Sumakkisipuli
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Hienonna lehtipersilja.
- Sekoita kaikki aineet keskenään ja tarjoa lahmacunin kanssa.
Colan makuisia marinadeja löytyy broilerille ja lihalle, mutta ne sopivat hyvin myös kasviksille. Yhdistettynä soijaan ja inkivääriin, colaa sisältävä kastike tekee näille porkkanoille ihmeen.
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pese porkkanat hyvin, kuori ja lohko punasipuli, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja raasta inkivääri.
Paista porkkanoita voissa padassa noin 5 minuuttia. Lisää punasipuli, valkosipuli ja inkivääri ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää loput aineet ja kiehauta.
Siirrä pata uuniin ja kypsennä ilman kantta 30 minuuttia. Laita kansi päälle ja jatka kypsentämistä 20 minuuttia.
Hienonna korianteri porkkanoiden päälle.
No on kai se "skeidaa" ihmiselle, jonka mielestä suolavedessä ylikypsäksi keitetty porkkana on parasta mitä maustamattoman uuniperunan kanssa voi saada :D
Nämä Kristan ohjeet ovat aina hyviä. Kiitos toimitukselle, ettei viime aikoina enää ole näkynyt makumaailmaltaan kummallisia somesottaajien "reseptejä".
Uunissa paahdetut pikkutomaatit ovat mahdottoman monipuolinen lisuke. Laita niitä leivän päälle, salaattiin, pastan joukkoon tai napsi suoraan pelliltä.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Halkaise tomaatit pituussuunnassa puoliksi.
Vuoraa uunipelti foliolla ja sivele folio öljyllä. Asettele tomaatinpuolikkaat pellille tiiviisti rinnakkain, siemenpuoli ylöspäin.
Ripottele suolaa ja rouhi mustapippuria tomaattien pinnalle. Kypsennä uunissa ensin 15 minuuttia tai kunnes tomaateista alkaa irrota nestettä.
Laske uunin lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista noin 1½ tuntia. Kun tomaatit ovat ruskistuneet reunoilta ja tiivistyneet kasaan, ne ovat valmiita.
Viipaloi valkosipulinkynnet ja ripottele ne lämpimien tomaattien päälle. Nypi päälle oreganon lehdet. Tarjoa tomaatit mozzarellan ja paahdetun vaalean leivän kanssa.
"Näin saat tomaateista kotona uskomattoman herkullisia – tarvitset vain 3 ainesta"
Pikkuisen oli IS Ruokalan otsikossa vähättelyä. Kolmen sijaan laskin reseptin luettelosta 8 ainesta.
Pommes Anna on Ranskan lahja perunan rakastajille. Ohuen ohuet perunaviipaleet tiivistyvät upeaksi pehmeäksi kakuksi, jonka pinta vielä paahdetaan keikauttamisen jälkeen.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele pyöreä kakkuvuoka (Ø 20 cm) ja vuoraa pohja leivinpaperilla.
Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna timjami. Laita ne kattilaan ja lisää kanaliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä ilman kantta 10–15 minuuttia, kunnes seosta on jäljellä 1¾ dl.
Pese perunat ja leikkaa ne kuorineen ohuiksi viipaleiksi mandoliinileikkurilla tai terävällä veitsellä.
Lado perunaviipaleet limittäin vuoan pohjalle. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Annostele päälle ruokalusikallinen kanalientä. Toista, kunnes kaikki perunat on käytetty.
Peitä vuoka ensin leivinpaperilla ja sitten foliolla. Kypsennä uunissa noin 1 tunti. Ota folio ja leivinpaperi pois ja jatka kypsentämistä 15 minuuttia.
Anna perunakakun levätä 10 minuuttia. Kuumenna uuni grillivastuksilla 250 asteeseen.
Kumoa perunakakku leikkuulaudalle, poista leivinpaperi ja käännä kakku uudestaan uuninkestävälle alustalle.
Sivele pinta voisulalla ja paista vielä noin 7 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä.
Vinkki Käytä perinteistä kakkuvuokaa, sillä irtopohjavuoassa neste voi valua pohjan ja renkaan välistä.
miksi vuoka pitää peittää sekä leivinpaperilla että foliolla?
Leivinpaperi+folio muodostavat ns. cartouchen, joka estää osan kosteudesta haihtumasta ja jakaa lämmön tasaisemmin, mutta täysin tiiviin kannen sijasta käytettynä kosteus ei kuitenkaan valu takaisin ruokaan niin paljon, että se vaikuttaisi liikaa reunan rakenteeseen.
Siis pohjako tässä lopussa "ruskistetaan" vai alkuperäinen pinta?
Verjuice, samaa ihmettelen. Olettaisin, että pohja ruskistetaan lopussa eli kakkua ei käännetä uudestaan uuninkestävälle alustalle, kuten ohjeessa lukee.
Miten ihmeessä tarvitsee noin ohuita perunaviipaleita paistaa uunissa tunti ja sitten vielä kahdessa vaiheessa lisää. Ymmärrän tuon grillivastusjutun, mutta tunti..
Majoneesin sijaan vinegretillä höystetty, muutaman aineksen perunasalaatti sopii keventämään monipuolista vappubrunssia.
Keitä pestyt perunat kuorineen kypsiksi, 20–25 minuuttia riippuen perunoiden koosta. Jäähdytä, kuori ja viipaloi perunat. Ohutkuorisia perunoita, kuten uusia perunoita, ei tarvitse kuoria. Voit keittää perunat valmiiksi jo edellisenä päivänä.
Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa kurkku viipaleiksi. Sekoita vinegretin aineet keskenään.
Yhdistä perunat, sipuli, kurkku ja vinegretti isossa kulhossa. Sekoita. Anna salaatin tekeytyä puolesta tunnista pariin tuntiin. Hienonna lopuksi joukkoon yrttejä.
Vinkki Jos perunasalaatti näyttää kuivalta, voit tehdä ja sekoittaa siihen vielä puolikkaan annoksen vinegrettiä. Lämpimät perunat imevät itseensä enemmän kastiketta kuin kylmät.
Ladataan...