Moni hullaantuu kesän ensimmäisistä varhaisperunoista niin, että niitä ostetaan ja keitetään kattilatolkulla. Kokosimme tähän artikkeliin ideoita, mihin kaikkeen eiliseltä jääneistä perunoista onkaan!

Vaikka kylmät pienet perunat maistuvat varmasti myös sellaisenaan, erittäin herkullisia niistä tulee erilaisten kastikkeiden kanssa. Puolita perunat ja lusikoi puolikkaiden leikkuupintojen päälle kalatahnaa, mätiä, fetadippiä tai pestoa. Tällaiset perunaveneet toimivat hyvin seuraavan päivän ruokahalun herättäjänä tai välipalana. Perunat voi myös viipaloida ja syödä leivän päällä suolan, öljytipan ja tillitupsun kera.

Pellillinen perunaherkkua

Viipaloidut perunat sopivat myös erinomaisesti tuomaan ruokaisuutta pannariin, pizzaan ja piirakkaan. Kun pohjan esipaistaa ja sen jälkeen latoo päälle ohuita kypsiä perunaviipaleita ja muita maistuvia täytteitä, on täydellinen iltapala hetkessä valmis. Perunan lempiseuralaisia ovat kypsät kinkkusuikaleet ja pekoni, savustetut kalat, mäti ja äyriäiset, pehmeät miedot juustot kuten mozzarella sekä kovat ja voimakkaan makuiset kuten parmesaani ja västerbotten.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kesän luottolisuke

Tyypillisimpiä käyttökohteita edellisen päivän keitetyille varhaisperunoille on varmasti perunasalaatti, joka sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen. Napakat pikkuperunat on helppo kuutioida tai puolittaa, eivätkä ne muhjuunnu salaattia sekoitettaessa. Myös erilaiset pyttipannut ja rapeaksi paistetut perunat ovat suosittuja tapoja jatkojalostaa perunoista ruokia. Kun paistettujen perunoiden joukkoon lisää kasviksia, esimerkiksi sipulia ja kesäkurpitsaa, sekä kananmunaa, syntyy herkullinen perunamunakas.

Sisältö jatkuu mainoksen alla


Grilli kuumaksi!

Grillaamisesta ja savuisista mauista innostunut kesäkokkaaja pistää pikkuperunat savustimeen tai savustuspussiin ja saa vain hetken odottelun jälkeen eteensä mahtavan makuisia perunoita. Grilliä varten perunat kannattaa halkaista ja varrastaa nopeasti kypsyvien kasvisten tai kalan kanssa. Pienimmät perunat sujahtavat vartaisiin myös kokonaisina.

 

Kerro kommenteissa oma tapasi käyttää eilisen keitetyt perunat! 

Ruutitynnyri

Eipä tule paljon jämiä, mutta ovathan uudet perunat(etenkin omasta pellosta nostetut)hyviä vaikka voin kanssa napsia. Myös paistettuina, sipulia ym. mitä nyt itse kukin haluaa laittaa, nakkeja, kananmuna, pihvi. Että silleen(peruna lihottaa).

Sisältö jatkuu mainoksen alla