Tee ja mustapippuri, nori ja korianteri, appelsiini ja kumina. Kolme mahtavaa makuparia, jotka tekevät graavilohesta entistä herkullisempaa.
1. Tee ja mustapippuri
800 g nahallista lohifileetä
3 rkl mustaa irtoteetä
2 rkl karkeaa suolaa
1 rkl sokeria
2 tl kokonaisia mustapippureita
- Aseta kala nahkapuoli alaspäin työlaudalle. Murskaa teenlehdet, suola, sokeri ja mustapippurit morttelissa keskenään.
- Hiero mausteseos kalan lihapuolelle.
- Kääri kala muovikelmuun ja anna maustua kevyen painon alla jääkaapissa 1 vuorokausi.
- Pyyhi mausteet kalan pinnasta ja leikkaa tarjolle ohuiksi nahattomiksi viipaleiksi.
2. Nori ja korianteri
800 g nahallista lohifileetä
1 sitruuna (kuori raastettuna)
1 arkki nori-levää
2 rkl karkeaa suolaa
1 rkl sokeria
1 ruukku korianteria
- Aseta kala nahkapuoli alaspäin työlaudalle. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa ja hienonna noriarkki veitsellä. Sekoita ainekset korianteria lukuun ottamatta keskenään.
- Hiero mausteseos kalan lihapuolelle. Hienonna korianteri päälle.
- Kääri kala kelmuun, anna maustua kevyen painon alla jääkaapissa 1 vuorokausi.
- Pyyhi mausteet kalan pinnasta ja leikkaa tarjolle ohuiksi nahattomiksi viipaleiksi.
3. Appelsiini ja kumina
800 g nahallista lohifileetä
1 appelsiini (kuori raastettuna)
2 rkl karkeaa suolaa
1 rkl (ruoko)sokeria
2 tl kuminansiemeniä
1/4 dl appelsiinin mehua
- Aseta kala nahkapuoli alaspäin työlaudalle. Raasta appelsiinin oranssi kuoriosa. Murskaa appelsiinin kuori, suola, sokeri ja kumina morttelissa keskenään.
- Hiero mausteseos kalan lihapuolelle. Purista appelsiinin mehua päälle.
- Kääri kala muovikelmuun ja anna maustua kevyen painon alla jääkaapissa vuorokauden ajan.
- Pyyhi mausteet kalan pinnasta ja leikkaa tarjolle ohuiksi nahattomiksi viipaleiksi.
Juttu on julkaistu aiemmin Glorian ruoka & viinissä. Reseptit on tehnyt Krista Kupariharju.