Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2773 reseptiä.
Linkitetty 60 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Espanjalaisesta perunatortillasta tulee erityisen hyvää, kun sen päälle lastaa lisukkeilla. Vaikka munakoisosalaatilla sekä romescokastikeella, jonka maku on peräisin paahdetuista paprikoista, kirsikkatomaateista ja manteleista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + perunat 20 min + 2–12 t
Vaikeustaso
Helppo

Perunamunakas, lämmin munakoisosalaatti ja romescokastike

Ainekset

8
kylmää, keitettyä uuden sadon perunaa
2
kesäsipulia
2
valkosipulinkynttä
¾
dl
oliiviöljyä
5
kananmunaa
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
50
g
manchegojuustoa (1 dl raastettuna)

Työvaiheet

  1. Keitä perunat suolatussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi, noin 15 minuuttia. Jäähdytä perunat ja viilennä jääkaapissa esimerkiksi yön yli.
  2. Tee romescokastike (ks. ohje).
  3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  4. Viipaloi perunat ja sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuullota sipuli ja valkosipuli uuninkestävässä paistinpannussa (Ø 24 cm) öljyssä kypsäksi, 5 minuuttia. Lisää perunat ja paista keskilämmöllä, kunnes perunat saavat hieman väriä ja lämpenevät.
  5. Riko kananmunat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos pannuun perunoiden väleihin ja päälle. Paista miedolla lämmöllä, kunnes munakas on pohjasta kypsä, noin 10–12 minuuttia. Tee sillä aikaa munakoisosalaatti (ks. ohje).
  6. Raasta juusto ja ripottele tortillalle. Siirrä pannu uuniin ja kypsennä muutama minuutti, kunnes myös pinta on kypsä.
  7. Tarjoa tortilla lämpimän munakoisosalaatin ja romescon kanssa.

Romescokastike

Ainekset

2
paprikaa
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
1
ps (80 g)
kuorittuja manteleita
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
punaviinietikkaa
3
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
paprikajauhetta
½
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Paahda paprikoita 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Lisää tomaatit ja jatka paahtamista noin 10 minuuttia. Anna paprikoiden jäähtyä hieman. Irrota niistä sitten kuoret.
  2. Paahda mantelit kullanruskeiksi kuivassa kuumassa pannussa koko ajan sekoitellen, noin 2–3 minuuttia.
  3. Kuori valkosipulit. Laita kaikki romescon aineet tehosekoittimeen ja soseuta karkeaksi kastikkeeksi. Lisää tarvittaessa öljyä.

Lämmin munakoisosalaatti

Ainekset

1
pieni munakoiso
2
tomaattia
3
valkosipulinkynttä
¾
dl
oliiviöljyä
2
tl
raastettua sitruunankuorta
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
ruukku
lehtipersiljaa
1
ps (70 g)
saksanpähkinöitä
2
dl
kalamataoliiveja

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoiso pieniksi kuutioiksi. Viipaloi tomaatit. Kuori ja hienonna valkosipulit.
  2. Kuullota munakoisoa ja valkosipulia kuumassa öljyssä muutama minuutti. Lisää tomaatit ja anna niiden lämmetä.
  3. Raasta sitruunan kuori. Purista 1 rkl mehua pannuun. Mausta sitruunankuorella, suolalla ja pippurilla.
  4. Hienonna lehtipersilja ja rouhi pähkinät. Yhdistä ne sekä oliivit. Lusikoi seos munakoiso-tomaattipaistokselle. Tarjoa perunatortillan ja romescon kanssa.

Kommentit (2)

Vierailija

Romescokastikkeen ainesluettelosta puuttuu paprikat.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomiostasi, paprikat ovat nyt paikallaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2773 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Älä kaada maa-artisokkien keitinvettä menemään, vaan hyödynnä siitä syntyvä makuliemi ohran kypsennyksessä. Voit kruunata annoksen lopuksi voisilmällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Maa-artisokkaohratto

Ainekset

500
g
maa-artisokkia
5
dl
vettä
2
rkl
kasvisliemifondia
1
dl
valkoviiniä
1
banaanisalottisipuli
1
rkl
öljyä
4
dl
ohra-ateriajyviä
1
dl
savujuustomurua
1
dl
kermaa
1
rkl
tuoretta salviaa hienonnettuna
½
tl
suolaa
Lisäksi
voita paistamiseen (ja voisilmäksi annokseen)

Työvaiheet

  1. Pese artisokat juuresharjalla ja leikkaa ne noin ½ cm:n viipaleiksi. Kuumenna vesi, kasvisliemifondi ja valkoviini kattilassa kiehuvaksi. Keitä artisokkaviipaleita liemessä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.

  2. Kuori ja hienonna salottisipuli. Paista sipulia öljyssä, laakeassa, kannellisessa paistokasarissa pari minuuttia. Lisää jyvät. Kaada maa-artisokkien liemi joukkoon ja hauduta keskilämmöllä, pari kertaa kypsennyksen aikana sekoittaen noin 10 minuuttia.

  3. Lisää juustomuru kerman kanssa kasariin. Kuumenna. Hienonna salvia ja sekoita se suolan kanssa ohran joukkoon.

  4. Paista maa-artisokkaviipaleita voissa pannussa noin minuutti. Lisää paistetut viipaleet ohran joukkoon.

Kommentit (0)

Jussi Aumo on lisännyt 19 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
Lehtikaali-mustapapupata
Lehtikaali-mustapapupata

Superedullinen ja maukas kasvisruoka.

Tomaatti- ja kookospohjainen pataruoka, jolle lehtikaali tuo väriä, pavut täyttävyyttä ja ja sambal oelek potkua. Tarjoile esim. ruokakauran tai ruokavehnän kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Lehtikaali-mustapapupata

Ainekset

1
keltasipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
tuoretta, raastettua inkivääriä
2
rkl
curryjauhetta
1
rkl
tomaattipyree
0,5-1
tl
sambal oelek (itse laitoin 1 tl)
1
kasvisliemikuutio
5
dl
mustapapuja (käytin 2 purkkia, joissa papujen osuus 230 g)
100
g
puhdistettua ja revittyä lehtikaalia (kovat kannat pois), tuore tai pakaste
4
dl
tomaattimurskaa
2-2,5
dl
kookosmaitoa (käytin 2,5 dl, koska purkki oli sen kokoinen)
öljyä paistamiseen.

Työvaiheet

1. Sulata lehtikaali, jos käytät pakastetta. Jos käytät tuoretta, revi lehtikaali sopiviksi paloiksi ja poista kovat kantaosat. Valuta pavut.
2. Kuori ja pilko sipuli ja murskaa valkosipulit. Raasta inkivääri hienoksi. Paista suurella pannulla keskilämmöllä 3-5 min., kunnes sipuli on pehmennyt.
3. Lisää curry, tomaattipyree, sambal oelek ja hienonnettu liemikuutio. Paista seosta muutama minuutti.
4. Lisää lehtikaalit pannuun ja paista miedolla lämmöllä sen verran, että ne painuvat hieman kasaan ja lisää sitten valutetut pavut. Paista vielä muutama minutti.
5. Lisää tomaattimurska ja kookosmaito. Anna porista matalalla lämmöllä 10-15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
6. Tarjoile esim. ruokakauran, ruokavehnän tai riisin kera.

Kommentit (1)

Vierailija

Hyvää. Söimme riisin kera.

Me Naiset on lisännyt 1401 reseptiä.
Linkitetty 78 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Köyhän miehen parsaksi kutsutun mustajuuren maku pääsee kunniaan, kun keität sitä ensin mausteliemessä. Voissa paistamisen ansiosta mustajuuri saa kauniin kullanruskean pinnan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Mustajuurta parsan tapaan

Ainekset

6
mustajuurta
½
sitruuna
Liemi
6
dl
kanalientä
2
rkl
hunajaa
1
rkl
voita
1
laakerinlehti
½
sitruuna
Lisäksi
1
dl
kuivaa valkoviiniä
2
rkl
voita
½
tl
mustapippuria
Päälle
manteleita

Työvaiheet

  1. Laita kulhoon kylmää vettä ja purista puolikkaan sitruunan mehu joukkoon. Kuori mustajuuret ja puolita. Laita mustajuuret sitruunaveteen, jotta ne eivät tummu.
  2. Mittaa liemen ainekset paistinpannulle ja kiehauta. Nosta mustajuuret liemeen ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä, mutta niissä on vielä vastusta. Anna jäähtyä liemessään 10 minuuttia.
  3. Paahda sillä aikaa mantelit kuivalla kuumalla pannulla. Anna jäähtyä ja rouhi karkeasti.
  4. Nosta mustajuuret liemestä ja kuivaa paperiin. Säästä liemi!
  5. Kuumenna 1 rkl voita toisella pannulla ja paista mustajuuret kullankeltaiseksi voissa. Lisää 1 dl valkoviiniä ja anna haihtua puoleen. Lisää 1 dl keitinlientä ja jatka keittämistä, kunnes kastike sakenee. Lisää vielä 1 rkl voita ja mausta mustapippurilla.
  6. Tarjoa mustajuuret kastikkeen ja mantelirouheen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2773 reseptiä.
Linkitetty 79 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Aasialaisessa kurpitsaleivässä paahdettu myskikurpitsa saa kaverikseen kimchiä ja uppomunan. Viimeistelyn hoitaa trendikäs, rapea chiliöljy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aasialainen kurpitsaleipä

Ainekset

1
myskikurpitsa
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
4
isoa viipaletta vaaleaa juurileipää
dl
majoneesia (esim. Kewpie)
4
cm:n pala
purjon vihreää osaa
2
l
vettä
4
kananmunaa
1
dl
väkiviinaetikkaa
1
tl
sormisuolaa
2
dl
kimchiä (esim. Rasilaisen)
1
rkl
rapeaa chiliöljyä (esim. Lao Gan Ma)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Leikkaa kurpitsa kuorineen puoliksi ja koverra siemenet pois. Leikkaa puolikkaat noin 2–3 cm:n viipaleiksi. Laita viipaleet uunipellille, ripottele päälle öljyä ja suolaa ja paahda uunissa 15–20 minuuttia.

  2. Voitele leipäviipaleet majoneesilla. Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi.

  3. Kuumenna 2 litraa vettä kiehuvaksi laakeassa kattilassa. Riko munat yksitellen laseihin tai kahvikuppeihin. Kaada etikka kiehuvan veden joukkoon. Laske lämpöä niin, että vesi kiehuu hiljaa poreillen. Tee kauhalla veteen pyörre ja kaada muna kattilaan kypsymään noin 4 minuutiksi. Keltuainen jää tällöin sopivan pehmeäksi ja valuvaksi. Keitä munat yksitellen ja nosta ne talouspaperin päälle valumaan.

  4. Leikkaa kuori pois kypsistä kurpitsaviipaleista. Lusikoi kimchiä leiville ja lado kurpitsaviipaleita päälle. Laita jokaiselle leivälle uppomuna ja ripottele munan päälle sormisuolaa. Viimeistele leivät purjolla ja rapealla chiliöljyllä.

Kommentit (1)

Vierailija

"rapeaa chiliöljyä"? Rouskuuko se hampaissa? Jos käytetään rapeaa öljyä, lienee leipäviipaleina syytä käyttää juoksevaa leipää...