Testasimme Alkon vakiovalikoiman 10 uutuusglögiä sokkona. Kärkikolmikkoon pääsivät klassinen punaviiniglögi, yllättävä syysjuoma ja tuhdin marjainen jouluglögi.

Glögistä nauttiminen on kokonaiselämys. Tunnelman lisäksi kokemukseen vaikuttaa vahvasti se, että tietää, mitä juo.

Tässä glögitestissä oli mukana Alkon vakiovalikoiman 10 uutuusglögiä. Riisuimme glögit pulloistaan ja joulutunnelmasta. Maistelimme ne sokkoina, sellaisenaan, kaikki tasaisesti lämmitettyinä. Arvioimme tuoksua, väriä ja makua. Lopuksi laitoimme glögit paremmuusjärjestykseen.

Arvioista löydät, mikä uutuusglögi sopisi omaan makuusi parhaiten. V-tunnus merkitsee, että glögi sopii myös vegaanille.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Viime vuoden glögivertailun voit lukea täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

1 VARMA VALINTA

Nordfors Luomu Punaviiniglögi 11 %, 0,75 l/8,48 e (V, valmistusmaa Suomi)

Tasapainoinen ja tyylikäs punaviiniglögi maistuu ja tuoksuu ihanasti joulumausteilta. Alkoholi ei puske läpi ja makeutta on sopivasti suhteessa glögin hapokkuuteen. Tämä glögi on hyvällä tavalla riittoisaa, sillä vähempikin riittää.

Maistajien kommentit: ”Ikoninen maku!” ”Ihana tuoksu ja klassinen maku, tämä glögi ei suututa ketään.” ”Hirveän hyvää!”

 

2 YLLÄTTÄVÄ SYYSGLÖGI

Jouluhetki Omena-pihlajanmarja 8,0 % 0,75 l/7,89 e (V, valmistusmaa Suomi)

Läpikuultavan persikanvärinen glögi tuoksuu ja maistuu syysomenalta ja kanelilta, pihlajanmarjaisuus tulee hauskasti jälkimaussa. Omena-pihlajanmarjaglögiä kannattaa kokeilla myös lämmittämättä ja syysdrinkeissä.  

Maistajien kommentit: ”Calvadosmainen maku.” ”Kanelitangot tursahtaa ihanasti sieraimiin.” ”Lämmittämättä parempi!”

 

3 TUHTI JA MARJAINEN

Loimu 2019 15 % 0,75 l/14,49 e (valmistusmaa Suomi)

Loimu-vuosikertaglögi on maustettu tänä vuonna vadelmalla ja pomeranssilla. Tuoksussa tuntuu vahva marjaisuus ja alkoholisuus. Glögi on makea, mutta maultaan tasapainoinen.

Maistajien kommentit: ”Marjaisa tuoksu tuntuu joulumausteiden yli.” ”Suoraviivainen maku.” ”Variksenmarja vai karpalo? Mikä marja tässä maistuu?”

 

4 MATKA JOULUTOREILLE

Back in Town Organic Glühwein 10 % 0,75 l/8,97 e (V, valmistusmaa Saksa)

Jos glögin makeus ja tuhtius on liikaa, glühwein on hyvä valinta. Tämä glühwein on kepeän viinillinen, aidon makuinen ja sopii happamamman talvijuoman ystäville.

Maistajien kommentit: ”Joulumarkkinoiden tuoksu.” ”Kivan viinillinen.” ”Ostaisin, tämä maistuu myös ennen joulua.”

 

5 EDULLINEN VAIHTOEHTO

Talvi Glögi Luomu (kartonkitölkki) 8,0 % 1 l/8,95 e (V, valmistusmaa Italia)

Kartonkitölkkiin pakattu luomuglögi on voimakkaan punaviinin värinen. Juoma tuoksuu ja maistuu enemmän vaniljalta ja kuumalta mehulta kuin glögiltä. Maku on silti hyvä ja mutkaton.

Maistajien kommentit: ”Hyvä makea hiihtoretken mehu, en ostaisi glöginä.” ”Tämä on suosikkini!” ”Jälkimaussa on marsipaania.”

 

6  PUNSSIMAISEN MAKEA GLÖGI

G Luomu Väkevä Punaviiniglögi 15 % 0,75 l/9,92 e (V, valmistusmaa Ruotsi)

Tummassa punaviiniglögissä on hilloisen makea tuoksu. Maku erittäin makea mutta silti tasapainoinen, sillä samassa suhteessa on myös alkoholia ja hapokkuutta. Sopii tarjottavaksi pieninä annoksina.

Maistajien kommentit: ”Jälkkärikamaa, toimii shottina!” ”Konsentroitunut koostumus.” ”Liikaa sokeria, laimentaisin tätä punaviinillä.”

 

7 ESANSSINEN ROSEEGLÖGI

G Luomuglögi Rosé 10 % 0,75 l/8,95 e (V, valmistusmaa Ruotsi)

Trendikkään läpikuultavan persikan värinen glögi, jossa on mehuisa, joulumausteinen tuoksu. Maku on erittäin makea ja päärynäesanssinen. Hapokkuus puuttuu.

Maistajien kommentit: ”Maistuu laimealta mehulta, jossa on vähän neilikkaa.” ”Alkoholi maistuu läpi.” ”Onko tässä makeutusaineita?”

 

8 VAHVA VUOSIKERTAGLÖGI

Blossa Aloha 2019 15 % 0,75 l/14,99 e (V, valmistusmaa Suomi)

Havaiji-teemainen vuosikerta-Blossa on väriltään sameahkon persikkainen. Tuoksussa on joulumausteita. Glögi pääsee paremmin oikeuksiinsa lämmittämättä ja drinkeissä, sillä lämmitettynä alkoholisuus peittää alleen muut maut.

Maistajien kommentit: ”Jo tuoksu vei tunnelmaan.” ”Onko tässä ruusunmarjaa?” ”Kotiviinimäinen sameus.” ”Vahva ja hyvänmakuinen.”

 

9 JUOTAVA SUKLAAKEKSI

The Rocky Cookie Glögg 8,0 % 0,75 l/9,98 e (V, valmistusmaa Suomi)

Suklaakeksistä inspiroitu viiniglögi tuoksuu ja maistuu hasselpähkinältä ja pähkinä-suklaalevitteeltä. Hurjan makea glögi on esanssinen, mutta kuitenkin sitä mitä lupaakin.

Maistajien kommentit: ”Maistuu karkkivohvelilta.” ”Vohveliglögi!” ”Maku seuraa tuoksua.” ”Ei maistu hyvältä.”

 

10 HÄMMENTÄVÄ LIKÖÖRIGLÖGI

Vana Tallinn Authentic Väkevä Viiniglögi 15 % 0,75 l/11,89 e (valmistusmaa Viro)

Vana Tallinn -likööriä sisältävän glögin kuminen tuoksu ja voimakas maku hämmentävät. Jos mausta ei paikanna likööriä, sen aistii suussa lakuna ja vadelmana.

Maistajien kommentit: ”Ohhoh, mikäs se tämä on?” ”Tuoksuu kumilta ja palaneelta ilmapallolta.” ”Maku on parempi kuin tuoksu.”

 

Näin testi tehtiin: Soppa365:n toimitus arvioi glögit sokkona. Glögit lämmitettiin ja kaadettiin yksi kerrallaan läpinäkyviin laseihin, josta arvioitiin niiden tuoksua, väriä ja makua.  Lopuksi glögit laitettiin arvioiden perusteella paremmuusjärjestykseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla