Kiinnostaisiko kahden euron samppanjalasi? Tai haluaisitko maistaa harvinaisia samppanjoita, joita ei yleensä Suomesta edes saa? Suuntaa Grand Champagne -viinitapahtumaaan 11.-13.5.2017.

Tänään torstaina Helsingin Vanhalla Ylioppilastalolla alkava Grand Champagne järjestetään nyt jo kolmatta kertaa. Tapahtuma tuo Helsinkiin 50 samppanjatuottajaa.

Samppanjat on hinnoiteltu siten, että edullisimpia pääsee maistamaan jopa yhden maistelulipukkeen hinnalla (2 e), ja arvokkaimpia kuuden lipukkeen hinnalla (12 e). Harvinaisuudet voivat maksaa hieman enemmän.

Samppanjan lisäksi tilaisuudessa voi ostaa pientä purtavaa Gastrobar Emon, Murun, Pastiksen, Rosterin tai Carelian Caviarin kojuista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Grand Champagnessa on luvassa myös viiniluentoja ja maistelutilaisuuksia, joihin myydään liput erikseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tapahtuman järjestäjiin kuuluva Master of Wine Essi Avellan antoi Soppa365:n lukijoille viisi täsmävinkkiä tapahtumaan. Ainakin näitä hän aikoo itse maistaa:

1. "Maailman ensi-iltansa Grand Champagnessa saava Duval-Leroy Femme de Champagne Brut Grand Cru NV on maistettava ensimmäisten joukossa, varsinkin kun kellarimestari Sandrine Logette on itse oppaana sen saloihin."

2. "Leclerc Briantin bio-chic’iksi tituleeratut samppanjat menevät orgaanisuutta ja biodynaamisuutta pidemmälle hakien elinvoimaa bioenergisyyden periaatteiden kautta. Talon uusi sataprosenttinen Meunier, Blanc de Meunier 1er Cru NV, on erinomainen."

3. "Rap-tähti Jay-Z:n luksussamppanja Armand de Brignacia pääsee harvoin nautiskelemaan laseittain. Sekä klassikko Brut Gold että Blanc de Blancs ja Rosé ovat tapahtumasalissa, mutta omassa Master Classissani maistamme  vielä talon uuden, erittäin rajallisen tuotannon Blanc de Noirsin."

4. "Carelian Caviarin kotimainen kaviaari kera Pierre Gimonnet’n Cuvée Fleuron blanc de blancsin on makuelämys, jonka haluan jakaa tapahtumassa Didier Gimonnet’n kanssa."

5. "Ravintola Rosterin Hummeri sliderin kruunaa itseoikeutetusti tilkka kaikkien samppanjoiden isoveljeä, Dom Pérignonia."

18 euron hintaisia pääsylippuja tapahtumaan voi ostaa verkkosivuilta. Lippuja myydään myös ovelta. Lippu sisältää Lehmann Opale -maistelulasin. Lauantaina järjestettävä Glorian ruoka & viinin lukijoille räätälöity Drappier Master Class on loppuunmyyty.

Sisältö jatkuu mainoksen alla