
Espanjalaisesta perunatortillasta tulee erityisen hyvää, kun sen päälle lastaa lisukkeilla. Vaikka munakoisosalaatilla sekä romescokastikeella, jonka maku on peräisin paahdetuista paprikoista, kirsikkatomaateista ja manteleista.
Perunamunakas, lämmin munakoisosalaatti ja romescokastike
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä perunat suolatussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi, noin 15 minuuttia. Jäähdytä perunat ja viilennä jääkaapissa esimerkiksi yön yli.
- Tee romescokastike (ks. ohje).
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Viipaloi perunat ja sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuullota sipuli ja valkosipuli uuninkestävässä paistinpannussa (Ø 24 cm) öljyssä kypsäksi, 5 minuuttia. Lisää perunat ja paista keskilämmöllä, kunnes perunat saavat hieman väriä ja lämpenevät.
- Riko kananmunat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos pannuun perunoiden väleihin ja päälle. Paista miedolla lämmöllä, kunnes munakas on pohjasta kypsä, noin 10–12 minuuttia. Tee sillä aikaa munakoisosalaatti (ks. ohje).
- Raasta juusto ja ripottele tortillalle. Siirrä pannu uuniin ja kypsennä muutama minuutti, kunnes myös pinta on kypsä.
- Tarjoa tortilla lämpimän munakoisosalaatin ja romescon kanssa.
Romescokastike
Ainekset
Työvaiheet
- Paahda paprikoita 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Lisää tomaatit ja jatka paahtamista noin 10 minuuttia. Anna paprikoiden jäähtyä hieman. Irrota niistä sitten kuoret.
- Paahda mantelit kullanruskeiksi kuivassa kuumassa pannussa koko ajan sekoitellen, noin 2–3 minuuttia.
- Kuori valkosipulit. Laita kaikki romescon aineet tehosekoittimeen ja soseuta karkeaksi kastikkeeksi. Lisää tarvittaessa öljyä.
Lämmin munakoisosalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa munakoiso pieniksi kuutioiksi. Viipaloi tomaatit. Kuori ja hienonna valkosipulit.
- Kuullota munakoisoa ja valkosipulia kuumassa öljyssä muutama minuutti. Lisää tomaatit ja anna niiden lämmetä.
- Raasta sitruunan kuori. Purista 1 rkl mehua pannuun. Mausta sitruunankuorella, suolalla ja pippurilla.
- Hienonna lehtipersilja ja rouhi pähkinät. Yhdistä ne sekä oliivit. Lusikoi seos munakoiso-tomaattipaistokselle. Tarjoa perunatortillan ja romescon kanssa.
Romescokastikkeen ainesluettelosta puuttuu paprikat.
Kiitos huomiostasi, paprikat ovat nyt paikallaan.