Kuva Tuomas Kolehmainen.
Kuva Tuomas Kolehmainen.

Pinot noiria vai italialaista valpolicellaa? Molemmat käyvät kinkulle. Näitä Soppa365:n toimituksen kinkkuviinejä yhdistävät lempeä tanniinisuus, uhkea marjaisuus ja kohtuullinen hinta. Jopa alle kympillä voi tehdä loistolöydön.

1. Kevyt ja silkkinen pinot noir

Jos olet tuhtien, hilloisten ja mehevien viinien ystävä, kevyt ja raikas pinot noir ei välttämättä ole lempiviinisi. Mutta sen lempeät tanniinit ja raikas marjaisuus sopivat älyttömän hyvin vaaleille lihoille, kuten kinkulle, kalkkunalle ja myös rasvaiselle lohelle.

Ranskalaiset Burgundin pinot noirit ovat aina pätevä valinta, mutta Uudesta Maailmasta voi tehdä todellisia löytöjä edullisempaan hintaan. Yksi parhaista ostoksista on mehukas ja hieman savuinen Cono sur Bicileta Pinot Noir, 9,98 e. Loistavan hinta-laatusuhteen pinot noir on myös chileläinen Leyda Las Brisas Pinot Noir 2016, 15,99 e. Kirsikoiden ja vadelmien maun lisäksi viinissä on mukavaa mausteisuutta, joka tekee tästä tyylikkäästä viinistä loistoseuraa myös karjalanpaistille, ja jos pöydässä on myös kalkkunaa tai ankkaa, tämä toimii.

              

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Supertyylikäs itävaltalainen

Itävaltalaiset Zweigelt-rypäleistä tehdyt viinit tai niiden sekoitteet ovat loistoseuraa possun kylkeen. Kracher Blend Drei, 14,70 e, on Zweigeltin, Blaufränkischin ja St.Laurentin tyylikäs sekoite, jota hallitsee maukas zweigelt. Maku on keskitäyteläinen, kypsän kirsikkainen ja karhunvatukkainen, ja vieno savuisuus ja jopa kukkaisuus tekevät tästä viinistä monipuolisen ruokaviinin. Tarjoa kinkun lisäksi kanan, kalkkunan tai vaikka tattikastikkeen ja poronfileen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Valpolicella ripasso – astetta tuhdimpaa

Jos pidät vahvoista, mehevistä ja vähän hilloisista viineistä, Italian Valpolicellan alueelta tulevat viinit ovat mainioita joulun yleisviinejä, koska ne toimivat paitsi kinkun myös pitkään haudutetun hirvipadan tai vaikka karitsanlihan kanssa. Armigera Valpolicella Ripasso, 13,99 e, on mehukas ja runsaan hedelmäinen viini, jonka maku on tyylikäs yhdistelmä makeita, kuivattuja luumuja ja kirsikoita, silattuna ihanalla mausteisuudella. Loistolöytö omassa hintaluokassaan!

Kuvat Alko.

Sisältö jatkuu mainoksen alla