Kotona kannattaa olla aina sitruuna tai kaksi, sillä sitruunasta rutistat vaikka pääruuan, leipaset piirakan tai teet keväisen jälkiruuan.

Täydellinen yhdistelmä

Tämä pasta ei kaipaa kaveriksi kuin ruukun salviaa, voita ja reippaasti sitruunamehua ja kuoriraastetta. Oiva ohje silloin, kun kaapissa ei ole kuin paketti spagettia ja sitruuna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tästä löydät salvia-sitruunapastan reseptin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Viikonlopun herkuttelijoille

Pieni vaiva palkitaan. Pyöräytä kikherneistä pyörykät ja mausta ne kokonaisen sitruunan mehulla ja kuoriraasteella sekä reilulla kourallisella tuoretta korianteria. Kypsennä falafelit uppopaistamalla ne öljyssä ja tarjoa salaatin ja jogurttikastikkeen kanssa.

Tästä löydät sitruunafalafelien reseptin.

Lohen ystävälle

Loistava makupari syntyy lohesta ja sitruksista. Viipaloi fileen pintaan sitruunaa, limettiä ja veriappelsiinia ja raasta mauksi tuoretta inkivääriä. Uuni hoitaa loput!

Tästä löydät sitruslohen reseptin.

 

Yllätysvieraille

Tämä piirakka syntyy sillä välin, kun yllätysvieraat ovat matkalla. Painele valmispiirakkataikina piirakkavuuan pohjalle ja sekoita täyte kermasta ja sitruunasta.

Tästä löydät sitruspiiraan ohjeen.

 

Jälkiruoka rakastaville

Lemon possetin kolme ainesta ovat sitruunamehu, kerma ja sokeri. Muuta et tarvitse täydelliseen jälkiruokaklassikkoon.

Tästä löydät lemon possetin reseptin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla