Me Naiset on lisännyt 1400 reseptiä.
Linkitetty 107 keittokirjaan.
Katja Nordlund Kuva Sami Repo

Kaprikset ja sinappi maustavat kanapastan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min

Kana-rakuunapasta

Ainekset

400
g
broilerin rintafileetä
2
valkosipulinkynttä
1
paprika
2
rkl
oliiviöljyä
350
g
pastaa
1
kanaliemikuutio
5
dl
vettä
3
dl
valkoviiniä tai omenamehua
2
dl
kuohukermaa
½
dl
kapriksia
1
rkl
sinappia
tl
kuivattua rakuunaa
suolaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa broilerin rintafileet noin kahden sentin kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa paprika sentin suikaleiksi.
  2. Kuumenna öljy isossa paistokasarissa. Ruskista broileripalat nopeasti. Siirrä ne toiseen astiaan odottamaan.
  3. Lisää paistokasariin valkosipuli, paprikasuikaleet, pasta, liemikuutio, nesteet ja kaprikset. Lusikoi mausteeksi sinappia ja rakuunaa. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä 7 minuuttia.
  4. Lisää broileripalat ja jatka keittämistä 3–5 minuuttia, kunnes pasta ja broilerit ovat kypsiä.
  5. Tarkista maku ja lisää suolaa haluamasi määrä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 300 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Elina Innanen KUVA Ninna Lindström

Herkullisen kasvisbolognesen salaisuus on soijarouheen käsittelyssä. Lisää soijarouhe pannulle kuivana ja paahda sitä runsaassa öljyssä mausteiden kanssa ennen nesteen lisäämistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Soijabolognese

Ainekset

1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
ruukku
basilikaa
tl
fenkolinsiemeniä
1
tl
savupaprikajauhetta
3
rkl
oliiviöljyä
2
dl
tummaa soijarouhetta
dl
vahvaa kasvislientä
2
tlk (á 400 g)
laadukasta tomaattimurskaa
noin 1
dl
vettä
1
rkl
tomaattisosetta
1
rkl
balsamiviinietikkaa
1
tl
sokeria tai vaaleaa siirappia
mustapippuria myllystä
suolaa
Lisäksi
300
g
pappardelle-pastaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja silppua sipuli. Hienonna valkosipulinkynnet. Irrota basilikasta lehdet ja silppua ne kevyesti. Hienonna basilikan varret. Murskaa fenkolinsiemenet kevyesti morttelissa.
  2. Kuumenna iso paistinpannu ja lisää sille öljy, fenkolinsiemenet ja savupaprikajauhe. Kuullota hetki, kunnes mausteista alkaa irrota tuoksua. Lisää sitten pannulle sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota, kunnes ne ovat pehmenneet.
  3. Mittaa pannulle kuiva soijarouhe ja paista sitä pannulla 1–2 minuuttia. Lisää sitten pannulle noin ⅓ kasvisliemestä ja paista, kunnes neste on imeytynyt. Jatka nesteen lisäämistä muutamassa erässä paistaen soijarouhe kuivaksi nesteen lisäämisen välillä.
  4. Kun kaikki kasvisliemi on imeytynyt soijarouheeseen, lisää pannulle tomaattimurska. Huuhtele tölkit vedellä ja kaada vesi pannulle. Lisää vielä tomaattisose, balsamiviinietikka, sokeri ja silputut basilikan varret. Hauduttele kastiketta noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää kastikkeen joukkoon lopuksi mustapippuri ja silputtu basilika. Tarkista suola.
  5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta ja sekoita bolognese-kastike pastan joukkoon.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1400 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Maa-artisokka on tuttu näky keitoissa, mutta se sopii myös moniin muihin ruokiin – vaikka pastaan! Timjamin ja mausteisen chorizon kanssa maa-artisokka on todellinen yllättäjä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Chorizo-maa-artisokkapasta

Ainekset

400
g
pennepastaa
1
pötkö (200 g)
chorizoa
3
valkosipulinkynttä
500
g
maa-artisokkia
1
tl
timjamia
noin ½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
2
dl
pastan keitinvettä
2
dl
kuohukermaa
1
ps
babypinaattia
½
sitruunan mehu ja kuoriraaste
Päälle
parmesaaniraastetta

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi chorizo. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Harjaa maaartisokat huolella ja viipaloi noin 5 mm:n viipaleiksi. Paista chorizoa pari minuuttia omassa rasvassaan. Lisää valkosipuli viimeiseksi minuutiksi. Nosta molemmat reikäkauhalla sivuun.
  2. Lisää maa-artisokat ja paista (chorizon rasvassa) noin 10 minuuttia, kunnes ne ruskistuvat. Laita tässä vaiheessa pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Valuta, ja säästä 2 dl pastan keitinvettä.
  3. Mausta maa-artisokat timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Lisää 2 dl pastan keitinvettä ja kerma. Anna artisokkien kiehua melko kovalla lämmöllä, kunnes ne tuntuvat haarukalla kokeiltaessa pehmeiltä ja kastike on keittynyt kokoon.
  4. Lisää pinaatti ja jatka keittämistä minuutin ajan. Lisää valutettu pasta ja chorizo joukkoon. Siirrä liedeltä. Lisää sitruunan mehu ja kuoriraaste.
  5. Raasta parmesaania valmiiden annosten pinnalle

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 300 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Juhlava mätipasta valmistetaan spaghetti carbonaran tapaan. Klassikkopastasta poiketen kastikkeeseen lisätään kermaa, joka antaa makuun herkullista pehmeyttä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Mätipasta carbonaran tapaan

Ainekset

300
g
spagettia
3
huoneenlämpöistä keltuaista
1
dl
kuohukermaa
dl
raastettua parmesaania
1
rkl
hienoksi raastettua (luomu)sitruunankuorta
1
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
5
rkl
mätiä
1
dl
hienonnettua tilliä tai ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Ota pastan keitinvettä talteen.

  2. Vatkaa keltuaisten rakenne rikki kulhossa. Lisää kerma, juusto, sitruunankuoriraaste, suola ja pippuri.

  3. Yhdistä pasta, keltuais-kermaseos ja puolet mädistä. Sekoita hyvin. Jos pasta tuntuu liian kuivalta, lisää joukkoon hieman pastan keitinvettä. Viimeistele lopulla mädillä ja yrteillä. Raasta päälle halutessasi lisää parmesaania.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2772 reseptiä.
Linkitetty 56 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Herkkua hetkessä! Paista broilerinmaksoja pari minuuttia. Kastike syntyy samassa pannussa parmesaanista, kermasta ja pastan keitinvedestä.

Broilerinmaksat ovat edullisia ja helppokäyttöisiä, mutta niiden valmistus ruoaksi on monelle yhä vierasta. Maksoja myydään kaupassa pakastettuna, joten ennen ruoanlaittoa ne saavat sulaa huoneenlämmössä noin tunnin ajan. Tämän jälkeen ne kannattaa irrotella toisistaan ja valuttaa lautasella...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + sulatus 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Pippurinen broilerinmaksapasta

Ainekset

300
g
broilerinmaksaa
400
g
pastaa
60
g
parmesaania
4
kokonaista mustapippuria
4
kokonaista viherpippuria
1
rkl
voita
2
timjaminoksaa
1
tl
suolaa
dl
pastan keitinlientä
1
dl
kermaa

Työvaiheet

  1. Anna pakastettujen maksojen sulaa huoneenlämmössä noin tunti, irrottele ne toisistaan ja valuta talouspaperilla.

  2. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen (1 tl suolaa/1 l vettä). Raasta parmesaani.

  3. Rouhi pippurit morttelissa ja paahda kuivassa kuumassa pannussa noin minuutti. Kaada pippurit pois pannusta.

  4. Lisää voi ja timjaminoksat pannuun, ja paista broilerinmaksoja noin 1–2 minuuttia molemmin puolin. Mausta maksat suolalla kypsennyksen loppuvaiheessa. Tarkista leikkaamalla yksi maksa kahteen osaan, että se on mehevän kypsä sisältäkin. Siirrä maksat pois pannusta.

  5. Valuta kypsä pasta ja ota talteen 1½ dl keitinvettä. Laita pasta takaisin kattilaan.

  6. Kaada talteen otettu pastan keitinvesi ja kerma pannuun ja kiehauta. Sekoita kastike, maksat, pippurit ja parmesaani pastan joukkoon. Tarjoa heti.

Reseptiä on editoitu 9.12. lisäämällä maksojen paistoaikaa ja kehottamalla tarkistamaan maksojen kypsyys. 

Kommentit (2)

Vierailija

Ai, kana (siis k a n a !) jätetään medium(!) kypsyysasteelle? ok....

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomiostasi, moni suosii maksojen (myös broilerinmaksojen) valmistuksessa medium-lopputulosta, mutta korjasimme reseptiä nyt niin, että broilerinmaksat suositellaan kypsennettäväksi läpikypsiksi.