Näillä vinkeillä yhdestä reilusta lohi­palasta saa kolme erilaista pikku­herkkua juhla­pöytään. 

Lohipiirakka on ikihyvä klassikko. Tässä versiossa kalan kanssa täytteeseen sekoitetaan ranskankermaa ja piirakka pilkutetaan kapriksilla maukkaaksi.

Piirakan täytteeseen voi halutessaan käyttää myös loimu- tai lämminsavulohta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Marinoitu lohi toimii aina. Jos pidät cevichestä ja graavilohesta, tykästyt taatusti myös marinoituun loheen.

Ohueksi viipaloitu kala asetellaan tarjoiluvadille, ja päälle kaadetaan maukas kastike. Inkivääri, seesamiöljy ja riisiviinietikka siivittävät lohen poke-kulhoista tuttuun makumaailmaan. Marinoidun kalan voikin mainosti tarjoilla keitetyn riisin kanssa.

 

Lohitahna on joka juhlien luottopeluri, joka ei petä. Lempeän kermainen, sitruunalla piristetty tahna sopii monen muun ruoan seuralaiseksi alkupalapöytään.

Se maistuu mainiolta myös saaristolaisleivän päälle levitettynä, keitettyjen perunoiden takuuvarmana kaverina tai uuniperunoiden täytteenä.

Tähän tahnaan voi mainiosti käyttää ylijääneen uunilohen tai lämminsavukalan rippeet. Mainio tahna syntyy myös kylmäsavulohesta – tai yhdistelemällä eri lailla valmistettuja lohia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla