Näillä vinkeillä yhdestä reilusta lohipalasta saa kolme erilaista pikkuherkkua juhlapöytään.
Lohipiirakka on ikihyvä klassikko. Tässä versiossa kalan kanssa täytteeseen sekoitetaan ranskankermaa ja piirakka pilkutetaan kapriksilla maukkaaksi.
Piirakan täytteeseen voi halutessaan käyttää myös loimu- tai lämminsavulohta.
Marinoitu lohi toimii aina. Jos pidät cevichestä ja graavilohesta, tykästyt taatusti myös marinoituun loheen.
Ohueksi viipaloitu kala asetellaan tarjoiluvadille, ja päälle kaadetaan maukas kastike. Inkivääri, seesamiöljy ja riisiviinietikka siivittävät lohen poke-kulhoista tuttuun makumaailmaan. Marinoidun kalan voikin mainosti tarjoilla keitetyn riisin kanssa.
Lohitahna on joka juhlien luottopeluri, joka ei petä. Lempeän kermainen, sitruunalla piristetty tahna sopii monen muun ruoan seuralaiseksi alkupalapöytään.
Se maistuu mainiolta myös saaristolaisleivän päälle levitettynä, keitettyjen perunoiden takuuvarmana kaverina tai uuniperunoiden täytteenä.
Tähän tahnaan voi mainiosti käyttää ylijääneen uunilohen tai lämminsavukalan rippeet. Mainio tahna syntyy myös kylmäsavulohesta – tai yhdistelemällä eri lailla valmistettuja lohia.