Muusikko Kasmirin lempilihapullat maistuvat Kreikalta. Muhkean maun tuovat fetajuusto, valkosipuli, aurinkokuivatut tomaatit ja yllätyksenä harissatahna. Kokeile myös kukkakaalirisottoa!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo
Kukkakaalirisotto
Ainekset
1
keskikokoinen kukkakaali
1
(hopea)sipuli
1
solovalkosipuli eli yksikyntinen valkosipuli
3
rkl
oliiviöljyä
2
dl
valkoviiniä
2
dl
kuohukermaa
150
g
pecorinojuustoa
1/2
sitruunan mehu
50
g
voita
1/2
tl
suolaa
Työvaiheet
- Nypi kukkakaalin nuput sormin niin pieneksi muruksi kuin kykenet ja hienonna varret veitsellä. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Raasta pecorinojuusto.
- Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää kukkakaali ja kääntele hetki. Älä ruskista kukkakaalia, jotta risotosta tulee kauniin valkea. Lisää valkoviini ja anna hautua muutama minuutti ilman kantta, kunnes viini on imeytynyt.
- Lisää kerma ja pecorinoraaste ja hauduta suurin osa nesteestä pois. Purista sitruunan mehu risottoon mausteeksi. Lisää viimeiseksi voi ja suola sekoittaen.
(4 annosta, 30 min)