Uunissa paistettu voileipä saa nyt uudet ihanat päälliset. Valitse kolmikosta suosikkisi tai kokeile vaikka kaikkia!

Päivitä takavuosien hittiherkku eli uunissa paistettu voileipä ajankohtaiseksi. Lastaa leivälle kreikkalaisen salaatin maut, paista pizzan korvikkeeksi tai kerrosta croque monsieurin lohiversioksi.

1. Klassikon lohiversio

Ranskalainen croque monsieur eli kinkku-juustoleipä on lämpimien kerrosleipien ehdotonta aatelistoa. Tässä versiossa kinkun korvaa graavilohi. Leipien väliin sipaistaan aromikasta dijoninsinappia ja levitään juuston lisäksi valkokastiketta. Pieni hetki uunissa, ja tuhdin talvinen lohturuoka on valmis.

Tarjoa leipä vihreän salaatin kanssa ja paista päälle kananmuna tai viipaloi lisukkeeksi avokadoa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lohi-monsieurin ohjeen löydät täältä.

2. Helpotus pizzanhimoon

Iskikö pizzahimo, mutta taikinan tekeminen tuntuu aivan ylivoimaiselta? Hamua pizzapohjan sijaan leipälaatikosta paahto- tai maalaisleipää ja kokoa pizzan maut sen päälle.

Tässä pizzatoastissa maistuvat tulisen diavola-pizzan täytteet eli tomaattinen kastike, nduja-tahna ja mozzarella. Ndujaa saa tuoreen version lisäksi myös näppäränä purkkitavarana, jota myyvät monet isot marketit.

Pizzatoastin ohjeen löydät täältä.

3. Fetasalaatin maut

Kreikkalainen salaatti kuuluu kesään kuin tikkari lapsen käteen, mutta talvella salaatin maut voi halutessaan koota lämpimäksi leiväksi.

Nosta maalaisleivälle fetajuustoa, tomaattia ja oliiveja. Paista uunin syleilyssä, kunnes feta hieman lämpenee.

Lainaa Italiasta lusikallinen pestoa ja nosta leivälle yrttien ja kurkun kanssa. Viimeistele halutessasi oreganolla.

Lämpimän fetaleivän ohjeen löydät täältä.

Juttu on julkaistu aiemmin Helsingin Sanomissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla