Pauliina Jokiperä on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
15+50min
Vaikeustaso
Helppo

Puolukkakakku

Ainekset

Pohja
3
kananmunaa
1
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
tl
kanelia
2
tl
vaniljasokeria
2
tl
leivinjauhetta
ripaus
suolaa
4
dl
vehnäjauhoja
1
dl
rypsiöljyä
1
dl
maitoa
Väliin
200
g
puolukoita
2
rkl
sokeria
1
rkl
perunajauhoja
Päälle
25
g
voita
0,5
dl
ruokosokeria
1
dl
kaurahiutaleita

Työvaiheet

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon puolet jauhoista ja muut kuivat aineet. Lisää öljy, sekoita hyvin. Lisää loput jauhot ja maito vuorotellen.

Sekoita keskenään puolukat, sokeri ja perunajauhot. 

Kaada puolet taikinasta voideltuun irtopohjavuokaan, jossa pohjalla leivinpaperi. Lisää väliin puolukat ja kaada sitten loput taikinasta päälle.

Sulata voi ja sekoita siihen ruokosokeri ja kaurahiutaleet. Lisää kakun päälle.

Paista 175 asteessa 50-60 min.

Sisältö jatkuu mainoksen alla