Jäivätkö koululaisesi lomalle? Ei hätää, kokosimme listan lasten lempiruuista, jotka onnistuvat lomalaisiltakin.

  1. Paistettu muna. Aidon omeletin valmistus on taidonnäyte, mutta kokkaamisen harjoittelu kannattaa silti aloittaa kananmunasta. Moni lapsi pitää paistetusta munasta enemmän kuin kuohkeasta munakkaasta. Se on myös munakasta helpompi paistaa, taittaa tai kääntää. Samalla pannulla voi paistaa kaksi munaa, päälle voi ripotella suolan ja pippurin lisäksi ruohosipulia, raejuustoa tai mitä mielihörsteitä jääkaapista löytyykään. 
  2. Pizza. Jos leipälaatikossa on ohuita rieskoja ja kotona koululaisia, jotka osaavat käyttää uunia, tämä ruoka onnistuu varmasti. Päällysteiksi kannattaa varata tomaattimurskaa, juustoraastetta, (valmiiksi maustettua) nyhtökauraa tai vaikka kinkkua. Tämä ruoka myös kannustaa luovuuteen: kun pizzakokeille antaa vapaat kädet, leikkeleiden loput ja juustonjämät katoavat jääkaapista.
  3. Lämpimät voileivät. Lämppärit ovat paitsi hyvä iltapala, myös tuhti lounas. Pestolla sively tekee leivistä meheviä, kananmuna-juustokuorrutus taas pitää huolen, ettei kukaan jää nälkäiseksi. Lämppäreitä syntyy kerralla monta, joten niitä voi tehtailla vaikka yhdessä kavereiden kanssa. Ohjeen ja videon löydät tästä.  
  4. Hernesosekeitto. Pakasteherneet, vesi ja mausteet kattilaan. Kuumennus kiehuvaksi ja pyöristys kermalla. Useimmat koululaiset osaavat käyttää sauvasekoitinta, joten sopan soseutus käy yhtä helposti kuin smoothien teko. Sosekeitto on monen mielestä hyvää, eikä hernesosekeitto tee asiassa poikkeusta. Ohjeen löydät tästä. 
  5. Kasvissosekeitto. Vielä edeltävää soppaa helpompi. Pötkö valmista porkkanasosetta kattilaan, joukkoon tilkka vettä, desi kermaa, hieman yrttejä ja pippuria. Kun keitto on kiehahtanut, se on valmista. Päälle voi varata siemen- tai pähkinäsekoitusta, joista tämä soppa saa vähän ytyä ja rousketta.
  6. Nuudelivokki. Vokkikasviksia, nuudeleita ja katkarapuja. Helppo vokki valmistuu nopeasti siihen hetkeen, kun nälkä yllättää. Nuudelit turvotetaan kypsiksi kiehautetussa vedessä, valutetaan ja paistetaan. Ohjeen löydät tästä.
  7. Pestopasta. Monen koululaisen lempiruokaa on yksinkertainen pestopasta. Kesälomalla jos koskaan on mahdollisuus tehdä sitä itse. Yksinkertaisimmillaan keitetyn pastan joukkoon sekoitetaan pestoa. Varaa joukkoon myös pussillinen babypinaattia ja rasiallinen kirsikkatomaatteja, jotka voi lisätä pastan päälle. Pinaatti on monen mielestä tuoreena ihan ookoo, ja valmispestosta tehty pastakin saa niistä vähän ytyä. Kun pastan keittäminen ja valutus on tuttua, tämä ruoka onnistuu varmasti.

Kuva: Panu Pälviä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla