Me Naiset on lisännyt 1587 reseptiä.
Linkitetty 61 keittokirjaan.
Ohje: Marja Samuli Kuva: Pia Inberg

Voitaikinapohjan päällä on maukas jauhelihatäyte, johon anjovis ja oliivit tuovat juuri sopivan tymäkkää suolaisuutta. Jos on kiire, käytä pohjaan kaupan valmista voitaikinaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 + 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Välimeren jauheliha-sipulipiiras

Ainekset

Taikina
200
g
kylmää voita
6
dl
vehnäjauhoja
1/2
tl
suolaa
n. 1
dl
vettä
Täyte
3-4
keltasipulia
1/2
punasipuli
2
rkl
sitruunamehua
1/2
tl
sokeria
öljyä kuullottamiseen ja paistamiseen
suolaa
1/2
tl
timjamia
400
g
jauhelihaa
rouhittua mustapippuria
1
kananmuna
5-6
pientä anjovissiivua
1
dl
oliiveja

Työvaiheet

  1. Kuutioi kylmä voi. Pane kulhoon voikuutiot, jauhot ja suola. Nypi tasaiseksi seokseksi ja lisää loppuvaiheessa vettä niin paljon, että saat aikaiseksi taikinan. Muokkaa taikina nopeasti palloksi ja kääri muovikelmuun. Pane jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat muut raaka-aineet.
  2. Kuori keltasipulit ja punasipuli ja suikaloi ne. Pane punasipuli kulhoon ja kääntele sekaan sitruunamehu ja sokeri. Jätä maustumaan.
  3. Kuullota keltasipulisiivut pannulla öljytilkassa kunnolla pehmeiksi eli noin 10 minuutin ajan. Lisää 1/2 tl suolaa ja timjami. Kumoa astiaan odottamaan.
  4. Ruskista jauheliha pannulla öljytilkassa. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja nosta sivuun.
  5. Kauli taikinasta kahden leivinpaperin välissä ohut levy. Levitä se uunipellille. Esipaista piirakkapohjaa uunissa keskitasolla 225 asteessa noin 5 minuuttia.
  6. Sekoita jauhelihaan sipuli-mausteseos ja rikottu muna.
  7. Valuta anjovikset. Kaada piirakkapohjan päälle jauhelihaseos, oliivit ja anjovikset. Laske uunin lämpötila 200 asteeseen ja paista yhä noin 15 minuuttia, kunnes pohja on kypsä.
  8. Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä salaatin ja marinoidun punasipulin kanssa.

Vinkki: Jos haluat oikaista, käytä pohjana 500 g kaupan valmista voitaikinaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla