Tee ja mustapippuri, nori ja korianteri, appelsiini ja kumina. Kolme mahtavaa makuparia, jotka tekevät graavilohesta entistä herkullisempaa.

1. Tee ja mustapippuri

800 g nahallista lohifileetä

3 rkl mustaa irtoteetä

2 rkl karkeaa suolaa

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1 rkl sokeria

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2 tl kokonaisia mustapippureita

  1. Aseta kala nahkapuoli alaspäin työlaudalle. Murskaa teenlehdet, suola, sokeri ja mustapippurit morttelissa keskenään.
  2. Hiero mausteseos kalan lihapuolelle.
  3. Kääri kala muovikelmuun ja anna maustua kevyen painon alla jääkaapissa 1 vuorokausi.
  4. Pyyhi mausteet kalan pinnasta ja leikkaa tarjolle ohuiksi nahattomiksi viipaleiksi.


2. Nori ja korianteri

800 g nahallista lohifileetä

1 sitruuna (kuori raastettuna)

1 arkki nori-levää

2 rkl karkeaa suolaa

1 rkl sokeria

1 ruukku korianteria

  1. Aseta kala nahkapuoli alaspäin työlaudalle. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa ja hienonna noriarkki veitsellä. Sekoita ainekset korianteria lukuun ottamatta keskenään.
  2. Hiero mausteseos kalan lihapuolelle. Hienonna korianteri päälle.
  3. Kääri kala kelmuun, anna maustua kevyen painon alla jääkaapissa 1 vuorokausi.
  4. Pyyhi mausteet kalan pinnasta ja leikkaa tarjolle ohuiksi nahattomiksi viipaleiksi.


3. Appelsiini ja kumina

800 g nahallista lohifileetä

1 appelsiini (kuori raastettuna)

2 rkl karkeaa suolaa

1 rkl (ruoko)sokeria

2 tl kuminansiemeniä

1/4 dl appelsiinin mehua

  1. Aseta kala nahkapuoli alaspäin työlaudalle. Raasta appelsiinin oranssi kuoriosa. Murskaa appelsiinin kuori, suola, sokeri ja kumina morttelissa keskenään.
  2. Hiero mausteseos kalan lihapuolelle. Purista appelsiinin mehua päälle.
  3. Kääri kala muovikelmuun ja anna maustua kevyen painon alla jääkaapissa vuorokauden ajan.
  4. Pyyhi mausteet kalan pinnasta ja leikkaa tarjolle ohuiksi nahattomiksi viipaleiksi.

 

Juttu on julkaistu aiemmin Glorian ruoka & viinissä. Reseptit on tehnyt Krista Kupariharju.

Sisältö jatkuu mainoksen alla