla tai muovikelmulla ja nosta kulhot päällekkäin toistensa painoksi. Pane päällimmäisen nuudelipihvin päälle hillopurkki tai vastaava painava esine. Siirrä kulhot jääkaappiin puoleksi tunniksi, jotta nuudelipihvit jähmettyvät hiukan.
- Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla ja muotoile siitä kolme pihviä. Paista tai grillaa pihvit haluamaasi kypsyyteen.
- Kuumenna öljy pannulla ja kumoa nuudelipihvit paistumaan. Irrota pihvit varovasti reunasta sormin auttamalla. Paista pihvit kullanruskeiksi, käännä ja anna paistua pieni hetki myös toiselta puolelta.
- Leikkaa salaattisipuli renkaiksi. Kasaa nuudelipihvien väliin rucolaa, lihapihvi ja sipulia. Valuta mausteeksi teriyaki- ja valkosipuli-chilikastiketta.
Vinkki! Riisinuudeleista syntyy gluteeniton ramenburger.