Juustoinen perunasosekeitto on vaivaton, täyttävä ja näyttäväkin arkiruoka.
Koskenlaskijan porokeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori perunat. Ota muutama desilitra isompia kuorisiivuja sivuun keiton koristelua varten. Leikkaa perunat pieniksi kuutioiksi.
-
Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Laita perunakuutiot liemeen ja keitä ne pehmeiksi.
-
Murenna keittoon juusto ja kuumenna niin, että juusto sulaa nesteeseen. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Ohenna keittoa maidolla ja mausta ruohosipulilla ja pippurilla.
-
Kuumenna tilkka öljyä pannulla. Paista pororouhetta hetki ja nosta rouhe sivuun.
-
Huuhtele perunankuoret ja kuivaa ne huolellisesti aivan kuiviksi. Kuumenna puoli desiä öljyä pannulla. Paista kuoret rapeiksi ja nosta ne talouspaperille valumaan. Mausta suolalla.
-
Ripottele pororouhe keitto-annosten pinnalle ja koristele rapeille perunankuorisipseillä.