Kaisu Pitkänen harrastaa ruuan lisäksi myös eläimiä. Kuvassa Humu-kissa.
Kaisu Pitkänen harrastaa ruuan lisäksi myös eläimiä. Kuvassa Humu-kissa.

Kaisu P. Tämä nimimerkki on tuttu kaikille Sopan vakiokäyttäjille. Mutta kuka on nainen nimimerkin ja yli sadan sivustolle lisätyn reseptin takana?

Välillä tahti tuntuu melkein lannistavalta. Kuka oikeasti ehtii leipoa päivittäin? Ja vieläpä kuvata lopputuloksen ja naputella reseptit muiden saataville. Miten se on yksinkertaisesti mahdollista?

Nimimerkki Kaisu P. on kiinnittänyt huomiota Sopassa jo muutaman vuoden ajan. Ei näytä olevan mitään, mikä häneltä ei luonnistuisi. Kaisu P. pyöräyttää tavallisena tiistaina pari mango-kermakakkua ja seuraavana päivänä hän valmistaa simaa. Mistä tässä on kyse?

Asia täytyi selvittää, ja siksi otimme yhteyttä naiseen nimimerkin takana.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Heti alkuun käy ilmi, että Kaisu on ihan oikeastikin Kaisu, oikealta nimeltään Kaisu Pitkänen. Hän on 23-vuotias kokki ja nykyinen kondiittoriopiskelija Hämeenlinnasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämä todistaa erään epäilyn oikeaksi. Toimituksessa on nimittäin jo pitkään uumoiltu, että Kaisu P:n täytyy olla ainakin puoliammattilainen, esimerkiksi leipuri.

Kuvassa Kaisu P:n reseptejä.

Ja näin on. Pitkänen valmistui kokiksi vuonna 2014. Sen jälkeen hän on työskennellyt muun muassa vanhainkodin keittiössä. Tällä hetkellä Pitkänen opiskelee leipuri-kondiittorin tutkintoa Tavastia-ammattiopistossa Hämeenlinnassa.

Teetkö Soppaan lisäämäsi ruuat koulussa vai vapaa-ajalla?

"Sekä että. Leivon enemmän koulussa, mutta laitan myös kotona ruokaa joka päivä. Kuvaan ja laitan Soppaan vain parhaimmat ohjeet, en siis todellakaan kaikkia", Pitkänen kertoo puhelimitse.

Aikaisemmin Pitkänen piti myös ruokablogia, mutta nykyään hän käyttää mielummin Soppaa.

"Tämä on kätevä tapa saada ohjeet itselle talteen, ja tietysti mukana on myös yhteisöllinen puoli. Sanon aina kaikille tutuille, että käykää sieltä Sopasta katsomasta se ja se resepti."

Pitkänen selailee Soppaa päivittäin ja hyödyntää myös muiden ohjeita. Yleensä hän tosin haluaa hieman soveltaa reseptejä omaan makuunsa sopivaksi. Mutta millaiset ohjeet ovat tämän superfoodien mieleen?

Pyysimme Pitkästä valitsemaan sivustolta kolme ruokaa, jotka ovat innostaneet häntä viime aikoina. Ne ovat tässä:

Thaimaalainen kana-nuudeliwokki (Koska joskus jopa Pitkänen haluaa kätevää ja nopeasti valmistuvaa ruokaa.)

Leipäjuusto tomaatti-kermakastikkeessa

Kookosvohvelit

Kaisu Pitkäsen itse lisäämät ohjeet löydät täältä. Tällä hetkellä niitä on 108, mutta lisää on kuulemma tulossa.

Mutta mikä Pitkäsen mielestä ruuanlaitossa on hankalaa? Vai hallitseeko hän superkokkina kaiken aivan suvereenisti?

"Koulussa olemme opetelleet muokkaamaan leivonnaisia eri ruokavalioihin sopivaksi. Vaikkapa gluteenittoman taikinan tekeminen voi olla yllättävän haastavaa."

Lisäksi hänellä on eräs, melkein jokapäiväinen ongelma: kuka oikein söisi kaikki ruoat ja leivonnaiset?

"Yritän pyytää mahdollisimman paljon ihmisiä kylään ja tehdä pieniä annoksia. Silti tämä on jotain, minkä kanssa kamppailen jatkuvasti", Pitkänen sanoo ja naurahtaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla