Kodin Kuvalehti on lisännyt 566 reseptiä.
Linkitetty 69 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Sami Repo

Yllätä omenanystävät omenan ja homejuuston täyttämillä sarvilla.

Annoksia
10–16 kpl
Valmistusaika
t tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen

Omena-sinihomejuustosarvet

Ainekset

Voitaikina
4 ½
dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
225
g
voita
1 ¼
dl
jääkylmää vettä
Täyte
½
kg
omenoita
½
dl
vettä
250
g
hillosokeria
1
rosmariininoksa
100
g
sinihomejuustoa
Voiteluun
1
muna

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe.
  2. Paloittele joukkoon 125 g voita ja nypi murumaiseksi seokseksi.
  3. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  4. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä noin sentin paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi, jonka koko on noin 18 x 25 cm.
  5. Levitä loppu voi (100 g) ohuina viipaleina limittäin taikinalevyn keskelle. Voista saa ohuita siivuja juustohöylällä.
  6. Käännä molemmat sivut voikerroksen päälle.
  7. Taita taikinalevy kaksinkerroin. Nipistä ala- ja yläreunat kiinni, jotta voi ei pursua ulos kauliessa.
  8. Kauli levy kevyesti painaen jälleen sentin paksuksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
  9. Taittele levy kolmeen osaan, tällä kertaa eri suuntaan kuin edellisellä kerralla.
  10. Toista kauliminen ja kolmeen osaan taittelu vielä kolme kertaa. Taittelu kannattaa tehdä eri suuntiin, jotta taikina muotoutuu tasaisemmin. Viimeisten kaulimisten aikana voi saattaa olla lämmennyt sen verran, että taikina menee helpommin rikki ja voita saattaa pursuta ulos. Laita rikki menneeseen kohtaan jauhoja.
  11. Nosta levy 15 minuutiksi jääkaappiin viilenemään. Voit tehdä taikinan valmiiksi jääkaappiin jo edellisenä päivänä.
  12. Tee omenahillo. Kuori omenat ja ota omenaporalla kota pois.
  13. Leikkaa pieniksi kuutioiksi.
  14. Laita kattilaan omenat ja vesi. Keitä omenat pehmeiksi.
  15. Lisää sokeri ja rosmariininoksa.
  16. Keitä seosta 10 minuuttia välillä sekoittaen. Ota rosmariininoksa pois ja anna hillon jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Hilloa tulee noin puoli litraa.
  17. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli se jauhoja apuna käyttäen kahdeksi pyöreäksi levyksi tai yhdeksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi, josta saa leikattua taikinapyörällä kolmioita.
  18. Jaa levyt taikinapyörällä kahdeksaan osaan.
  19. Laita kolmion leveään päähän ruokalusikallinen hilloa ja noin teelusikallinen sinihomejuustoa.
  20. Kääri rullalle kolmion leveämmästä päästä ja laita pellille.
  21. Voitele sarvet vatkatulla munalla.
  22. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes sarvet ovat saaneet kauniin värin.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 566 reseptiä.
Linkitetty 140 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Panu Pälviä

Karamellisoitua omenaa ja pähkinöitä kermaisen pannarin joukossa. Tästä ei pannari herkummaksi muutu!

Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Omenaherkkupannari

Ainekset

1
dl
sokeria
1
rkl
vaniljasokeria
1/2
tl
suolaa
1
sitruunan raastettu kuori
3
kananmunaa
2
dl
maitoa
2
dl
ranskankermaa
1 1/2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
Karamelliomenat
4
isoa hapokasta omenaa (esim. Granny Smith)
50
g
voita
3 + 2
rkl
fariinisokeria
1
tl
kanelia
1/4
tl
suolaa
1
dl
pekaanipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Vaahdota sokerit, suola, sitruunankuori ja munat sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaa maito ja ranskankerma joukkoon. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  2. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Viipaloi omenat puolen sentin paksuisiksi renkaiksi.
  3. Kuumenna voi isossa paistinpannussa. Lisää omenat, 3 rkl fariinisokeria, kaneli ja suola pannulle. Paista kovalla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes omenat ruskistuvat kunnolla. Voit karamellisoida omenat kahdessa erässä. Jaa voin ja mausteiden määrä silloin puoliksi.
  4. Vuoraa uunivuoka (n. 30 x 30 cm) leivinpaperilla. Levitä kolmannes omenoista vuokaan. Kaada taikina päälle ja asettele loput omenat pinnalle. Ripottele pähkinät ja 2 rkl fariinisokeria päälle.
  5. Kypsennä pannaria uunissa 20–25 minuuttia, kunnes se on keskeltäkin kypsä.
Kaisu P. on lisännyt 182 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Vaikeustaso
Kohtalainen

Canape

Ainekset

350 g =
3.5 dl
vettä
10 g =
1 rkl
sokeri
10 g =
1 rkl
suola
500 g =
8.25 dl
vehnäjauhoja
500 g
voita
150 g =
1.2 dl
perunajauhoja
hienoasokeria

Työvaiheet

  1. Sekoita kylmään veteen suola, sokeri ja jauhot. Älä vaivaa. Kauli 14-16 asteinen voi taikinaan 2x4. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä 30 minuuttia. Kauli taikina 2x4. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä vähintään kaksi tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.

  2. Kauli voitaikina 2 mm:n vahvuiseksi ja 50 cm:n levyiseksi matoksi. Levitä sokeria pöydälle. Levitä voitaikinamatto sokerin päälle. Sirottele maton pinnalle sokeria. Kauli sokeri kiinni mattoon käsikaulimella.

  3. Taittele matto kuvan mukaisesti. Leikkaa paloiksi.

  4. Laita palat pellille riittävän harvaan (canapet leviävät runsaasti paiston aikana) leikkauspinta ylöspäin. Anna canapeiden levätä tunti ennen paistoa.

  5. Paista canapet 220 asteisessa uunissa noin 14 minuuttia. Käännä canapet paiston puolivälissä.

Kaisu P. on lisännyt 182 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pullavanukas

Työvaiheet

½ pullapitko

mansikkahillo

5 dl maitoa

2 kananmunaa

1 rkl voita vuoan voiteluun  

Voitele uunivuoan sisäpinta voilla. Sekoita kanamunat maidon joukkoon ja leikkaa pulla viipaleiksi. Kasta viipaleet munamaitoon ja lado vuokaan. Lusikoi pullaviipaleiden väliin haluamasi määrä vadelmahilloa ja kaada loppu munamaito päälle. Paista 200° C uunissa n. ½ tuntia. Nauti vaniljakastikkeen kera.

Kaisu P. on lisännyt 182 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
Vaikeustaso
Kohtalainen

Charlotte russe

Työvaiheet

Kääretorttu
 
2 dl  Sokeria
4 kpl  Munaa
2 dl  Perunajauhoja
1 tl  Leivinjauhetta
 
½ dl  Vadelmahilloa
 
Valmista kääretorttu. Vatkaa munat vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää kuohkeaan vaahtoon jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 7-10 min kauniin väriseksi. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.
Levitä hillo/sose torttulevylle ohueksi kerrokseksi. Rullaa tiukaksi kääretortuksi jättäen sauma alaspäin
 
 Vadelma-rahkatäyte
 
6 kpl Liivatelehtiä
4 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g Mansikkaa
1 dl mansikkamehua
400 g Maitorahkaa
  
Valmista kakun täyte. Liuota liivatteita kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Vaahdota sillä aikaa kerma vaahdoksi, ja mausta sopiva maku sokereilla. Kuumenna 1 dl mansikkamehua kiehuvaksi (esim. mikrouunissa lasissa).Soseuta mansikat.
Puristele liivatteet pois liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi mansikkamehussa. Yhdistä tämä liivateliemi rahkaan, samaten mansikkasose. Lisää seokseen lopuksi kermavaahto varovaisesti yhdistäen.
 
Ota pyöreä n. 3 litran muovi- tms. kulho ja vuoraa se ensin tuorekelmulla ja sen jälkeen tiiviisti kääretorttuviipalein. Kaada täyte keskelle ja tasoita pinta kääretorttuviipaleiden tasolle. Hyydytä kokonaisuus kylmässä, mieluiten seuraavaan päivään. Ennen tarjoilua kumoa kakku vuoasta tarjottimelle. Koristele halutessasi pursottaen kermavaahtoa ja vadelmilla.