Ville Haapasalo on perustanut georgialaisen ravintolan Helsinkiin. Kuva: <span class="photographer">Ari K. Ojala</span>
Ville Haapasalo on perustanut georgialaisen ravintolan Helsinkiin. Kuva: Ari K. Ojala

Jos jotain meidän suomalaisten kannattaa Georgiasta maistaa, niin se on hatsapuri. Haapasalon helpolla ohjeella teet sen itse.

Näyttelijä, Venäjällä pitkään asunut Ville Haapasalo perusti viime vuonna Helsingin keskustaan georgialaisen ravintolan Purpurin. Glorian ruoka & viinin toimittaja Outi Väisänen haastatteli Haapasaloa lehden Jos-palstalle, jossa saa haaveilla ja jossitella ruuasta. Näin Haapasalo vastasi:

Jos nyt avaisit jääkaappini, näkisit laatikollisen luomuvihanneksia, juustoja, kaksi olutta ja halvaa. Olen halvan suurkuluttaja.

Jos ravintolabisneksessä jokin on yllättänyt niin se, kuinka vaikeaa ja kallista kaikki on. Asiakaspaikatkin lasketaan vessanpönttöjen määrän mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jos jotain georgialaista ruokaa on pakko maistaa edes kerran, niin hatsapuria. Se on vehnäleipä, jonka sisällä on suluguni-juustoa. Söin sitä opiskeluaikana Moskovassa puolitoista vuotta joka päivä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Katso Ville Haapsalon kotona helposti tehtävän hatsapurin resepti täältä.

Jos jotain en haluaisi edes kokeilla, niin valaan syömistä missään muodossa.

Jos jokin avasi silmäni, niin vierailu nenetsien luona Pohjois-Venäjällä. Nenetsit syövät poroa joka aterialla, ja sehän ei meidän mielestä ole kovin järkevää. Mutta nenetsitpä elävät satavuotiaiksi, ja kun sata tulee täyteen, he lopettavat vuosien laskemisen.

Jos saisin kutsua kenet vain ruokavieraaksi, kutsuisin kotiini joukon maahanmuuttokriittisiä henkilöitä ja kokkaisin heille eri kulttuurien perinneruokia.

Jos suomalaiset saisivat oppia jotain venäläisiltä niin sen, että ruokailu on sosiaalinen tapahtuma. Venäjällä ravintolassa tilataan aina yhteiset alkupalat, ja jos juodaan, niin aina myös syödään.

Jos haluan tehdä vaikutuksen Venäjällä, teen suomalaista kalakeittoa. Venäläiset ihmettelevät kalan ja maidon yhdistelmää, mutta pitävät siitä joka kerta.

Jos olisin viini, olisin kukkea mutta hapan, kylmänä juotava georgialainen punaviini. Sen maku ei avaudu heti, vaan vaatii hiukan maistelua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla