Glögisillin valmistamisen voi hyvin aloitella. Kuva: Johanna Myllymäki
Glögisillin valmistamisen voi hyvin aloitella. Kuva: Johanna Myllymäki

Monet jouluruuat, kuten sillit, loput ruokalahjat sekä pienet suolapalat voit hyvin valmistaa jo nyt. Katso kaikki ihanat reseptit!

Jouluruuat tehdään usein suurilta osin itse. Niiden valmistaminen onkin syytä aloittaa ajoissa, jotta jouluviikolla ei ole liian kiire. On hyvä aloittaa niistä ruuista, jotka säilyvät. Näiden herkkujen säilyvyydestä ei tarvitse kantaa huolta, sillä kylmässä ja ilmatiiviissä ne säilyvät erinomaisesti jouluaattoon saakka.

Glögi + silli = glögisilli

Päivitä perinteinen joulupöytäherkku ja kokeile glögisilliä! Silli vain paranee valmistamisesta viikkoa etukäteen, sillä maustumiseen vaaditaan vähintäänkin muutama päivä.

Glögisillin ohjeen löydät täältä.

 

Vegaanisilli

Kasvissyöjiä joulupöydässä? Tarjoa lasimestarin tofua sillin rinnalla. Tofu säilyy noin viikon valmistuksesta, joten se kannattaa valmistaa vasta viikon lopulla. Maku vain syvenee viikon kuluessa.

Lasimestarin tofun ohjeen löydät täältä.

 

Kuva: Sami Repo

 

 

Alkupalapiparit

Suolaisia pipareita? Parmesaanipipareista saat pikkupalat glögin tai kuohuviinin kanssa tarjottaviksi. Säilytä piparit ilmatiiviissä rasiassa viileässä parhaan säilyvyyden takaamiseksi.

Parmesaanipiparien ohjeen löydät täältä.

 

Kuva: Sami Repo

 

 

Tryffeleitä lahjaksi

Tryffelit eivät pahastu etukäteisvalmistuksesta. Valmista tryffelit loppupäällystystä vaille valmiiksi ja kierittele pallot kaakaojauheessa tai suklaarouheessa vasta päivää ennen lahjan antamista. Koristeluun käyvät esimerkiksi myös pähkinä- tai mariannerouhe. Tryffelit sulavat helposti, joten säilytä tryffeleitä jääkaapissa valmistamisesta lähtien.

Kaneli-maitosuklaatryffeleiden ohjeen löydät täältä.

 

Kuva: Sami Repo

 

P.S. Myös joulupöydän jälkiruuan voi valmistaa etukäteen. Juhlava jäädyke ei pahastu parin viikon pakastamisesta. Katso parhaat jäädykeohjeemme jouluksi täältä.