Kuva: Mikko Hannula
Kuva: Mikko Hannula

Olutasiantuntija Mikko Salmi suosittelee pääsiäisen jälkiruokapöytään olutta. Kindermuna, juustokakku, mämmi – kaikille löytyy täydellinen juomapari oluesta.

VALKOSUKLAA-JUUSTOKAKKU + KIRSIKKAOLUT

Lindemans Kriek, 3,22 e/0,25 l, on makeuden ja happamuuden tasapainoinen yhdistelmä komealla, tyrmäävällä kirsikkaisuudella kruunattuna. Verenpunainen olut täydentää kaikkia jälkiruokia, joissa on käytetty valkosuklaata. Erityisen hyvin se sopii happamille ja hedelmäisille annoksille sekä juustokakulle. Tumman suklaan seurassa yhdistelmään muodostuu jännää konvehtimaisuutta ja liköörimäisyyttä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

KINDERMUNA + PORTTERI

Pyynikin Vahvaportteri, 5,20 e/0,33, on tasapainoinen, maanläheinen ja pehmeän kahvimainen portteri silattuna mukavan maltillisella katkeruudella. Oluen suklainen paahteisuus muodostaa hienon kombon esimerkiksi makean kindermunan kanssa. Ja on pehmeä ja silti ryhdikäs olut muillekin suklaajälkiruoille. Anna lämmetä ennen tarjoilua!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

 

MIGNONMUNA + IPA

Jos Stone Go To IPAa, 3,49 e/0,33 l, pitäisi kuvata yhdellä sanalla, se olisi hedelmäpommi. Ensivaikutelma tulee jo tuoksusta, jossa on humalien tuomaa greipin, mangon, pihkan ja karamellisuuden tuoksua. Maku on viiltävän raikas ja rapsakka, ja oluen katkero pureutuu loistavasti mignon-munan kermaiseen suutuntumaan. Erittäin hyvä pari myös minttusuklaalle.

 

 

LAKRITSISUKLAA + PORTTERI

Silkinpehmeä, kevyen paahteinen mieto Takatalo & Tompuri Kauraporter, 2,99 e/0,33 l, löytää täydellisen vastapelurin suolaisesta vadelma-lakritsisuklaasta. Minttusuklaa kietoutuu myös kivasti kielen päälle kauran tuoman öljymäisen suutuntuman ansiosta. Käy yleisesti hyvin suklaan pariksi, oluen säilyttäessä hyvän raikkautensa.

MÄMMI + TUPLAPUKKI

Yllätys: paras partneri mämmille onkin aivan vaalea olut, kuten vahva Olvi Tuplapukki, 2,36 e/0,33 l. Mämmin rakeinen, tahmea rakenne tasoittuu oluen hiilihapoista, ja yksinkertainen, leveä maltaisuus ilman katkeroa saa aikaan samettisen ja pehmeän makuelämyksen. Hämmentävästi toisiaan täydentävä kotimainen pari. Mutta maltaastahan molemmat valmistetaan!

 

 

MÄMMI + BLACK IPA

Mallaskosken Black IPAn, 3,48 e/0,33 l, mustan ulkokuoren alla piilee iso yllätys: kukkea ja sitruksinen aromi ja maussa miellyttävä raikkaus. Hedelmäinen, greippinen aromimaailma yhdistettynä kevyen suklaiseen maltaisuuteen tekee oluesta loistavan mämmin parin. Toimii myös appelsiinisuklaan kyytipoikana.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla