Yhtä helppo kuin pannari, yhtä hyvää kuin blini. Voi tehdä peltikaupalla ja muunnella eri päällysteillä lähes loputtomiin. Tässä on monitoimiherkku, joka sopii kaikkiin talven juhliin. 

1. Käryttömyys

Blinitaikina on yksinkertainen valmistaa. Löysä, tattarijauhoilla rikastettu hiivataikina syntyy sekoittamalla ainekset yhteen. Sama pätee pannariversioon, joka on oikeastaan pellin kokoiseksi räätälöity iso blinitaikina.

Perinteisten blinien valmistuksessa hankalin osuus liittyy paistamiseen. Kun yksi ruokailija on jo saanut lautaselleen höyryävän kuuman ja rapeapintaisen blinin, toinen vielä odottelee vieressä omaansa. Lisäksi blinit sitovat aina yhden paistajan keittiöön ja puuhasta aiheutuu väistämättä jonkin verran käryä.

Uunissa paistettava blinipannari on kärytön. Mikä parasta, voit paistaa sen etukäteen, koska ideana on tarjota jättiblini valmiiksi päällystettynä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Riittoisuus ja rentous

Yhdestä blinipannarista saa jakotavasta riippuen 12 isoa tai 24 pienempää palaa. Pannarin avulla voi siis ruokkia isonkin porukan melko vähällä vaivalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Voit leikata pannarin etukäteen paloiksi ja päällystää palat erikseen, tai antaa jokaisen leikata kokonaisena päällystetystä pannarista nälkänsä mukaisen palan.

Tarjoiluastian mietinnän saat unohtaa: blinipannari on nimittäin toimivinta tarjota samaiselta pelliltä missä se on paistettukin.

3. Se maku!

Miksi blinipannarista intoiltaisiin, ellei sen maku olisi hyvä? Rapeapintainen ja kuohkea blinipannari on suloista haukattavaa. Lisäksi voit muunnella sitä päällysteillä loputtomiin. Kokeile vaikka näitä versioita!

  1. Sitruunasmetanaa, graavilohta ja mätiä. Klassiset maut toimivat aina! 
  2. Wasabismetanaa, graavilohta, paksoita ja seesaminsiemeniä. Kokeile klassikkoa aasialaisin vivahtein, wasabi saa lohen loistamaan.
  3. Paksoita, punasipulia, minttua ja caviartia. Myös kalaton versio vie kielen.

Reseptit Riikka Kaila, Sanna Maskulin ja Christina Aaltio.

Kiitos palautteestasi. On myönnettävä, että uusien reseptien kehittelyn ohella on myös klassikkoaiheita, joihin olemme pysyvästi ihastuneita. Ykkösenä varmaankin blinipannari, hyvänä kakkosena gnocchit. Tästä syystä sivuiltamme löytyy kummastakin esimerkkiaiheesta lukuisia versioita.

Kannattaa seurata etusivulta uusimpia reseptejämme, päivitämme sitä aina kun testikattiloiden ääreltä ehdimme! :)

Mistä maksetaan?

Pitäiskö reseptiä välillä kehittää eteenpäin??

Ihan ok, mutta vuodesta toiseen julkaisette samoja vanhoja reseptejä! Eikö työhön kuulu kehittää uusia kausireseptejä vai kaivaa vain arkistosta vanhoja??

Sisältö jatkuu mainoksen alla