Missä kaksi terveysintoilijaa kohtaa, siellä puhutaan lehtikaalista. Kuva: Istockphoto
Missä kaksi terveysintoilijaa kohtaa, siellä puhutaan lehtikaalista. Kuva: Istockphoto

Lehtikaalia on ikävä jyystää, jos käsittelet sitä väärin.

Joko olet bongannut marketin vihannesosastolla vihreillä lehdillä pakatut pussit? Niihin kannattaa tarttua, sillä ne pitävät sisällään syksyn hittikasvista, lehtikaalia.

Pienestä lehtikaalibuumista kertoo jo se, että joissakin kaupoissa lehtikaalista yritetään tehdä peräti sisäänheittotuotetta myymällä sitä tarjoushintaan.

Lehtikaalin suosion salaisuus on terveellisyys. Amerikkalaiset upottavat sitä pirtelöihin, mojito-drinkkeihin ja jopa suklaakekseihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Huumaan voi liittyä ihan maltillisestikin sekoittamalla lehtikaalista salaattia. Muista kuitenkin muutama vinkki, jotta salaatti ei maistu liian puiselta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1. Älä jätä paloja liian suuriksi

Lehtikaali on erittäin kuituista, joten poista lehtiruodit huolellisesti ja leikkaa lehdet ohuiksi suikaleiksi. Jos revit sen paloiksi kuten salaatinlehdet, joudut jauhamaan sitä loputtomalta tuntuvan ajan.

2. Älä tarjoa salaattia ilman hapokasta kastiketta

Lisää lehtikaalin kastikkeeseen sitruunamehua tai etikkaa, koska ne pehmentävät kuituisen kaalin helpommin syötäväksi.

3. Älä unohda hieromista ja painelua

Lisää kastike ja suolaa. Puristele kaalisuikaleita kourissasi, jotta kuidut pehmenevät.

4. Älä jätä lehtikaalia yksin

Lehtikaali kaipaa seuraa. Omenaviipaleet, runsassuolainen juusto, mantelit ja kuivatut karpalot ovat rapakon takana testattuja ja hyviksi havaittuja kavereita lehtikaalille.

Kokeile Glorian ruoka&viinin lehtikaalipiirakkaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla