
Soppakokki Ali Toppinen valmistaa nachot chili con carnella.
Nachot chili con carnella
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin chili con carne. Viipaloi sipuli, valkosipulinkynnet ja chilit ohuiksi suikaleiksi. Ruskista jauheliha pannulla tilkassa rypsiöljyä. Lisää sipuli, valkosipuli ja chili pannulle ja jatka paistamista, kunnes sipulit ovat miltei kypsiä. Lisää pannulle kuivat mausteet ja jatka paistamista noin 1 minuutti. Lisää pavut, tomaattimurska, suklaa ja lihaliemi pannulle ja hauduta chili con carnea noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja tarvittaessa pippurilla ja tarkista maku.
- Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Pilko tomaatit pieneksi kuutioksi ja korianteri silpuksi ja laita ne erillisiin kulhoihin odottamaan nacho-lautasen kasaamista.
- Kasaa uunivuoan pohjalle noin 1 cm:n kerros nachoja. Lusikoi päälle puolet ranskankermasta, puolet juustoraasteesta, puolet pilkotuista tomaateista ja puolet chili con carnesta. Lado päälle iso kasa nachoja ja lisää loput chili con carnet, ranskankermat, juustoraaste ja melkein kaikki loput tomaatit.
- Laita vuoka uuniin noin 10 minuutiksi, kunnes juusto on sulanut ja saanut vähän väriä. Ota vuoka pois uunista. Pilko avokadon liha ohuiksi suikaleiksi ja laita loput pilkotuista tomaateista, korianterit ja avokado nachojen päälle. Viimeistele puristetulla limetin mehulla.