Pitkään haudutetun, täyteläisen borssikeiton päällä maistuu raikas piparjuurismetana.
Hapankaaliborssi
Ainekset
Työvaiheet
- Pese ja kuori punajuuret ja selleri. Raasta ne karkeaksi raasteeksi. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet.
-
Kuutioi kassleri tai palvikylki. Laita lihakuutiot haaleaan kattilaan ja nosta lämpötila kuumaksi. Näin rasva irtoaa lihasta palamatta. Lisää punajuuri, selleri ja sipulit. Kuullota viisi minuuttia.
-
Lisää etikka ja hapankaali. Kiehauta pari minuuttia. Lisää lihaliemi, mausteet sekä suola. Hauduta keittoa vähintään tunti kannen alla.
-
Kuori ja leikkaa porkkanat tikuiksi. Lisää ne keittoon ja jatka hauduttamista 10 minuuttia.
-
Raasta piparjuuri ja notkista smetana. Sekoita ainekset yhteen ja tarjoa keiton kanssa. Silppua pinnalle persiljaa.
Vinkki! Vegeborssi syntyy käyttämällä kasvislientä eikä se jää kaipaamaan kassleria.