Aasialaisittain säilötyt kurkut ovat monipuolinen lisuke. Kuva: Tuomas Kolehmainen
Aasialaisittain säilötyt kurkut ovat monipuolinen lisuke. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Omenasose on hyvää, mutta jännittävämpää on säilöä omenat likööriksi.

Kokeile vaihteen vuoksi uusia reseptejä.

1. Oman puun omenista likööriksi

Likööri on todella helppo tehdä. Survaiset pulloon makuaineita ja sokeria ja sitten kaadat viinan päälle. Sen jälkeen odotellaan. Omatekoisen liköörin valmistumisessa menee muutama kuukausi, joten nyt on hyvä hetki laittaa joululahjaliköörit tulemaan.

Omenakanelilikööri on ihanan talvinen juoma, joka sopii niin totiksi kuin kylmänä nautittavaksi. Sillä voisi piristää myös vaaleaa glögiä.

Ota omenakaneliliköörin ohje talteen täältä!

2. Mansikka rakastaa salmiakkia

Mansikkahillo on klassikko, mutta sen ei silti tarvitse olla tylsä. Lorauta hilloon pari ruokalusikallista apteekin salmiakkimikseriä ja ihastu.

Salmiakilla maustettu hillo on loistava pari vaniljajäätelölle, mutta sopii myös lettujen päälle. Kuuleman mukaan herkkua myös brie-juuston kanssa.

Katso salmiakkimansikkahillon resepti täältä!

3. Suola, joka on kuin liemikuutio

Hauska idea säilöä yrttejä on kuivattaa ne suolan joukkoon. Kun käytät lipstikkaa suolassa, saat suolaan lihaliemen makua. Voit siis käyttää suolaa lihaliemikuution sijasta.

Suolan kuivattamiseen menee pari päivää, mutta et tarvitse kuivuria tai uunia.

Nappaa suolan resepti talteen täältä!

4. Yhdistä kurkku chilin kanssa

Kurkkusäilykkeet ovat ikisuosikkeja, valkosipuli-tillikurkut jopa klassikkoja. Unohda kuitenkin tilli ja korvaa se limenlehdillä, inkiväärillä ja sitruunaruoholla.

Aasialaisiin makuihin upotetut avomaakurkut toimivat salaatissa tai liharuoan lisukkeena.

Katso rapeiden kurkkujen ohje täältä!