Glorian ruoka & viini sekä Soppa365 ovat julkaisseet runsaan reseptilehden, joka keskittyy hullunhyvään kasvisruokaan.

Rakastatko kasvisruokaa ja etsit uusia ideoita kokkailuun? Vai oletko vasta vegeilynoviisi ja kaipaat helppoja reseptejä, joilla lähteä kokeilemaan? Vastasit kumpaan tahansa kysymykseen "kyllä", uusi Vege-lehti on varmasti sinua varten.

Helpot ja maukkaat reseptit innostavat kokeilemaan kasviskokkailua laajasti. Lehdestä löytyy esimerkiksi munaton munakas, vegaanin poke bowl ja ohjeet tapasjuhlien parhaisiin naposteltaviin. Noin puolet ohjeista on vegaanisia ja loput kasvissyöjille sopivia. Yli 20 reseptiä valmistuu alle puoleen tuntiin.

Vege-erikoisjulkaisun löydät lehtihyllystä!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

- - -

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Oikaisu 4.9.2017

Vege-bookazinemme sivun 11 vinkeissä kerrotaan, millä vegaani voi korvata kananmunan. Yhtenä vaihtoehtona mainitaan aguafaba, joka toimii valkuaisen tapaan kuohkeuttajana tai marengeissa. Juttuun on lipsahtanut harmillinen virhe: aguafaba on kikherneiden tai papujen säilöntälientä, ei liotuslientä, kuten lehdessä virheellisesti lukee. Papujen liotusliemi ei sovellu ruuanlaittoon, sillä se sisältää myrkyllistä lektiiniä. Juuri lektiinin vuoksi kuivatut pavut pitää ensin liottaa, huuhdella ja kypsentää. Vasta kypsentäminen tuottaa paksuhkon papuliemen, aquafaban, joka on jäähtyneenä mahdollista vatkata kuohkeaksi vaahdoksi. Täällä soppa365.fissä aiemmin julkaistu artikkeli aiheesta. Toimitus pahoittelee virhettä!

Vierailija

Maukkaita ohjeita, mutta aikamoisia aikaoptimisteja olette olleet valmistusaikojen suhteen. Nyt kokeiltu kolme ohjetta ja kaikkiin on aikaan mennyt kaksi-kolmenkertainen määrä... Eikä olla mitään kokemattomia kokkeja 🤔

Sisältö jatkuu mainoksen alla